to. oktober 18 10:00 2018 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Ny dimensjon Nokian Armor Gard 2 hjulgraverdekk

Våren 2018 lanserte Nokian Tyres et nytt hjulgraverdekk med egenskaper som passer perfekt til utfordringene med gravearbeid i urbane omgivelser. Nokian Armor Gard 2 kan nå leveres til et større utvalg hjulgravere, takket være den nye dimensjonen 11.00-20.

Nokian Armor Gard 2, neste generasjons premiumdekk, tok veien fra skrivebordet til produktutviklingsteamet til butikkene våren 2018. Fokuset til produktutviklerne i verdensklasse var de krevende forholdene for gravearbeid i urbane omgivelser: forbedre stabiliteten og sikkerheten til dekket, samtidig som lang levetid sikres, selv på lange kjørestrekninger langs vei.

Gjennomtestet design

Kravene til utviklingen ble oppfylt med brask og bram. «Nokian Armor Gard 2 har 25 % mer vertikal stivhet enn forgjengeren,» sier Eva-Leena Varpe, produktsjef for Nokian Tyres Off-The-Road (OTR)-dekk. «Dette gir mer stabilitet for gravearbeid, og legger til rette for bedre nøyaktighet, noe som er særs viktig når man arbeider i tett befolkede områder»

Veiene pleier å være asfaltert på utgravingssteder i byer, samt på strekningene mellom dem. Det kan føre til økt dekkslitasje på gravemaskindekk. Nokian Armor Gard 2 er forberedt på denne utfordringen også. «Det brede dekkmønsteret legger til rette for lavere overflatetrykk, noe som betyr at dekket slites saktere,» forklarer Varpe. «Sammenlignet med den forrige modellen, har vi også lagt til 12 % mer gummi i dekkmønsteret, slik at det er mye å slite ut.»

Fordelene for entreprenører

Før hver produktlansering hos Nokian Tyres testes dekkene grundig gjennom reelle arbeidssituasjoner. Entreprenørene som allerede bruker Nokian Armor Gard 2 på gravemaskinene sine har lagt merke til det samme som testbrukerne våre: i tillegg til asfalt fortsetter dekkene å bevege seg forover på mykt underlag også, uten at mønstret blir blokkert. I tillegg er flytting langs veier mer stillegående og komfortabelt. «Tilbakemeldingene fra brukerne har vært positive,» smiler Varpe fra Nokian Tyres. «For min egen del, er jeg glad for at vi har skapt et dekk med funksjoner som virkelig kan hjelpe entreprenører i deres daglige virke.»

Nå i to størrelser

Nokian Armor Gard 2 ble opprinnelig lansert i én størrelse, 10.00-20. Den nye 11.00-20-størrelsen betyr at enda flere entreprenører kan forbedre egenskapene til gravemaskinene sine på stedet og på farten.

Mer informasjon

www.nokiantyres.com/heavy

www.nokiantyres.com/armorgard2

Bilder og pressemateriale:

www.nokiantyres.com/armorgard2_materials

For ytterligere informasjon:

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd. 
[email protected], tlf. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tlf. +358 10 401 7819