må. april 3 10:13 2023 i kategori Produkt pressemeldinger

Sommerdekket NOKIAN TYRES Hakka® Black 3 – gir deg kontroll og utmerket komfort

Nye Nokian Tyres Hakka® Black 3 imponerer med sine presise kjøreegenskaper, førsteklasses grep og lave dekkstøy. Hakka Black 3 takler alle forhold den nordiske sommeren har å by på, helt fra tidlig vår til sen høst. Den ekstremt gode stabiliteten og forutsigbare kontrollen gir deg en fantastisk følelse av kontroll og utmerkede kjøreegenskaper.

Sommerdekket NOKIAN TYRES Hakka® Black 3 – gir deg kontroll og utmerket komfort

Nye Nokian Tyres Hakka® Black 3 imponerer med sine presise kjøreegenskaper, førsteklasses grep og lave dekkstøy. Hakka Black 3 takler alle forhold den nordiske sommeren har å by på, helt fra tidlig vår til sen høst. Den ekstremt gode stabiliteten og forutsigbare kontrollen gir deg en fantastisk følelse av kontroll og utmerkede kjøreegenskaper.

Dynamic Grip 3.0-konseptet er kjernen i innovasjonene som finnes i Hakka Black 3. Mønsterblokkene og -sporene i tillegg til den avanserte gummiblandingen, gir førsteklasses grep og kjøreegenskaper. Våtgrepet er i klasse A, som er høyeste EU-nivå. Veigrepet holder seg på et høyere nivå enn andre dekk i markedet når det slites, noe som gir økt sikkerhet i regnvær.

Dekket kommer i en rekke størrelser fra 17 – 21 tommer, både til sportslige passasjerbiler og SUV-er. Utvalget er også tilpasset nye hybrid- og elbiler. Premium-sommerdekkene blir tilgjengelig hos forhandlere fra og med våren 2023, og serien inkluderer produkter i hastighetsklassene W (maks hastighet 270 km/h) og Y (maks hastighet 300 km/h).

Norden er hovedmarkedet for de nye dekkene, og dekket er derfor testet og utviklet i nordiske forhold. Alle Hakka-dekk produseres på Nokian Tyres sin egeneide fabrikk som ligger i byen Nokia i Finland, der vi også finner forskningssenteret til verdens nordligste dekkprodusent.


Stabile kjøreegenskaper selv i høye hastigheter
 
I flere tiår har Nokian Tyres ivaretatt folks liv ved å gi en bedre, tryggere og smartere kjøreopplevelse.

– Det skiftende sommerværet og de humpete veiene i Norden er utfordrende, og gjør grep og kjøreegenskaper på våte veier ekstremt viktig. Da vi utviklet Hakka Black 3, fokuserte vi på å oppnå presise og optimale kjøreegenskaper på både våte og tørre veier, utmerket grep og lav dekkstøy for enda bedre kjørekomfort, sier produktsjef hos Nokian Dekk AS, Kjetil Røssel.  

Innovasjonene Silent Groove Design og Silent MultiZone reduserer dekkstøyen både i og utenfor bilen og sørger for et komfortabelt støynivå.

Et trygt valg fra vår til høst

Ulike innovasjoner forbedrer dekkets kontrollerbare egenskaper. Lightning Flow-sporene i dekkets midtområde tar raskt opp vann fra veikontaktflaten til dekket og fører det mot de brede hovedsporene. Denne innovasjonen forebygger livsfarlig vannplaning under tungt regnvær.

Den nye Adaptive Control-gummiblandingen sørger for sikkerhet under ekstreme forhold og tilpasser seg nøyaktig til temperaturendringer. Gummiblandingen bevarer fleksibiliteten når temperaturen synker, noe som gir bedre grep, spesielt på kjølige vår- og høstdager.

 

Nokian Tyres Hakka® Black 3 – Befriende kontroll
 
Presise og stabile kjøreegenskaper

  • Dynamic Grip 3.0-konseptet sørger for balanserte og presise kjøreegenskaper både på tørre og våte veier.
  • Responsive Shoulder Design og Slope Grooves Design sørger for pålitelig stabilitet i krappe svinger og under rask oppbremsing.

Utmerket våtgrep fra vår til høst

  • Sammenlignet med andre premium-sommerdekk har Hakka Black 3 utmerket grep på våte veier, selv når det er slitt – dekket har klasse A, som er høyeste EU-nivå for våtgrep
  • Godt grep i et stort temperaturspekter
  • Lightning Flow Grooves tar opp vann svært raskt fra veikontaktflaten til dekket, noe som effektivt forebygger og forhindrer vannplaning

Lavere dekkstøy selv på grov asfalt

Lavere dekkstøy – Silent MultiZone Design og Silent Groove Design

Nye Hakka Black 3 SUV – Solid grep for SUV-er 

Nye Nokian Tyres Hakka® Black 3 SUV gir kontrollert stabilitet og sportslig ytelse for større SUV-er. Bilen føles kjapp og presis selv med tung belastning og beholder grepet på våt vei også når det begynner å slites. I tillegg til Dynamic Grip 3.0-konseptet benytter dette dekket seg av andre innovasjoner beregnet for kraftige SUV-er.

Den sterke konstruksjonen og de aramidforsterkede sideveggene gjør at dekket bedre står imot slag og kutt under kjøring. De fleste størrelsene er merket med XL for høyest mulig lastekapasitet.

Både personbil- og SUV-versjonene har den grønne Hakka ID-logoen, noe som indikerer at produktene er spesielt godt egnet for nordiske sommerveier.

 

Nokian Tyres Hakka® Black 3 SUV – Befriende og leken kontroll

Stabile og pålitelige kjøreegenskaper

  • Det dataoptimaliserte kontaktmønsteret til Dynamic Grip 3.0-konseptet og den nye gummiblandingen Adaptive Control gir optimale og presise kjøreegenskaper

Utmerket grep på våte veier forebygger effektivt vannplaning

  • Utmerket våtgrep – klasse A, som er høyeste EU-nivå
  • Lightning Flow Grooves tar opp vann svært raskt fra kontaktflaten til dekket, noe som effektivt forebygger og forhindrer vannplaning

Komfortabelt støynivå, økt slitestyrke for hard bruk

  • Sterk struktur og aramidforsterkede sidevegger beskytter mot slag- og kuttskader
  • Lavere dekkstøy – Silent MultiZone Design og Silent Groove Design

Last ned produktbilder og videoer: www.nokiantyres.com/HakkaBlack3PR


For ytterligere informasjon:

Nokian Dekk AS,

Produkt og Markedssjef Kjetil Røssel, tel. 911 55 274
[email protected]