to. april 4 10:00 2019 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Sommerdekksesongen nærmer seg – kvalitetsdekk er avgjørende i krevende situasjoner

Tiden er inne for dekkskift og Nokian Tyres tilbyr et utvalg sommerdekk som rangeres høyt av forbrukere og i tester. Sikkerhet, kjørekomfort og holdbarhet blir trukket frem i de norske dekktestene.

Veiene er ofte grove etter vinterens herjinger, og har dype hjulspor som kan samle flere millimeter vann når det regner. Alle Nokian Hakka-dekk er utviklet og testet for brå temperatursvingninger og uventede værforhold – akkurat slik vi kjenner sommeren i Norge.

Selv i ekstreme situasjoner er Hakka-dekkene kjennetegnet av logisk og stabil oppførsel. De reagerer presist på styringen og er forutsigbare. Veigrepet er godt på både tørr og våt overflate, og dekkene tåler grov asfalt. Gummiblandingen, mønsteret og strukturen reduserer rullemotstanden slik at dekket kan rulle og lett og stille, mens sjåføren sparer både drivstoff og miljø.

ꟷ Nesten alle dekk kan rulle på tørre sommerveier uten problemer. I overraskende og vanskelige forhold er situasjonen imidlertid helt annerledes. Nokian Hakka sommerdekk er ekstremt stabile, selv på våte veier og under ekstrem manøvrering og bremsing. Sjåføren kan stole på at dekket vil fungere som ventet, og beholder sine stabile styringsegenskaper fra tidlig på våren til sen høst, sier produktsjef i Nokian Tyres, Kjetil Røssel.

Nokian Tyres’ omfattende sommerdekk-familie består av nærmere 300 produkter til en rekke biler, både kompakte bybiler og større SUV-er, samt hybrider og elbiler. De gir komfortabel og trygg kjøring på både tørre motorveier og røffe landeveier. Dekkstørrelsene varierer fra 13 til 22 tommer.

Til topps i sommerdekktest

Nokian Hakka Blue 2 er designet for kraftige og sportslige familiebiler. Opp mot 94 prosent av brukerne vil anbefale dekket og det har fått karakter på 4,6 av 5 på Nokian Tyres’ nettside.

Nokian Hakka Blue 2 presterer særlig godt i regnvær. Dekket motstår vannplaning på en effektiv måte, og har godt grep på våte veier. I EUs dekk-klassifisering får våtgrepet på de fleste størrelsene til Nokian Hakka Blue 2 den beste A-klassifiseringen. I sommerdekktesten til både Dagbladets og NAFs medlemsmagasin Motor, var Nokian Hakka Blue 2 den beste på våte veier.

– At Nokian Hakka Blue 2 gjør det så bra i testene demonstrerer at vårt fokus på å skape de beste produktene gir resultater. De supre testresultatene på våt asfalt og den sterke motstanden mot vannplaning er spesielt viktig på regntunge sommerdager her til lands, sier produktsjef i Nokian Tyres, Kjetil Røssel.

Dekket fikk også ros for lavt støynivå og lav rullemotstand, noe som reduserer kjørekostnadene.

Velg riktige dekk for deg og din bil

For sportslig kjøring i høy hastighet har Nokian Tyres designet det responsive og stabile premiumdekket Nokian Hakka Black 2. Dekket gir maksimalt grep og styrke, oppfører seg balansert og opprettholder presis kontakt med veien selv ved høye hastigheter.

Det slitesterke Nokian Hakka Green 2 er valget for mindre og mellomstore familiebiler. Dekket reduserer drivstofforbruket samtidig som det er stillegående og gir utmerket kjørekomfort.

Utvalget sommerdekk ble ytterligere utvidet med lanseringen av de nye SUV-dekkene Nokian Hakka Black 2 SUV og Nokian Hakka Blue 2 SUV. De robuste SUV-dekkene er designet for SUV-er og tåler både kraftige støt og kutt fra skarpe steiner ettersom sideveggene er forsterket med svært slitesterke aramidfibre.

Den samme Aramid Sidewall-teknologien brukes i alle Nokian Tyres’ dekk for varebiler og campingvogner. Nokian Hakka C2-familien tilbyr etterlengtet stabilitet, balansert grep og utmerket holdbarhet for varebiler.

Hakka-Garantien hjelper deg på veien

Ved kjøp av et Nokian Hakka-produkt kan du aktivere den unike Hakka-garantien. Garantien inkluderer veihjelp som hjelper deg om et dekk skulle bli skadet under bilturen. Dersom et normalt brukt dekk går i stykker slik at det ikke kan repareres, får du et nytt, tilsvarende produkt uten omkostninger.

Mer informasjon:

Bilder kan lastes ned her.

Les mer om Nokians suksess i dekktester.

Kontaktinfo
Kjetil Røssel, produktsjef, Nokian Tyres Norge, [email protected], tlf. +47 911 55 274