to. august 13 10:05 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Nye Nokian NTR 74S - Pålitelig dekk for profesjonell bruk

Nokian Heavy Tyres’ nye dekk Nokian NTR 74S sikrer stabil kjøring under alle værforhold året rundt. Dekket, som er utviklet for hovedveier, er primært beregnet på tilhengere, men egner seg også som framdekk. Nokian NTR 74S fungerer i all slags vær og er et slitesterkt og økonomisk alternativ under de skiftende forholdene i Norden, Mellom-Europa og Russland.

Nokian NTR 74S har et robust dekkmønster med fire hovedspor med sikksakk formede riller. Det nye mønsteret sikrer jevn slitasje og dekket fungerer dermed meget godt når det er slitt. Dekkets solide skuldre øker slitestyrken under krevende bruksforhold som tærer på dekket. I tillegg fjerner de sikksakk rillene i hovedsporene effektivt stein, hvilket reduserer faren for punktering.

Siping i midtområdet på dekket, har samme utforming som sikksakk sporene. Takket være siping, oppnås godt side grep og langsgående grep, hvilket forbedrer påliteligheten til dekket under alle værforhold. Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI) er utviklet og patentert av Nokian Tyres, og gir ekstra sikkerhet som gjør det enklere å følge med på dekkslitasjen. Den angir med tall den gjenstående mønsterdybden i millimeter i dekkets hovedspor.

Nokian NTR 74S gir pålitelig kjøring året rundt. Som et symbol på grepet på vinterføre har dekket i tillegg til M+S-merkingen også den offisielle 3PMSF-merkingen, dvs. snøkrystallsymbolet. Dekk som har fått snøkrystallsymbolet er testet og beregnet på krevende snøforhold, og Nokian NTR 74S beholder grepet selv i dyp snø.

Nokian NTR 74S er også et økonomisk valg. Dekket har lav rullemotstand, hvilket reduserer drivstofforbruket. Takket være den førsteklasses gummiblandingen gir dekket utmerket kjørelengde selv under krevende kjøreforhold. I tillegg egner dekket seg svært godt for regummiering, hvilket øker anvendeligheten til dekkstammen og reduserer totalkostnadene. Det finnes mange alternativer i Nokian Noktop dekkmønster som er tilgjengelige for regummiering.

-  Nokian NTR 74S tilbyr pålitelig kjøring for profesjonelle innen transportsektoren. Det sikksakk utviklede spormønsteret, den unike siping i midtområdet og gummiblandingen gir et stabilt, slitesterkt og økonomisk dekk. Allsidige Nokian NTR 74S egner seg for alle forhold fra nordisk vinter til mellomeuropeisk sommer, skryter produktsjef for lastebildekk Teppo Siltanen ved Nokian Heavy Tyres.

Nokian NTR 74S kompletterer produktfamilien NTR med sine lastebil- og bussdekk som er utviklet for helårs bruk og for å fungere sikkert og forutsigbart under alle forhold. De første dimensjonene av dekket lanseres på markedet sensommeren 2015 i Norden og i Europa.

Dimensjoner 

385/55R22.5 Nokian NTR 74S 
385/65R22.5 Nokian NTR 74S

Sikkerhet og økonomi for krevende yrkeskjøring

Nokian lastebil- og bussdekk utvikles for krevende yrkesbruk og skiftende forhold for å muliggjøre trygg transport under alle vær- og føreforhold. Ved våre egne testsenteret i Ivalo og i Nokia testes dekkene under ekstreme kjøreforhold til alle årstider.

Dekkene utvikles ved å kjøre millioner av kilometer i ulike bruksmiljøer og under alle typer føreforhold. Det tette samarbeidet med speditører og transportfirmaer gir verdifull brukserfaring til støtte i utviklingsarbeidet. Hensikten med den allsidige testingen er å tilby markedets sikreste og mest økonomiske dekk for yrkestransport. Vår omfattende kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens første vinterdekk for yrkessjåfører innen tungtransport i 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianntr74S

Nokian Lastebildekk
Se video: http://youtu.be/mWc5-6il_to

Hakkapeliitta Test Experience
Se video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Ny verdensrekord med traktor
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/ny-verdensrekord-med-traktor/

Verdens første vinterdekk 80 år 2014
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/frste-vinterdekk-oppfunnet-for-80-ar-siden-nokian-kelirengas-klarte/

Ytterligere informasjon:

Nokian Heavy Tyres  
Teppo Siltanen 
Produktsjef, Lastebildekk 
tel. +358 10 401 7709 
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Nokian Dekk AS
Trond H. Andersen
Salgssjef last & regummiering
tel. +47 958 42 624
trond.andersen(at)nokiantyres.com