Den elektriske hyperbilen Toroidion fortsetter banetestingen og utviklingsarbeidet med Nokian Tyres

Toroidion 1MW Concept bilen forbløffet verden med sin innovative teknologi og utrolige ytelse da den først ble lansert under Top Marques utstillingen i Monaco. I september 2015 viste den frem sitt nye elektriske drivverk på et lukket testbanearrangement hos Nokian Tyres i Nokia, Finland.

Den revolusjonære hyperbilen er for øyeblikket utstyrt med «Ultra High Performance» dekkene Nokian zLine (størrelse 295/30 R19) – for topp ytelse i høy hastighet. Det utfordrende utviklingsarbeidet og testingen fortsetter.

– Vi vil fortsette å utvikle våre UHP-dekk for å matche den ekstreme kraften til Toroidion og samtidig maksimere grepet og håndteringsegenskapene, sier Jarno Röytiö, utviklingssjef i Nokian Tyres.

Omfattende kunnskap og «know-how»

Media var til stede på testbanearrangementet, ivrige etter å se hyperbilen i aksjon. Pasi Anen, administrerende direktør i Toroidion Ltd. klatret inn, lukket døren, grep rattet og slapp løs det elektriske drivverket på Nokian Tyres sin testbane. Publikum lot seg imponere over kraften, akselerasjon og kjøreegenskapene til bilen.

– Takket være Nokian Tyres sin kunnskap om kjøring under ekstreme forhold, som f.eks på is på i over 300 km/t, hadde vår 1MW hyper bil god trekkraft og grep på banen, sier Pasi Anen.

State-of-the-art kompetanse fra Finland

Den finskbygde Toroidion 1MW Concept er verdens kraftigste elbil med et unikt patentert drivverk som kan revolusjonere elbiler verden over. Det som gjør Toroidion så spesiell er at drivverket er skalerbart til alle størrelser: fra superbiler til personbiler, lastebiler eller motorsykler.

Effekten til hyperbilen er på utrolige én megawatt eller 1341 hestekrefter. Karosseriet til Toroidion er laget av karbonfiber og bilen har firehjulstrekk med fire elektriske motorer. To 200-kilowatt motorer i front og to 300-kilowatt motorer bak. Drivakslene kjøres rett inn i motorene, uten gir. Batteriet går langs hele lengden av bilen. 3D-printing teknologi har også blitt benyttet i utviklingen av bilen; for eksempel er alle speil og innvendige dørhåndtak 3D-printede.

Les mer: www.toroidion.com/