Nokian Hakka Truck 844 - Slitestyrke ved krevende bruk

27.10.2014 11:35 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Heavy Tyres lanserer nå det nye trailer- og tilhengerdekket 385/55 R22.5 Nokian Hakka Truck 844. Dekket er utviklet for å prestere under krevende forhold, med en konstruksjon som gir lang kjørelengde og god slitestyrke. Det robuste dekket er spesielt utviklet for tilhengere, men fungerer også godt som forhjul.

Nokian Hakka Truck 844 er utviklet for lang og middels lang transport og har et enestående grep, også på vinterføre. Det er det første trailerdekket i denne størrelsen på markedet, som i tillegg til M+S-merkingen, også har det offisielle snøfnuggmerket, som viser at det er godkjent for vinterbruk.

- Overflatetrykket til Nokian Hakka Truck 844 er optimalt takket være den nye beltestrukturen. Dette gir dekket et jevnt slitasjemønster og lang kjørelengde. Dekket har lav rullemotstand, noe som gir lavere drivstoffkostnader og dekkstøy, forteller produktsjefen for Nokians lastebildekk, Teppo Siltanen.

Takket være Spiral Sipe System-lamelleringen beholder dekket overflatemønster riktig stivhet, også når det slites. Dette gjør at dekket beholder et godt grep. Lamelleringen gjør samtidig dekket mer stillegående.

Steinutkastere i hovedsporene bidrar til å forhindre at stein setter seg i dekkenes hovedspor. Utkasterne reduserer problemet med skarpe steiner som trenger seg inn i dekket , og gir dermed dekket lengre levetid. Dette kommer også andre bilister til gode, da mengden stein som ligger i veibanen blir mindre.

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator «DSI») gjør at det lett å følge med på hvor slitt dekket er og dermed hvor sikkert det er. «DSI» er utviklet og patentert av Nokian Tyres og viser på enkel måte dekkets gjenstående mønsterdybde i form av et tall.

Nokian Hakka Truck 844 passer godt til regummiering, noe som gjør dekkstammen mer anvendelig og reduserer de totale kostnadene. Nokian Hakka Truck 844-mønsteret fås også med det solide Nokian Noktop 44-regummieringsmaterialet, som er utviklet for krevende forhold.

Nokian Hakka Truck 844 er spesielt utviklet for Norden, Russland og Mellom-Europa og er tilgjengelig fra november 2014.

Sikkert og økonomisk for krevende yrkeskjøring

Nokians buss og lastebildekk utvikles for krevende yrkesbruk og varierende forhold. Dekkene skal gjøre det mulig å kjøre sikkert under alle slags vær- og veiforhold. På våre egne testsentre i Ivalo og Nokia tester vi de mest ekstreme kjøreforholdene gjennom alle årstider.

Dekkene videreutvikles ved å kjøre millioner av kilometer i forskjellig kjøreforhold og omgivelser. Vårt nære samarbeid med buss- og transportselskapene gir verdifull brukererfaring som støtter oss i produktutviklingen. Målet med den grundige testingen er å tilby de sikreste og mest økonomiske dekkene på yrkessjåførmarkedet. Nokian Tyres utviklet verdens første vinterdekk for yrkessjåfører innen tung trafikk i 1934 og vår kompetanse har lange tradisjoner.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruck844

Les mer om Nokians produktutvalg: https://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Nokian truck tyres
Se på video. http://youtu.be/mWc5-6il_to

Hakkapeliitta Test Experience 
Se på video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Første vinterdekk oppfunnet for 80 år siden. 
Se på video. http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer informasjon

Nokian Heavy Tyres 
Teppo Siltanen Produktsjef, Lastebildekk tlf.+358 10 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen Salgssjef, Heavy tyres tlf. +358 10 401 7968 marko.muhonen(at)nokiantyres.com

Nokian Dekk AS 
Trond H. Andersen
Salgssjef last & regummiering
tel. +47 958 42 624
trond.andersen(at)nokiantyres.com