Nokian Tyres lanserer en hel serie med nye dekk til skogsmaskiner

26.4.2016 9:06 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Logger King LS-2 er den optimale arbeidshesten for avvirking av hele trær. Dekkene har et helt nytt design med mange smarte funksjoner i en svært robust utforming. Logger King er beregnet for skogsmaskiner og kommer i fem størrelser: 23,1–26, 28L–26, 24,5–32, 30,5L–32 og 35,5L–32. De to største størrelsene har også ekstremversjoner, som er ment for den aller mest krevende typen skogsarbeid der normale løsninger ganske enkelt ikke strekker til.

– Vi ville fornye og oppdatere den eksisterende produktfamilien vår, ved også å inkludere bruksområdet; avvirking av hele trær. Vi har omfattende kunnskap om bruk innen skogsdrift, og vi ville utvikle det beste produktet for markedet. Logger King har allerede vært testet i noen år under de tøffeste forholdene verden over, fra New Zealand til USA. De nye dekkene fokuserer på holdbarhet og lang levetid uten å la det gå på bekostning av trekkegenskapene. Disse maskinene brukes ofte på avsidesliggende steder, og dekkene må derfor være vedlikeholdsfrie, sier Teemu Vainionpää, produktsjef for skogsmaskindekk i Nokian Heavy Tyres.

Robust og smart

Dette nye produktet finnes i to versjoner: Logger King LS-2 og Logger King LS-2 Extreme. Standardversjonen passer for de fleste miljøer og maskiner, fra små til mellomstore skogsmaskiner. Begge versjonene har ny gummiblanding og har vært gjennom mange års testing under krevende forhold over hele verden. Logger King LS-2 Extreme har en mer robust stamme og ekstra stållag som gir høy belastningsverdi og sikrer optimal beskyttelse mot punktering. Extreme-versjonen er ment for de aller tøffeste forholdene og de sterkeste og tyngste maskinene. Den største størrelsen i serien, 35,5L–32 finnes kun i Extreme-versjonen. 

Caleb Haney, Meridian, Mississippi, USA: 
"Når det regner veldig mye, må vi ganske enkelt stoppe arbeidet. Jordsmonnet her er slik at når det blir vått, kan ikke maskinene lenger ta seg frem og hente tømmeret. Disse glatte skråningene er ikke så enkle for oss heller", sier Caleb Haney. Caleb kjører vekk dagens siste maskin (Mack E7-460) fra anleggsområdet på grunn av regnet som øser ned. "Jeg trengte egentlig ikke å avslutte arbeidet, for dekkene mine fungerer helt fint. Problemet er at ikke alle har disse dekkene på sine maskiner", flirer Caleb.

Nokian Logger King LS-2 – egenskaper

Slitebanen er åpen og aggressiv med skovlformede mønsterknaster for best mulig selvrensende egenskaper og trekkevne. Den store mønsterdybden kombinert med brede og skarpe mønsterknaster på skulderen gir et fantastisk sidegrep og beskytter dekket godt ved bruk av kjettinger. Slitebanen har spesielle dekkbeskyttelser i sporbunnen for å beskytte bedre ved bruk av kjettinger. Trekkevnen og balansen er også forbedret takket være et rettere mønsterdesign, som gir en bredere kontaktflate mot bakken. 

Dekksidene er dessuten rettere i det nye designet. Det nye mønsterknastdesignet i kombinasjon med sideveggenes struktur gir en bred og sterk støtbarriere mot skader på dekksidene.

Nokian Logger King LS-2 har en svært slitesterk tekstilstamme med brede stålforsterkninger under slitebanen. Extreme-versjonen har en enda kraftigere stammestruktur, som gir høye belastningsverdier, samt et ekstra stållag under slitebanen for optimal beskyttelse mot punktering.

Logger King har en veldokumentert enkelttrådet kanttråd-konstruksjon. En unik sekskantet kanttråd gir en jevn felgbelastning og hindrer at dekket glir på felgen. Enkeltrådskonstruksjonen gjør også at dekket er lettere å montere enn det tradisjonelle dekkdesignet og hindrer at det skades under monteringen. Logger Kings beadområde har en spesiell gummiblanding som er svært hard og slitesterk. Felgbeskyttelsen ble viet ekstra oppmerksomhet under utformingen og dekket har en unik feltbeskyttelse mot greiner og stubber, som har en tendens til å komme mellom dekket og felgen under bruk.

Mester under ekstreme forhold

Nokian Heavy Tyres er verdensledende produsent av dekk til skogsmaskiner. Helt siden 1960-tallet har selskapet designet spesialdekk til maskiner på det nordiske markedet som brukes til avvirking av kortvirke. I utvalget finnes det skogsmaskindekk både til maskiner som jobber etter kortvirke metoden (CTL) og heltre metoden (FT), f.eks. stamme lunnere. Utvalget dekker også spesialdekk til traktorer som helt eller delvis brukes til skogsdrift. Produktene er kjent for den ekstremt høye kvaliteten, som gir brukeren mange driftstimer og pålitelig funksjon under ulike skogsforhold.

Nokian Heavy Tyres Ltd er en del av konsernet Nokian Tyres plc. Nokian Heavy Tyres' produktutvalg omfatter skogsmaskindekk, spesialdekk til jordbruksmaskiner og dekk til maskiner som brukes ulike steder som f.eks. havner og trafikkterminaler, gruver, masseforflytning og veivedlikehold. Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent. Selskapet står for sikker kjøring under krevende forhold. Det leverer nyskapende dekk til personbiler, lastebiler og tungt maskineri hovedsakelig i områder med spesielle krav til dekkytelse: snø, skog og tøffe kjøreforhold til ulike tider av året.

Nokian Logger King LS-2

Se videoer og les mer om Logger King
www.nokiantyres.com/loggerking

Foto:
www.nokiantyres.com/loggerkingphotos

Mer informasjon:

Nokian skogsmaskindekk
https://youtu.be/bnmd13flShE?list=PLAB92535BB5D22707

Nokian Heavy Tyres
https://youtu.be/l3Ifx-TfVcM?list=PLAB92535BB5D22707

Nokian Heavy Tyres Ltd. 
Markedsføringsansvarlig Jarkko Puikkonen, tlf. +358 10 401 7201 [email protected]

Produktsjef Teemu Vainionpää, tlf. +358 10 401 7175 [email protected] 

www.nokiantyres.com/heavy

Facebook: www.facebook.com/nokianheavytyres 
Twitter: https://twitter.com/nokianheavy 
YouTube: https://www.youtube.com/user/NokianTyresCom 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc