Slitestyrke og veigrep året rundt – Nokian Tyres lanserer et nytt vinterdekk for busser i byen

31.7.2017 13:30 i kategori Selskapsnyheter

Bygatene er et slitsomt miljø for busser og dekkene deres. Bremsing, krappe svinger og skarpe fortauskanter er en utfordring, for ikke å snakke om glatte brosteiner og isete vintergater. Nye Nokian Hakkapeliitta City Bus tar utfordringen.

Slitestyrke og veigrep året rundt – Nokian Tyres lanserer et nytt vinterdekk for busser i byen

Bybussene må være punktlige, uavhengig av været. Byen sover aldri, om det så er regn, snø eller is på veiene. Nye Nokian Hakkapeliitta City Bus er designet for å tåle bymiljøets krevende forhold, og å følge bussrutene selv på snøfulle og glatte veier.

- Dette er et fullverdig bydekk med dypt mønster og forsterkede sidevegger. Dekket består av store mengder solid gummi, sier Trond H. Andersen, Salgssjefsjef for Last og Regummierings materialer i Nokian Dekk AS.

Sikkerhet med godt veigrep

En viktig sikkerhetsegenskap er at sideveggene inneholder egne sliteindikatorer. Når innskjæringene slites ut er det tid for nye dekk. Nokian Hakkapeliitta City Bus er også stillegående og behagelig å kjøre. Sammen tilføres både sikkerhet og komfort.

- Hakkapeliitta står for vinteregenskaper på øverste hylle. Nokian Hakkapeliitta City Bus lever opp til navnet med sitt utmerkede grep på snø og is, noe som er indikert av at dekket er 3PMSF-merket. Dekket har effektive seiper som vedlikeholder grepet selv når dekket er slitt. I tillegg er skuldrene og sporkantene designet for god mobilitet selv på snødekte veier, sier Andersen.

Holdbart i flere år

Ofte vil gode vinteregenskaper være ensbetydende med myk gummi som slites raskt ut. Det er ikke tilfelle med Nokian Hakkapeliitta City Bus. - Vi har testet slitebanen på faktiske bybusser i normal trafikk siden 2015, og disse dekkene er fortsatt i bruk, poengterer Andersen. Det betyr at dekkene kan brukes minst i to år ved normal bruk.

Overlegent grep på vinterveier utelukker heller ikke gode egenskaper på sommerveier. Nokian Hakkapeliitta City Bus har et sikkert grep på våt veibane og har ingenting imot den varme asfalten. Dette gjør den til et helt ideelt valg for bybusser i nordiske regioner.

Hovedegenskaper

  • Dekk som passer alle akslene på bybusser
  • Beskyttelse mot fortauskanter med forsterkede sidevegger
  • Bedre kjørelengde takket være minimal trappe-slitasje
  • Godt grep med Spiral Sipe System selv når dekket er slitt
  • Godkjent vintergrep med 3PMSF-godkjenning