Verdensrekord: Ubemannet Valtra brøyter snø i en hastighet på 73,171 km/t

Verdensrekord: Ubemannet Valtra brøyter snø i en hastighet på 73,171 km/t

22.8.2018 11:00 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Tyres og Valtra har satt verdensrekord for snørydding med en autonom traktor. Hastighetsrekorden ble satt i mars 2018 ved bruk av en ubemannet Valtra T254 Versu traktor, utstyrt med Nokian Hakkapeliitta TRI-dekk. Traktoren brøytet snø på en lukket vei i Sør-Finland i 73,171 km/t (45.466 mph) uten fører.

Valtra T254 Versu har blitt tildelt tittelen “Årets traktor 2018”, og er høyt verdsatt hos entreprenører og bønder både for sin fleksibilitet i et bredt spekter av arbeidsoppgaver, inkludert landbruk, skogbruk og kommunale vedlikeholdsoppgaver. Selv om det ikke er nødvendig for å oppnå denne hastighetsrekorden, leveres T254 Versu standard med det innovative SmartTouch betjeningskonseptet, som er anerkjent av traktorførere for sin intuitivitet.

"For mange av våre kunder har brukervennligheten til SmartTouch-armlenet senket terskelen for å investere i teknologier som tidligere ble ansett som “kjekt å ha” eller for kompliserte, f.eks. sporfølging, oppgavebehandling og telemetri. Samtidig ser vi at økt etterspørsel etter ny teknologi bidrar til å øke effektiviteten og integreres med eksisterende økonomisystemer. Vi er forpliktet til å være i forkant av utviklingen med å tilby innovativ teknologi i våre SmartTouch-traktorer, sier Mikko Lehikoinen, markedsdirektør for Valtra EME.

Hastighetsrekorden ble satt under sikre forhold og med et forskerteam fra både Nokian Tyres og Valtra. Autonom teknologi har økende interesse i mange bransjer, blant annet logistikk, veivedlikeholdsmaskiner og landbruk. Som den ledende nordiske traktorprodusenten har Valtra en lang historie med konstruksjon og produksjon av maskiner tilpasset veivedlikeholdsoppgaver under kalde forhold. Dataene hentet fra hastighetsrekorden gir verdifulle data for fremtidig forskning innen autonom teknologi.

Å overskride den vanlige traktorhastigheten med et frontmontert redskap på en glatt overflate utsetter traktoren og dekkene for belastninger. Det seipede blokk-mønsteret på Nokian Hakkapeliitta TRI-dekkene er spesielt designet for stabilitet på isete og snødekte overflater.

"Forutsigbarheten og en bil-lignende kjøreopplevelse med Nokian Hakkapeliitta TRI, kombinert med sin overlegne trekkraft, har gjort dekket til et populært valg hos entreprenører som utfører arbeid om vinteren, sier Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringsjef på Nokian Heavy Dekk. "De samme egenskapene passer godt når det er snakk om rekordhastigheter."

Dette er den andre verdensrekorden under kalde forhold som er satt av Nokian Tyres og Valtra. I 2015 oppnådde de to finske fabrikk-teamene sammen med rallylegenden Juha Kankkunen å sette hastighetsrekord for kjøring med en traktor på is i 130,165 km/t ved hjelp av en Valtra T234 Versu-traktor med Nokian Hakkapeliitta TRI-dekk.

Mer informasjon:

Mer informasjon om verdensrekorden
www.nokiantyres.com/snowrace

Bilder: www.nokiantyres.com/snowracePR

Videoer:

Verdens raskeste snørydding med en ubemannet traktor
https://youtu.be/xKNPmXWDvlE

Snø-racet: Rally-mester med en 7 tonns traktor
https://youtu.be/nOMPcdR2DcI

Om Valtra

Valtra Inc. utvikler, produserer, markedsfører og utfører service på Valtra-traktorer som er tilpasset kundenes arbeidsoppgaver. Velkjent for sin allsidighet og pålitelighet, er Valtra-traktorer konstruert for å levere høy ytelse under krevende arbeidsforhold og i ekstremt terreng. Valtra er et merke i AGCO Corporation over hele verden, er den ledende traktorprodusenten i de nordiske land og ett av de mest populære merkene i Sør-Amerika. www.valtra.com

Om AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) er en global leder i design, produksjon og distribusjon av landbruksmaskiner og -løsninger, og støtter mer produktivt jordbruk gjennom sin komplette linje av utstyr og relaterte tjenester. AGCO-produkter selges gjennom fem varemerker, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® og Valtra®, støttet av Fuse® presisjonsteknologi og optimeringstjenester for landbruket. Selskapets hovedkvarter ligger i Duluth, Georgia, USA og ble grunnlagt i 1990. I 2017 hadde AGCO en netto omsetning på 8,3 milliarder US-dollar. For mer informasjon, se http://www.AGCOcorp.com. For nyheter om selskapet, informasjon og arrangementer, følg oss på Twitter: @AGCOCorp. For finansnyheter på Twitter, se hashtag #AGCOIR.

Om Nokian Tyres

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent og et av de mest bærekraftige selskapene i bransjen. Nokian Tyres gir trygghet under alle forhold ved å utvikle høykvalitets, sikre og miljøvennlige dekk til personbiler, lastebiler og tunge maskiner. Selskapet er spesielt kjent for sine innovative vinterdekk. Gruppen inkluderer også Vianor-kjeden, som spesialiserer seg på vedlikehold av kjøretøy og dekk. I 2017 var selskapets omsetning ca. 1,6 milliarder euro og har ca. 4 600 ansatte. Nokian Dekk er notert på Nasdaq Helsinki. Mer informasjon: www.nokiantyres.com og www.nokiantyres.com/heavy.