ty. september 15 12:00 2020 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Bedre holdbarhet og kontrollert stabilitet: Det nye Nokian Hakka Van dekket gir bedre kjøreegenskaper og lengre levetid

Det nye Nokian Hakka Van dekket imøtekommer de ekstreme forholdene den nordiske sommeren byr på med viktige egenskaper og god holdbarhet. Nokian Hakka Van er utviklet for hard og allsidig bruk. Den gir en kjøreopplevelse som er presis, stabil og stillegående. Nokia Hakka Van vil problemfritt bære tungt lass på en trygg og lett måte, uavhengig av om man har det travelt under en varelevering i trange bygater, om man kjemper mot den skarpe grusen på en byggeplass, eller om man cruiser rundt på landeveiene i bobilen.

Kombinert med slitestyrke i toppklasse gjør den balanserte kjørefølelsen livet enklere for både hardtarbeidende fagfolk og travle turister, selv i hastigheter opptil 120 km/t. Holdbarheten til de nye dekkene forsterkes ytterligere takket være Nokian Tyres sin unike Aramid Sidewall teknologi. Den beskytter mot støt, kutt og hull. I tillegg har dekkene en solid rammestruktur samt en sterk og toppmoderne gummiblanding. 

Durable Control & Comfort konseptet er utviklet av verdens nordligste dekkprodusent. Det lar deg nyte den både harde og vakre nordlige sommeren trygt og pålitelig. Nokian Hakka Van føles behagelig å kjøre. I tillegg gir den lave rullemotstanden drivstoffbesparelser og redusert karbondioksidutslipp. 

Det trygge og effektive Nokian Hakka Van-dekket er som skapt for de nordiske veiene, og passer utmerket til alle moderne vare- og lastebiler. Vi tilbyr markedets bredeste utvalg med 21 produkter, som varierer mellom 14 og 18 tommer. Hastighetskodene dekket kommer i er R (170 km/h), S (180 km/h) T (190 km/h) og H (210 km/h). 

Nokian Hakka Van vil være tilgjengelig hos forhandlere fra og med våren 2021. De viktigste markedene er de samme som for resten av Hakka familien: Norden og Russland.  

Grep og stabilitet under alle forhold  

Utviklingen av den solide Nokian Hakka Van serien kom etter tilbakemeldinger fra brukere som krevde et slitesterkt sommerdekk som tåltbåde utfordrende veidekke og tung last. I følge Nokian Tyres sin forbrukerundersøkelse1 verdsetter varebileiere godt grep på vått underlag og avverging av vannplaning. Høy slitestyrke trekkes også frem som viktig.  
 
- Varierende sommervær er utfordrende for sjåføren, og til og med for sommerdekk av høy kvalitet. Nokian Hakka Van forblir balansert og stabilt ved både høye hastigheter på motorveiene og i saktegående bytrafikk. Det er en smidig og uanstrengt partner fra vår til høst, på grus eller asfalt, og i regn eller sol. Kundenes behov betydde at vi måtte komme med helt nye løsninger for gummiblandinger, sier produktutviklingssjef Mikko Liukkula fra Nokian Tyres. 

Durable Control & Comfort – varig sikkerhetselv som slitt  
 
Durable Control & Comfort-konseptet ble utviklet ved bruk av datamodeller, testing i tusenvis av kilometer og bruk på drosjer under reelle forhold. De nye løsningene for gummiblandinger, slitebanemodeller, holdbar sikkerhet, drivstoffeffektivitet og kjørekomfort representerer kjernen i Nokian Tyres sin finske produktutviklingskompetanse. 

Slitebanemodellen gjør det enklere å ha kontroll over tunge og allsidige varebiler. Modellen blir stivere av lange og ribbeutformede mønsterblokker. Dette sørger for en rolig, stabil og personbillignende kjørefølelse selv ved høyere hastigheter, under plutselige unna manøvrer og under filskift. Steinutkastere på bunnen av sporene minimerer penetrering av skarpe steiner gjennom dekket. 

De forskjellige fasongene og størrelsene på sporene i de langsgående mønsterblokkene sørger for godt grep på vått underlag og kjørekomfort. De lagrer vann og muliggjør kontrollerte sidebevegelser av ribbene. Tverrsporene lagrer vann og flytter det effektivt vekk fra mellom dekk og underlagSporenes kontur sørger for at dekket har utmerket grep på vått underlag, selv når det er slitt. De brede hovedsporene på slitebanen reduserer også risikoen for vannplaning. Det er viet spesiell oppmerksomhet til gode kjøreegenskaper ved høyere hastigheter, ettersom den finske lovgivningen nå tillater varebiler å kjøre i hastigheter opptil 120 km/t på motorveiene, sier Liukkula.  
 
Sterk og solid struktur 

Stålbeltepakken på toppen av den robuste doble stammekonstruksjonen har integrerte forsterkninger på kantene av begge stålbeltene. Denne løsningen sikrer at stålbeltene er holdbare ved tung bruk samt at de kan festes sikkert til stammen. 

De nye, mer fleksible stålbeltene er designet for varebilbruk og forbedrer den strukturelle holdbarheten. Den gjør også at dekket kan opprettholde sine toppmoderne egenskaper selv ved tunge belastninger. Samtidig reduserer dette rullemotstanden, noe som igjen reduserer drivstofforbruket og minimerer karbondioksidutslippene, noe som er fordelaktig for alle sjåfører.  

Hakka Van Hybrid gummiblanding maksimerer våtgrep og forlenger dekkets levetid 

Nokian Hakka Van sine sikkerhetsegenskaper, holdbarhet og lave rullemotstand er garantert av Hakka Van Hybrid gummiblandingen som er finjustert for krevende forhold.  

Den ekstremt kuttresistente og moderne sammensetningen er raffinert for nordiske veier, og sørger for godt grep på vått underlag. Dette gjør at Hakka Van stopper raskt selv på regnglatte veier. Slitebanen er pålitelig i et bredt spekter av temperaturer og tilpasser seg også temperaturvariasjoner. I tillegg tåler den hard slitasje og garanterer ytterligere drivstoffeffektiv drift.  
 
Aramid Sidewall teknologi for en bekymringsfri kjøreopplevelse 

- Dekkets toppmoderne slitestyrke er ytterligere sikret av Aramid Sidewall teknologien og steinutkastere i hovedsporene. Varebiler og bobiler krever mye av dekkene. Kjøretøyene er tunge, og de blir ofte kjørt fullastet på dårlige veibaner eller langs grusveier fulle av hull. Aramid-fibrene beskytter ikke bare mot utilsiktede kostnader knyttet til dekkskader, men sørger også for at du når målet ditt uten ubehagelige overraskelser på veien, sier Liukkula. 

Kjernen i den innovative Aramid Sidewall teknologien er Aramid-fibrene som er inkludert i gummiblandingen i sideveggen. Det samme materialet brukes av luftfarts- og forsvarsindustrien. Aramid-fibrene forsterker sideveggen så den tåler ytre støt og kutt bedre. Det kan til og med forhindre dekkskader helt. 

Driving Safety indikatoren advarer deg om risikoen for vannplaning 

Tegnspråket patentert av Nokian Tyres øker sikkerheten til våre produkter. Driving Safety indikatoren (DSI) på midtribben indikerer tydelig gjenværende mønsterdybde i millimeter. Det forsvinnende og avtagende vanndråpesymbolet indikerer en økning i risikoen for vannplaning. Når det gjenstår 4 mm mønsterdybde er tiden inne for å kjøpe nye sommerdekk. 

Korrekt lufttrykk er spesielt viktig i kommersiell kjøring og med tunge belastninger. Korrekt lufttrykk forbedrer kjørefølelsen til bilen, sikrer dekkets holdbarhet og reduserer drivstofforbruket. 

Kontroll av lufttrykk gjøres enklere av et infofelt som gjør det mulig å notere riktig lufttrykk og plasseringen av dekket under bilen. Dekkskift, som finner sted to ganger i året i Norden, blir lettere av det nye tilleggsområdet som kan brukes til å registrere strammemomentet for hjulmutrene. 

Nokian Hakka – et unikt nordlig konsept 

Nokian Hakka-familien med sommerdekk er skreddersydd for nordlige forhold. Ujevne og grove veibaner samt raskt skiftende værforhold er typisk i nord, og de krever at dekket har spesielle egenskaper. Vi har utviklet gummiblandinger og stammer for sommerdekkene Hakka-familien som gjør at de kan imøtekomme de krevende og varierende sommerforholdene. Hakka-sommerdekkene oppfører seg forutsigbart over et bredt spekter av temperaturer, og tåler slitasje og tidvis dårlige veiforhold. 

Alle Nokian Hakka-sommerdekk og Hakkapeliitta-vinterdekk dekkes av Hakka-garantien. Hvis sommerdekkene blir ødelagt og ikke kan repareres, vil Hakka-garantien gi deg et nytt dekk helt kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder inntil en mønsterdybde på fire millimeter og maksimalt i ett år fra kjøpsdatoen. Hvis dekket blir skadet mens du er på veien, sendes Hakka-garantiens veihjelpetjeneste ut for å bistå deg. 

Nokian Hakka Van – varig sikkerhet og komfort   

 • Stabilt, balansert og trygg kjørefølelse i all slags vær 
 • Forbedret våtgrep og forebygging av vannplaning 
 • Tåler hard bruk - Aramidforsterkede dekksider forhindrer skader fra støt og kutt 
 • Lav rullemotstand minsker drivstofforbruk og skåner miljøet  
   

Varighet og effektivitet for krevende profesjonell bruk  

 • Balansert og presis håndtering for bruk i urbane gater og på motorveier, i hastigheter opptil 120 km/t 
 • Toppmoderne holdbarhet, lengre levetid for tung bruk på byggeplasser, taxitrafikk og godstransport 
 • Lavt drivstofforbruk og karbondioksidutslipp   

Sikkerhet og kjørekomfort for bobiler   

 • Stabil, sikker og behagelig bruk fra vår til høst 
 • Enkel å kontrollere på våt vei og effektiv avverging av vannplaning
 • Pålitelig og holdbar selv i krevende terreng, og på veier fulle av hull og skarp grus 
 • Sparer drivstoff og miljøet 
   

De viktigste innovasjonene:  
 
Durable Control & Comfort konseptet. Varig sikkerhet, kjørekomfort og drivstoffeffektivitet. De nye løsningene for slitebanemodeller, gummiblanding og stamme skaper stabil og balansert kjørefølelse i all slags vær. 

Nokian Hakka Van slitebanemodellen sørger for en rolig, stabil og personbillignende styringsfølelse selv ved høyere hastigheter, under plutselige unnvikelser og mens du bytter kjørefelt. De forskjellige formene og størrelsene på sipene og sporene, gjør sitt for å sikre godt grep på vått underlag og god kjørekomfort. 

Hakka Van Hybrid gummiblanding sørger for eksepsjonelt grep på vått underlag. Dette gjør at Hakka Van stopper raskt selv på regnglatte veier. Finjustert for krevende forhold tilpasser gummiblandingen seg til temperaturvariasjoner, tåler hard slitasje og garanterer ytterligere drivstoffeffektiv drift. 

Sterk og solid struktur. Den doble stammekonstruksjonen og den robuste stålbeltepakken forbedrer varigheten og gjør at dekket kan beholde de toppmoderne egenskapene etter hvert som kilometerstanden øker. 

Aramid-forsterkede sidevegger. Unik beskyttelse mot støt, hull og kutt. Kjernen i Aramid Sidewall-teknologien er Aramid-fibre som er inkludert i gummiblandingen i sideveggen. Det samme materialet brukes av luftfarts- og forsvarsindustrien. Aramid-fibrene forsterker sideveggen for å tåle ytre støt og kutt bedre, og det kan til og med forhindre dekkskader helt. 

SteinutkastereBedre sikkerhet og holdbarhet. Steinutkastere i bunnen av hovedsporene hindrer skarpe steiner i å feste seg til dekkets slitebane og dermed fra å trenge inn i dekket. Steinutkasterne forbedrer dekkets levetid og gir ytterligere beskyttelse ved å forhindre skader på dekket. 

Driving Safety indikatoren (DSI) gjør det lettere å overvåke mønsterdybden. Tallene på indikatoren lar deg kontrollere gjenværende mønsterdybde i millimeter. Tallene forsvinner gradvis når dekket slites. Vannplaningsindikatoren advarer mot økt risiko for vannplaning. Vanndråpesymbolet forsvinner når det gjenstår mindre enn 4 mm mønsterdybde. 
 
Last ned produktbilder og videoer 

Les mer om Nokian Hakka Van 

For ytterligere informasjon: 
 
Nokian Tyres plc, 
 
Produktansvarlig Petri Luoma, tel. +358 (0)10 401 7889  
[email protected] 

Ansvarlig for innholds- og produktmarkedsføring Teemu Sainio, tel. +358 (0)10 401 7296 
[email protected]