ty. oktober 14 11:02 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

De beste vinterdekkene i Europa

Årets vinterdekk fra Nokian Tyres er de ubestridte testvinnerne i de nordiske landene og Russland. Hittil har de pigg og piggfrie dekkene sanket hele 20 topplasseringer i flere av de viktigste motormagasinene i Europa.

Nokian Hakkapeliitta 8

Piggdekket Hakkapeliitta 8 og det piggfrie dekket Hakkapeliitta R2 ble for kort tid siden kåret til Norges beste vinterdekk i NAFs årlige vinterdekktest. I tillegg har vinterdekket Nokian WR D3, som er designet for mildere vinterforhold, og storebroren Nokian WR SUV 3 også vunnet tester i de største tyske og østerrikske motormagasinene.

- De nordiske vintrene er tøffere enn noen andre. Resultatene fra disse testene er godt bevis på vår kompetanse på å lage vinterdekk spesielt tilpasset den krevende nordiske vinteren. I løpet av året tester vi over 20.000 vinterdekk ved vårt eget testsenter i Ivalo, helt nord i Finland, sier Juha Pirhonen produktutviklingssjef hos Nokian Tyres.

Hva sier testene: 

  • I den store vinterdekktesten til NAF og magasinet Motor (5/2014) får Nokian Hakkapeliitta 8 toppkarakter i alle disipliner. Testerne skriver at dekket bremser godt og gir deg en høy følelse av trygghet på dårlige vinterveier. 

  • Ifølge det finske bilmagasinet Tekniikan Maailma (17/2014), er piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 det beste dekket for de som er på jakt etter best mulig vintergrep. Testerne gir dekket skryt for utmerket grep på is, kort bremselengde, og trekkraft i toppklassen. De skriver også at det høye antallet pigger gir føreren god kontroll, selv på isete og glatte veier. Hakkapeliitta 8 fikk 10 /10 i alle deltester som ble kjørt på is og snø. 

  • Nokian Hakkapeliitta 8 var den suverene vinneren av vinterdekktesten i motormagasinet Tuulilasi (12/2014). På is hadde Hakkapeliitta 8 den korteste bremselengden. Det var det beste dekket på snøføre og taklet slaps svært godt. I tillegg fikk det positive tilbakemeldinger for sitt lave støynivå på tørre veier, selv med et svært høyt antall pigger (190). Nokian Hakkapeliitta 8 hadde også det laveste drivstofforbruket i testen. 

  • Nokian Hakkapeliitta 8 tok også førsteplassen i Sveriges mest kjente bilblad; Vi Bilägare (13/2014) og i Russlands største motormagasin Za Rulem (9/2014). Za Rulem skriver at Hakkapeliitta 8 er suveren på snø og is og har det laveste drivstofforbruket i testen. 

  • Nokian Hakkapeliitta R2 fikk delt førsteplass i testen av piggfrie dekk, gjennomført av NAF og magasinet Motor (5/2014). Dekket får mye skryt for de gode prestasjonene på is og snø og spesielt dekkets svært korte bremsestrekningen på isføre. 

  • R2 deler også førsteplassen i magasinet Tekniikan Maailma (17/2014). I testen ble det ble lagt spesiell vekt på at dekket er enkelt å kjøre på is, og har utmerket grep på snø, i tillegg til sikre og komfortable kjøreegenskaper. 

  • I sammenligningstesten i magasinet Tuulilasi (13/2014), tok Nokian Hakkapeliitta R2 også en delt førsteplass i sin klasse. Dekket fikk ros for ekstra godt grep i svinger og for styreresponsen på røff is. 

  • Nokian Hakkapeliitta 8 SUV vant også vinterdekktesten for sports- nyttekjøretøyer i Za Rulem (10/2014). 

  • I en sammenligningstest i det russiske magasinet Autoreview (19/2014), vant Nokians vinterdekk i alle kategorier: beste piggdekk (Hakkapeliitta 8), beste nordiske piggfrie dekk (Hakkapeliitta R2), og beste sentraleuropeiske piggfrie vinterdekk (Nokian WR A3).

Mer informasjon: https://www.nokiantyres.no

Kontaktpersoner:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com 

Juha Pirhonen, sjef for produktutvikling, Nokian Tyres plc., tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice, Nokian Tyres plc., tlf. +358 10 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com