on. august 19 09:00 2020 i kategori Produkt pressemeldinger

Dekk for regional- og bytransport – den nye dekkserien Nokian E-Truck 17.5 tar over bygatene

Mellomstore lastebiler og busser kjører frakter både folk og varer i byene. Dekkserien Nokian E-Truck er et pålitelig valg for langdistanse- og mellomdistansetransport, så hvorfor ikke utvide serien til å inkludere lettere kjøretøy også? Nå kan også kjøretøy for regional- og bytransport nyte godt av god drivstofføkonomi, takket være den nye Nokian E-Truck 17.5-serien.

Dekkserien Nokian E-Truck er laget for å oppnå så god drivstoffeffektivitet som mulig, hele året, for transport på landeveien. Bytrafikken har imidlertid sine egne utfordringer, og den nye Nokian E-Truck 17.5-serien med styreaksel- og drivakseldekk er derfor ikke bare en nedskalert versjon av de eksisterende dekkene. 

«Vi videreførte nyttige egenskaper fra Nokian E-Truck-serien, for eksempel det kraftige dekkmønsteret», sier Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres. «Men vi videreutviklet dem og kombinerte det nyeste innen mønsterdesign med vår slitesterke spesialgummiblanding.»  

Resultatet av dette er dekkene Nokian E-Truck Steer 17.5 og Nokian E-Truck Drive 17.5, som virkelig kommer til sin rett i tett bytrafikk. Dekkene kommer i salg i andre halvdel av 2020 og vil løse de mange utfordringer som bytrafikken bringer. 

«Å håndtere krappe svinger eller trange bakgårder er null problem med disse dekkene, takket være de stabile, forutsigbare kjøreegenskapene», sier Tippo Siltanen. «3PMSF-merkingen betyr at heller ikke vinteren vil være noen hindring.» 

For styreakselen 

Nokian E-Truck Steer 17.5 er et stabilt og pålitelig styredekk for mellomstore lastebiler og bybusser og har gode kjøreegenskaper takket være et robust fireblokks dekkmønster.  Det jevne slitemønsteret sikrer lang og problemfri levetid, og de spesielle, brede sikksakkformede sporene forhindrer at steiner setter seg fast. 

For drivakselen 

Nokian E-Truck Drive 17.5-dekket er laget for helårsbruk i krevende bytrafikk. For godt grep og trygg håndtering under alle forhold har dekket et tett blokkmønster laget av en spesialgummiblanding og en åpen blokkdesign med en halvåpen skulderdesignOptimalisert forskyvning av mønsterblokkene gir kjørestabilitet for trygg, behagelig kjøring. 

Laget for virkelighetens behov 

Nokian Tyres-produkter lages alltid for bruk i den virkelige verden, for eksempel på snødekte skogsveier eller i steinete massebrudd, for å nevne noe. Den nye dekkserien Nokian E-Truck 17.5 er optimalisert for smidig transportkjøring med lite støy og lave utslipp og for å motstå dekkslitasjen fra kjøring i byen. 

«Bytrafikken preges av stadig lettere kjøretøyer, og det er bra», sier Teppo Siltanen. «Det gjør trafikken mer fleksibel og at luften blir renere, så Nokian Tyres ønsker å tilby dekk som gjør at denne utviklingen går raskere.» 

For ytterligere informasjon: 

Manu Salmi, Adm. Direktør, Nokian Heavy Tyres Ltd 

[email protected] , tlf. +358 10 410 7680 
 

Teppo Siltanen, produktsjef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tlf. +358 10 401 7709 

Mer informasjon og bilder: 

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/e-truckPR 

Produktside: www.nokiantyres.com/e-truck175/ 

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy