su. mars 27 07:07 2011 i kategori Selskapsnyheter

Dekk-enquete:


Lavt drivstofforbruk viktig for menn – kvinner vil ha miljøvennlige dekkMenn og kvinner prioriterer ulike egenskaper i bildekk, viser en undersøkelse som Nokian Tyres har gjort. Menn ser på dekkenes tekniske egenskaper og hvor sikre de er, mens kvinner vil at dekkene skal produseres miljøvennlig og at de er sikre.

Yngre bileiere vil først og fremst ha billige dekk, noe som er en alarmerende trend.

Fortsatt er det oftest mannen i familien som til syvende og sist bestemmer hvilke dekk som skal kjøpes. Kvinnene svarer at de sier hva de mener om dekk, og nesten halvparten av dem er med når nye dekk skal kjøpes.

- Nesten 90 prosent av mennene som svarte på undersøkelsen oppga at de til slutt bestemmer hvilke dekk som blir kjøpt. Halvparten av kvinnene svarte at de ikke har noen meninger om dekkjøpet. Menn og kvinner verdsetter ulike egenskaper ved et dekk. Undersøkelsen viser at sikkerhet, slitestyrke og lav pris er de viktigste tingene dekkjøpere etterspør, forteller M;atti Morri, sjef for teknisk kundeservice i Nokian Tyres.

Forskjellige prioriteringerMenn har sterkere prioritet på dekkets tekniske egenskaper som eksempelvis lite dekkstøy, god komfort og lav rullemotstand. Dessuten svarte mange at de foretrekker dekk av et kjent merke.

60 prosent av kvinnene som svarte på undersøkelsen prioriterte sikre kjøreegenskaper, og flere kvinner enn menn oppga at dekkets miljøvennlighet var viktig. Med dette menes miljøvennlighet gjennom hele dekkets produksjonsprosess – ikke bare lav rullemotstand.

- Også menn mener at miljøvennlighet er viktig, men for dem er det først og fremst lav rullemotstand - som reduserer forbruk og CO2-utslipp - som er viktig.

Matti Morri er bekymret over at unge bileiere vil ha billige dekk.

- Annenhver bileier i alderen 18-34 år kjøper først og fremst billige dekk, mens bare 32 prosent av bileierne i aldersgruppen 55-74 år har pris som viktigste kjøpsargument. Det er bekymringsfullt at unge bileiere mener at sikkerhet ikke er like viktig som en lav pris, spesielt siden dette ikke er erfarne bilførere – og som ofte har sine små barn med seg i bilen, sier Matti Morri.

Dekkindustrien tar hensyn til ulike prioriteringerSelv om forskjellene mellom dekk har blitt mindre de senere årene, så blir forbrukerne anbefalt å kjøpe dekk som har de egenskaper som vurderes som viktige.

- Ulike oppfatninger om dekkets egenskaper blir tatt hensyn til også i dag under utviklingen av nye dekk. Eksempelvis blir det produsert miljøvennlige dekk, som stadig flere bileiere vil ha, sier Matti Morri.

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaGreen
www.nokiantyres.com/HakkaSUV
www.nokiantyres.com/HakkaH_and_V
www.nokiantyres.com/HakkaZ

Se også video:
https://www.nokiantyres.no/sikre-og-konomiske-sommerdekk-av-hy-kval

Mer informasjon:

Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice i Nokian Tyres – tlf. +358 10 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Jan-Erik Sofiedal, produktsjef, tlf: 6484 7700 –
jan-erik.sofiedal(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.no