fr. september 19 04:24 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

Råsterke aramid fibre, bedre sikkerhet

Det nye sommerdekket Nokian Hakka Blue SUV – kjørekomfort og slitestyrke som aldri før, for variert SUV kjøring

Nye Nokian Hakka Blue SUV fra Nokian Tyres er et dekk for variert SUV kjøring, som tåler den aller røffeste bruken samtidig som det sparer drivstoff. Det er det riktige valget for førere som ønsker effektiv og trygg kjøring og samtidig vil nyte SUVens kjøreegenskaper på skogsveier og i bytrafikk. Det komfortable og sporty dekket gir deg mye kjøreglede da det har god slitestyrke og meget sterke sidevegger.

Levetiden er forlenget med den nye Nokian Aramid Sidewall-teknologien, som reduserer risikoen for skader på dekkets sidevegger. Nyskapninger som forbedrer våtgrep og motvirker vannplaning plasserer Nokian Hakka Blue SUV helt i toppen i sin klasse. Det allsidige nye dekket er beregnet for populære små og mellomstore SUV-er, og sørger for en trygg og komfortabel reise, fra starten av våren til slutten av høsten. Nokian Hakka Blue SUV er et kvalitetsdekk med lav rullemotstand, som også betyr redusert drivstofforbruk.

Det omfattende utvalget av ulike dimensjoner retter seg mot et voksende SUV-marked, og består av 30 produkter totalt, med størrelser fra 15 til 18 tommer. Hele utvalget av Nokian Hakka Blue SUV blir tilgjengelig for salg hos forhandlere våren 2015. Hastighetskodene for de nye produktene er T (190 km/t), H (210 km/t), og V (240 km/t), som betyr at Nokian Hakka Blue SUV dekker nesten alle de populære SUV-modellene som er for salg i de nordiske landene.

Det brede utvalget inkluderer et stort antall produkter merket med XL for maksimal bæreevne. Nøkkelmarkedene for det nye medlemmet i den testvinnende Hakka sommerdekk-familien er Norden og Russland.

Ekstrem slitestyrke: Nokian Aramid Sidewall-teknologi

Holdbarhet har vært en av de mest ettertraktede egenskapene i sommerdekk hos SUV-eiere. Forskning viser at dekk oftest blir skadet av belastninger på dekkets sidevegger. Noen typiske scenarioer er at man kjører i hull i veien med for lavt lufttrykk, eller parkerer uforsiktig slik at en skarp fortauskant skader sideveggen.

- Nokian Hakka Blue SUV kjører sikkert og lett både på grus og asfalt, og sideveggene er forsterket med teknologien Nokian Aramid Sidewall. Gummiblandingen i sideveggen inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre. Det samme materialet brukes også i luftfart- og militærindustrien. Fibrene avstiver og forsterker sideveggen som gjør at den tåler belastninger og kutt bedre, sier produktutviklingssjef Juha Pirhoneni Nokian Tyres.

Slitestyrken på det responsive Hakka Blue SUV har blitt finjustert med et dekkmønster som kan motstå noe av slitasjen som kommer fra røffe veier. Det Selvrensende mønsteret sørger for at småstein ikke fester seg i hovedsporene og mellom mønsterblokkene, noe som også forlenger levetiden. Andre bilførere kan også glede seg over dette, da det reduserer risikoen for steinsprut.

Behagelig kjøring i høy fart og på grusveier

Det asymmetriske mønsteret er en typisk egenskap for Hakkafamilien. Det øker kjørekomforten og gir dekket presis handling. Konseptet Smooth rolling er den aller siste teknologien, som kombinerer lav rullemotstand og sikrer gode kjøreegenskaper i høy fart. Seipingene i mønsterblokkene på skulderpartiet er optimalisert gjennom nøye testing og dataassistert modellering. Varierte åpninger på sporene, og ulik størrelse på mønsterblokkene gir både stabilitet og fleksibilitet, og lar dekket tilpasse seg ulike kjøresituasjoner. Sluttresultatet er en behagelig kjørefølelse og redusert varmegenerering og rullemotstand, noe som betydelig effektiviserer drivstoffbruket.

Silent Groove design teknologien er halvrunde hull i veggene på de langsgående ribbene, som ligner overflaten på en golfball og gir ekstra kjørekomfort. Disse har i oppgave å kjøle dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkstøyen. De skråstilte og rektangulære Terrengklørne på det innerste skulderpartiet gir bedre kjøreegenskaper på grusveier og myke underlag. De bidrar også til ekstra grep under både brems og akselerasjon.

Nye innovasjoner motvirker vannplaning: Trumpet grooves og Hydro Grooves

Flere nyvinninger gir ekstra sikkerhet på vått underlag, som ofte preger store deler av den nordiske sommeren. Trumpet Grooves sporene suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.

De ytre, langsgående ribbene i midten av dekkmønsteret har dype diagonale spor som åpner seg i en ende og stabiliserer dekket. Samtidig forhindrer den nye innovasjonen Hydro grooves effektivt vannplaning ved å suge til seg vann og lede det til de langsgående sporene.

Et stort skritt framover i våtgrep og drivstofforbruk

Sammenlignet med sin forgjenger, har Nokian Hakka Blue SUV gjort flere fremskritt innen våtgrep, vannplaning, og rullemotstand. Den nye gummiblandingen Blue Coral Silica, som er utviklet av Nokian Tyres, passer godt til det nordiske klimaet hvor store temperatursvingninger er normalen. Seigheten og hardheten i gummiblandingen forsterkes gjennom løsninger som blir brukt i dekk for skogsindustrien. Nokian Hakka Blue SUV gir bedre grep på tørre og våte veier. Det har høy slitestyrke, og dekket beholder egenskapene sine gjennom hele levetiden. En helt ny kombinasjon av molekylkjeder reduserer varmegenereringen og senker drivstofforbruket. På grunn av denne nyskapningen, senkes bilens drivstoff forbruk og mindre CO2 slippes ut i atmosfæren.

Enkel sikkerhet: DSI Slitasjevarsler og inforute

Nokian Tyres har utviklet den patenterte slitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator). DSI viser med tydelige tall hvor mange millimeter mønsterdybde som er igjen i hovedsporene på dekkene. Når dråpen i slitasjeindikatoren slites bort, er dekkets vannplaningsegenskaper ikke tilfredsstillende og dekket bør byttes. I Inforuten markerer man anbefalt lufttrykk, dekkets plassering og strammemomentet som skal brukes på boltene eller mutterne.

Nokian Hakka – unikt nordisk konsept

Sommerdekkene i Nokian Hakka-familien er skreddersydd for nordiske forhold. Ujevne og grove veier krever dekk med helt spesielle egenskaper. Gummiblandingene og mønsterne til Nokian Hakka sommerdekkene har tatt hensyn til det krevende og varierende sommerværet. Nokian Hakka sommerdekk er pålitelige i store temperatursvingninger.

Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien. Om et dekk som er korrekt montert og riktig brukt blir skadet og ikke kan repareres, får du et nytt tilsvarende dekk uten kostnad fra en dekkforhandler som selger Nokian Tyres produkter i Finland, Sverige eller Norge.

Nokian Hakka Blue SUV – Rå ytelse på våte veier 

  • Aramidforsterket sidevegg gir lang levetid
  • Komfort og økonomi fra vår til høst
  • Fantastisk våtgrep som motvirker vannplaning

Hoved innovasjoner:

Nokian Aramid Sidewall-teknologi. Unik slitestyrke. Gummiblandingen i sideveggen inneholder ekstremt slitesterke aramid fibre. Det samme materialet brukes også i luftfart- og militærindustrien. Fibrene avstiver og forsterker sideveggen som gjør at den tåler belastninger og kutt bedre.

Trumpet grooves. Effektiv forebygging mot vannplaning. Trumpet Grooves sporene i dekkets skulderparti suger bort vann mellom dekk og vei, og leder dette raskt vekk, noe som gir godt grep mot veibanen.

Hydro Grooves. Bedre stabilitet og sikkerhet på våte veier. De ytre, langsgående ribbene i midten av dekkmønsteret har dype diagonale spor som åpner seg i en ende og stabiliserer dekket. Samtidig forhindrer den nye innovasjonen effektivt vannplaning ved å suge til seg vann og lede det til de langsgående sporene.

Terrengklør. Bedre grep. Skråstilte og firkantede Off-road klør finner du på begge skuldrene for kjøring på myke underlag.

Selvrensende mønster. Lengre levetid. Steinfjernere sørger for at stein ikke fester seg i hovedsporene og mellom mønsterblokkene, noe som også forlenger levetiden. Andre bilførere kan også glede seg over dette, da det reduserer risikoen for steinsprut.

Silent Groove. Bedre kjørekomfort. Denne teknologien er halvrunde hull i veggene på de langsgående ribbene, som ligner overflaten på en golfball og gir ekstra kjørekomfort. Disse har i oppgave å kjøle dekket, minske luftmotstanden og redusere dekkstøyen.

Smooth rolling-konseptet. Lavere drivstofforbruk, trygg kjørefølelse. Dette konseptet er den aller siste teknologien, som kombinerer lav rullemotstand og sikrer gode kjøreegenskaper i høy fart. Seipingene i mønsterblokkene på skulderpartiet er optimalisert gjennom nøye testing og dataassistert modellering. Varierte åpninger på sporene, og ulik størrelse på mønsterblokkene gir både stabilitet og fleksibilitet, og lar dekket tilpasse seg ulike kjøresituasjoner. Sluttresultatet er en behagelig kjørefølelse og redusert varmegenerering og rullemotstand, noe som betydelig effektiviserer drivstoffbruket.

Blue Coral Silica. Presise egenskaper, bedre våtgrep. Den nye gummiblandingen Blue Coral Silica, som er utviklet av Nokian Tyres, passer godt til det nordiske klimaet hvor store temperatursvingninger er normalen. Seigheten og hardheten i gummiblandingen forsterkes gjennom løsninger som blir brukt i dekk for skogsindustrien. Nokian Hakka Blue SUV gir bedre grep på tørre og våte veier. Det har høy slitestyrke, og dekket beholder egenskapene sine gjennom hele levetiden.

Foto: www.nokiantyres.com/hakkabluesuv

Video: Nokian Hakka Blue SUV
http://youtu.be/JS8tJoBGlvo

Video: Nokian sommerdekk – ekstremtesting (engelsk)
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Les mer:

Ekstra sikkerhet for nordiske veier: https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket: https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/

Hakkapeliitta-blogg for testkjørere:
http://community.nokiantyres.no/

Mer informasjon:

Produktsjef, Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, tel. 64847700 fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

Nokian Tyres plc

Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tlf. +358 10 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com