fr. september 19 04:15 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

Flere kilometer og bedre stabilitet på nordiske veier

Det nye varebildekket Nokian Hakka C2 – stabilt og slitesterkt

Det nye varebildekket Nokian Hakka C2 bærer tung last på en enkel, sikker, og presis måte. Høy slitestyrke gjør til Nokian Hakka C2 til et trygt og sikkert valg. Stålbeltekonstruksjonen og gummiblandingen er optimalisert for tung last og hard bruk. Dette gir bedre slitestyrke, sikkerhet og kjørekomfort gjennom hele dekkets livsløp. Den nye gummiblandingen Aqua Grip C gir et etterlengtet grep på vått underlag. Nokian Hakka C2 er komfortabelt å kjøre, har lav rullemotstand noe som gir mindre CO2 utslipp.

Nokian Hakka C2 er laget for vare og cargo biler, og representerer det aller siste av kunnskap om ekstreme forhold fra verdens nordligste dekkprodusent. Vi har markedets bredeste utvalg, med 20 dimensjoner som strekker seg helt fra 14 til 17 tommer. Den nye produktfamilien bruker samme dekkmønster til både vare og cargo biler. Salget av Nokian Hakka C2 starter hos forhandlerne våren 2015. Nøkkelmarkedene er de samme som for hele Hakka-familien nemlig de nordiske landene og Russland.

Stødig under alle forhold

Utviklingen av det stabile Nokian Hakka C2- dekket baserte seg spesielt på brukerundersøkelser. Det var en spesiell etterspørsel etter et slitesterkt sommerdekk, som tålte grove veioverflater og kunne bære tunge lass.

- Stabilitet, pålitelighet, balansert grep under ekstreme forhold og lang levetid definerer det nye Nokian Hakka C2. Denne kombinasjonen av egenskaper krevde at vi kom opp med helt nye strukturelle løsninger og gummiblandinger, sier produktutviklingssjef, Juha Pirhonen i Nokian Tyres.

Dekkmønsteret er laget for gi balansert ytelse for vare og cargo biler. Lange, ribbeliknende mønsterblokker avstiver dekket. Wedge supports i midtribben gir bedre og mer stabile kjøreegenskaper ved høyt akseltrykk. Langsgående ribber støttes av solide diagonale mønsterblokker, noe som gir merkbart bedre stabilitet ved filskifte og i krappe svinger.

Skreddersydd stålbeltekonstruksjon sørger for god slitestyrke

Slitestyrken i Nokian Hakka C2 ble tatt til et helt nytt nivå ved å bruke noen av oppfinnelsene fra vinterdekket Nokian Hakkapeliitta C3.

Skreddersydde stålbeltekonstruksjoner ble lagt til dekkstammen, i doble lag og med integrerte forsterkninger i kantene. Denne løsningen sørger for at stålbeltene holder seg intakte ved hard bruk og fester seg til konstruksjonen. Den nye, fleksible ståltråden som brukes i stålbeltene forlenger holdbarheten og lar dekket beholde egenskapene mye lenger enn tidligere. Samtidig reduserer det rullemotstanden, som igjen reduserer drivstofforbruket og Co2-utslippet.

Den spesielle clinch gummiblandingen i fotområdet passer godt mot felghornet, og forhindrer slitasje ved hard bruk. Denne gummiblandingen forbedrer slitestyrken og forenkler monteringen. Innovasjonen senker effektivt lydnivået inne i kjøretøyet, ettersom det demper vibrasjonene fra dekket, og hindrer støyen i å bli ført videre inn i kjøretøyet.

Ny gummiblanding forlenger levetiden og forbedrer grep på vått underlag.

Den nye gummiblandingen Aqua Grip C er konstruert for krevende forhold. Gir gode sikkerhetsegenskaper, meget god slitestyrke, og lav rullemotstand. Dette gjør at Nokian Hakka C2 passer utmerket til nordiske veier.

Gummiblandingen gir meget god beskyttelse mot kuttskader, sørger for et solid våtgrep, og gjør at Nokian Hakka C2 stopper raskt – også på vått underlag. Gummiblandingen fungerer godt selv under store temperaturforskjeller, tåler hard bruk og gir drivstoffeffektiv kjøring.

Det er alltid en viss risiko for vannplaning, men denne reduseres med konseptet Aqua Resistance. Brede tversgående spor på det kraftige skulderpartiet suger til seg vann og leder det bort fra området mellom dekket og underlaget. De brede hovedsporene i dekkmønsteret minimerer også risikoen for vannplaning.

Enkel sikkerhet: DSI Slitasjevarsler og inforute

Nokian Tyres har utviklet den patenterte slitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator). DSI viser med tydelige tall hvor mange millimeter mønsterdybde som er igjen i hovedsporene på dekkene. Når dråpen i slitasjeindikatoren slites bort, er dekkets vannplaningsegenskaper ikke tilfredsstillende og bør byttes. I Inforuten markerer man anbefalt lufttrykk, dekkets plassering og strammemomentet som skal brukes på boltene eller mutterne.

Riktig lufttrykk er spesielt viktig for kommersiell transport og tung last. Når en har riktig lufttrykk bedres kjørefølelsen, dekkstrukturen varer lengre og drivstofforbruket reduseres.

Som de andre Hakka sommerdekkene, er også Nokian Hakka C2 dekket av vår unike Hakka-garanti.

Nokian Hakka C2 – stabilt og slitesterkt 

  • Lang levetid selv ved hard bruk
  • Stabile og komfortable kjøreegenskaper
  • Lav rullemotstand som sparer drivstoff
  • Fantastisk våtgrep

Foto: www.nokiantyres.com/hakkac2

Video: Nokian sommerdekk – ekstremtesting (engelsk)
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Les mer:

Ekstra sikkerhet for nordiske veier: https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket: https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/

Hakkapeliitta-blogg for testkjørere:
http://community.nokiantyres.no/

Produktsjef, Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, tel. 64847700 fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

Nokian Tyres plc,

Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tlf. +358 10 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com