ty. september 20 12:16 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Investerer over 140 millioner: Nokian Tyres bygger testsenter i Spania

Den finske dekkprodusenten Nokian Tyres bygger et nytt høyteknologisk senter for utvikling av sommer- og vinterdekk i Spania i 2017. Det nye teknologisenteret vil ligge i Santa Cruz de la Zarza, omtrent åtte mil sør for Madrid, og får en størrelse på ca. 3000 mål. Senteret vil bli spesielt brukt til testing av høyhastighetssommerdekk og vinterdekk.

Nokian Tyres bygger testsenter i Spania

Det nye teknologisenteret vil muliggjøre helårlig produktutvikling og testing på krevende og varierte baner, noe som vil bidra til å skape tryggere og mer driftssikre sommerdekk for forbrukere Norge.

Kan teste dekk i 300 km/t

Det nye teknologisenteret styrker sommerdekkekspertisen i et selskap som er kjent for sin banebrytende vinterdekksteknologi. Investeringen har en verdi på rundt 148 millioner kroner, og byggingen skal etter planen starte tidlig i 2017.

Senteret vil inneholde det ypperste innen test-teknologi, og inkluderer blant annet en sju kilometer lang oval bane rundt området.

– Den ovale banen har krappe svinger som gjør oss i stand til å teste våre sommer- og vinterdekk i hastigheter opp mot 300 km/t, sier Antti-Jussi Tähtinen, visepresident for Marked og kommunikasjon, i Nokian Tyres.

Andre testbaner vil også bli bygget inne på området. Disse skal brukes til å studere og teste dekkenes egenskaper når det gjelder vannplaning, bremsing på vått underlag og manøvrering. Banen er også egnet til gjennomføring av flere godkjenningstester, som for eksempel støytester.

Bruker over halvparten av utviklingskostnadene på produkttesting

Utvikling av gode testsenter er viktig for Nokian Tyres da fullverdige testforhold ikke alltid kan gjenskapes i laboratoriet. For at de nye dekkene skal presterer godt under vanskelige, krevende og varierte forhold tester selskapet alltid sine dekk i naturlige omgivelser. Fra før eier de testsenteret “White Hell” i Ivalo, Finland, hvor de tester vinterdekk, samt en testbane utviklet for vannplaningstester ved hovedkvarteret i hjembyen Nokia. Valget av lokasjon for det nye testsenteret var derfor nøye gjennomtenkt.

- Vi ønsket å finne et sted i Sør-Europa med solskinn, varme og høye temperaturer. Senteret må også ligge i rimelig avstand til flyplass og veier slik at dekkene, bilene, testpersonell og kunder enkelt kan komme seg dit. Vi planlegger å bruke teknologisenteret til arrangementer i forbindelse med produktlanseringer, sier Tähtinen.

Det nye senteret ferdigstilles mot slutten av 2019, men første fase vil bli fullført allerede i løpet av 2017.

Bilder:
www.nokiantyres.com/technology-center-spain

Tester under ekstreme forhold:
https://www.nokiantyres.no/innovativt-arbeide/tester/

Video: Nokian Tyres’ summer tyres – Testing at the extremes
https://youtu.be/WZy9SCkV2TQ?list=PLDCB7FAE13DE9BA8B

Video: At the top of winter tyre testing: Ivalo Testing Center – White Hell
https://www.youtube.com/watch?v=8QYaZu6VKEM

For mer informasjon:

Nokian Tyres plc
Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing and Communications, tel. +358 10 401 7940 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc