må. juni 22 12:00 2020 i kategori Selskapsnyheter

Jukka Moisio ansatt som ny administrerende direktør i Nokian Tyres plc

Styret i Nokian Tyres har utnevnt Jukka Moisio til ny administrerende direktør i Nokian Tyres plc fra og med 27. mai 2020. Hille Korhonen trekker seg etter å ha ledet selskapet i tre år, og før det som medlem av styret. Hun har bygget Nokian Tyres' suksess både i hjemmemarkedet og i vekstområder.

Jukka Moisio har en solid bakgrunn fra ledende internasjonale selskaper. Hans siste oppdrag var som administrerende direktør i Huhtamäki Oyj, et globalt emballasjeselskap. Før Huhtamäki var han administrerende direktør i Ahlstrom Oyj.

«Jeg er veldig glad for at Jukka Moisio skal lede Nokian Tyres», sier Jukka Hienonen, styreleder i Nokian Tyres. «Jukka Moisio har vist at han kan lede børsnoterte selskaper og snuoperasjoner til suksess, levere et sterkt økonomisk resultat og avkastning til aksjonærene. Han har også en dyp forståelse av markedene i Sentral-Europa og Nord-Amerika, som er de viktigste vekstområdene for Nokian Tyres. Jukka Moisio har erfaring og kapasitet til å lede selskapet til neste fase i utviklingen.»

«Hille Korhonen har hatt en viktig rolle i å bygge opp Nokian Tyres: Først som medlem av styret, og i løpet av de tre siste årene som administrerende direktør. De siste årene har vært preget av en intensiv investeringsfase, der selskapet har bygget en fabrikk i USA, som en del av målet om å doble salget til Nokian Tyres i Nord-Amerika. På vegne av hele styret ønsker jeg å takke Hille for hennes lederskap og bidrag til selskapet», sier Hienonen.

«Jeg er beæret over å bli utnevnt til å lede Nokian Tyres, som er et flott selskap med fantastiske produkter. Nokian Tyres er et høyt verdsatt varemerke med en ledende posisjon i hjemmemarkedet, og mange muligheter for utvikling. Jeg ser frem til å arbeide sammen med Nokian Tyres-teamet og skape fremtidig suksess med eksisterende og nye kunder», sier Jukka Moisio.

Om Jukka Moisio

Født: 1961
Nasjonalitet: Finsk
M.Sc. økonomi, MBA

Yrkeserfaring:
– Huhtamäki Oyj, administrerende direktør 2008–2019
– Ahlstrom Oyj, administrerende direktør 2004–2008
– Ahlstrom Oyj, ulike ledelsesposisjoner 1991–2004
– McKinsey & Company, medarbeider 1989–1991

Tillitsposisjoner:
– Paulig Group, styremedlem 2019–
– Sulapac Oy, styremedlem 2019–
– Atria Oyj, styremedlem 2014–