to. oktober 28 12:00 2021 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Kongen i regnværet: Nokian Tyres Hakka® Blue 3 gir utmerket grep og komfort på nordiske sommerveier

Presise bremseegenskaper og effektiv beskyttelse mot vannplaning. God kjørefølelse og balanserte kjøreegenskaper, selv på røffe asfaltveier. Med de nye sommerdekkene Hakka Blue 3, vil du oppleve både trygghet og kjørekomfort. Den nye generasjonen dekk er designet for varierte nordiske værforhold, og kombinerer sikkerhet på vått underlag med pålitelig og stillegående bilkjøring. I tillegg kommer storebroren i dekkfamilien - Hakka Blue 3 SUV - et godt valg for SUVer og crossovere. Dekket kan skilte med utmerket våtgrep og stabilitet, noe som gjør kjøreturen enkel og komfortabel, selv i regnvær og ulent terreng.

Dry Touch 3.0-konseptet er hjertet i Hakka-familien, og den unike innovasjonen gir Hakka Blue 3 og Hakka Blue 3 SUV kontrollert grep i krappe svinger og ved unnamanøvre, selv på vanndekte veier. Dekkene bidrar også til å forhindre vannplaning under krevende forhold.

Hakka Blue 3 er laget spesifikt for nordiske veier, og våtgrepet har den høyeste EU-klassifiseringen som er mulig. Når man bremser på vått underlag kommer forskjellen mellom den beste klassen (A) og den dårligste klassen (E) tydelig fram, og kan utgjøre en forskjell i bremselengde på hele 18 meter. Hakka Blue 3 er laget med toppmoderne teknologi, som gjør dekket støysvakt – til og med på dårlige veier. Dekkene vil også respondere presist holde seg stabile i høye hastigheter.

Hakka Blue 3 kommer i dimensjoner fra 15 til 18 tommer, og er utviklet særlig for kraftige og mellomstore personbiler samt mer sportslige familiebiler. Flere av dimensjonene er spesielt utviklet for de nyeste el- og hybridbilene. Premiumdekket er tilgjengelig i butikk fra og med våren 2022, og inneholder produkter med hastighetsklasse V (240 km/t) og W (270 km/t). Hakka sommerdekk familien er særlig rettet mot de nordiske landene og Russland.

Unngå vannplaning og nyt gode kjøreegenskaper

Ifølge kunder i de nordiske landene er farlige forbikjøringer, høye hastigheter og for kort avstand mellom biler blant de største risikofaktorene i forbindelse med kjøring på sommertid. Vannplaning er også en stor bekymring. Kundene er derfor på utkikk etter dekk med godt våtgrep, lav dekkstøy og evnen til å unngå vannplaning.

– Nye Hakka Blue 3 er best i klassen når det kommer til kjøring i regnvær, og dekkene gir ekstra sikkerhet på variert føre. Dry Touch 3.0-konseptet og gummiblandingen er spesielt utviklet for nordiske veier, noe som gir gode kjøreegenskaper ved plutselig regnvær. Dekkene gir også godt grep når du svinger og eller bytter fil, sier produktutviklingssjef i Nokian Tyres, Jarno Röytiö. 

Dry Touch 3.0-konseptet bruker brede hovedspor og andre innovasjoner i dekkmønsteret for å maksimere dekkets evne til å lede bort vann. Swoop Grooves i dekkets senterområde leder vannet effektivt bort fra mellom dekket og underlaget, mens Coanda Teknologi i de indre skulderblokkene akselerer vannstrømmen bort fra de langsgående sporene og ut til de tverrgående sporene.

En trygg partner fra vår til høst

Dekkmønsteret og gummiblandingen på de nyeste dekkene i Hakka-familien ligger i kjernen av Nokian Tyres sin kompetanse innen produktutvikling. Med Cool Blue Hybrid-gummiblandingen tilpasser dekket seg temperaturendringer hurtig og presist. Gummiblandingen inneholder en enda større mengde av silika og nye typer polymer. Det gjør at den forblir fleksibel selv når temperaturen reduseres, noe som gir forbedret grep under kalde vår- og høstdager. Dekkets gummiblanding er svært slitesterkt og motstår belastningen dårlige veier kan by på.

– Vi har omfattende utviklingsprosesser, og bruker datamodellering og høyhastighetskameraer for å finne oppskriften på det perfekte dekket. Simuleringene lar oss utvikle nye løsninger for å lede bort vann, som sjåfører får nytte av i form av kort bremselengde og gode egenskaper mot vannplaning. Likevel er det ingenting som kan erstatte testene som gjøres av våre egne eksperter under reelle forhold, forklarer Röytiö.
 
Mindre støy

Det asymmetriske mønsteret er typisk for Nokian Tyres sin Hakka-serie. Det øker kjørekomforten og gir presise styringsegenskaper i høye hastigheter.

– Hakka Blue 3 sitt balanserte mønster gjør styringen enkel og forutsigbar. I tillegg sørger Silent MultiZone-designet for et optimalisert støynivå. Forstyrrende støy er eliminert, noe som gjør kjøringen mer behagelig og avslappende sammenlignet med vårt forrige produkt, sier Röytiö.

Bærekraft er en viktig del av virksomheten til Nokian Tyres. Det er tatt hensyn til både sikkerhet og miljøvennlighet gjennom hele livssyklusen til dekket. Med lav rullemotstand spares miljøet, drivstofforbruket reduseres, og for elbiler får man også økt rekkevidde.

Nye Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV – Godt og stabilt grep for SUV'er

Det nye Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV-deket er stabilt og enkelt å kjøre i alt fra bytrafikk til grus- og motorveier. Det stilfulle produktet er utviklet for små og mellomstore SUV'er, og beholder det gode grepet på vått underlag. I tillegg til det nevnte Dry Touch 3.0-konseptet, har man også kommet med nye innovasjoner som er spesielt utviklet for SUV-dekk.

Den sterke stammen kombinert med de Aramid-forsterkede sideveggene, gjør dekket bedre i stand til å motstå skader fra støt og kutt. Steinutkasterne i hovedsporene gir også ekstra holdbarhet. I tillegg har du Off-Road-klørne på skulderpartiet av dekket, som forbedrer grepet for de største SUV'ene.

Dekket kommer i størrelser mellom 16 til 19 tommer, og finnes i hastighetsklasse H (210 km/t) og V (240 km/t). De aller fleste dimensjonene kommer med XL-merking, for maksimal lasteevne.

Hakka-sommerdekk – et unikt nordisk konsept for en tryggere kjøretur

De nordiske veiene preges ofte av et grovt veidekke og hurtig skiftende værforhold. Derfor kreves det dekk med spesifikke egenskaper. Gummiblandingen og stammen til de nye Hakka-dekkene er utviklet nettopp for å takle disse krevende forholdene. Dekkene er forutsigbare i de fleste temperaturer, og takler både slitasje og dårlige veiforhold.

Alle Hakka-sommerdekk og Hakkapeliitta-vinterdekk dekkes av den unike Hakka Garantien. Hvis dekket ditt punkterer og ikke kan repareres, vil du få et nytt dekk helt kostnadsfritt.

Nokian Tyres Hakka Blue 3 – Wet Performer
 
Stopper presist på våte veier og forhindrer vannplaning effektivt

 • Utmerket våtgrep – Beste klasse (A) i henhold til EU-klassifiseringen
 • Dry Touch 3.0-konseptets smarte mønsterdesign leder effektivt bort vann

Føl de balanserte kjøreegenskaper i all slags vær

 • Utmerket grep i et bredt temperaturspekter
 • Dataoptimaliserte spor og den nye Cool Blue Hybrid-gummiblandingen

Komfort og støyfri kjøring, selv på røft underlag

 • Støysvake dekk med Silent MultiZone- og Silent Groove-design

Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV – Tough Wet Performer

Stopper presist på våte veier og forhindrer vannplaning effektivt

 • Utmerket våtgrep – Beste klasse (A) i henhold til EU-klassifiseringen
 • Dry Touch 3.0-konseptets smarte mønsterdesign leder effektivt bort vann

Stabil og komfortabel kjøring

 • Dataoptimaliserte spor og den nye Cool Blue Hybrid-gummiblandingen
 • Støysvake dekk med Silent MultiZone- og Silent Groove-design


Pålitelig både på veien og i terrenget

 • Bedre holdbarhet – Den sterke stammen og Aramid Sidewall teknologien beskytter mot støt- og kuttskader
 • Off-Road-klør og steinutkastere gir ekstra grep og bedre holdbarhet


De viktigste innovasjonene:

Dry Touch 3.0-konseptet. Effektivt mot vannplaning og et gir godt grep. I kombinasjon med det høye antallet spor, reduserer Swoop Grooves sporene og Coanda-teknologien bremselengden og forhindrer vannplaning.

Swoop Grooves. Sporene i dekkets senterområde drar inn vann, øker hastigheten på det og forflytter det videre til de brede hovedsporene.

Coanda-teknologi. Denne teknologien er brukt til å akselerere forflytningen av vann fra den indre dekkskulderen. Den buede formen på mønsterblokkene gjør at vannet forflyttes hurtigere fra de langsgående sporene og over til de tverrgående sporene.
 
Silent MultiZone Design. Lavere støynivå og jevn slitasje. Formen på sliteblokkene på inn- og utsiden av skuldrene er optimalisert på tvers av dekkets omkrets. Designet eliminerer forstyrrende støy og gjør kjøreturen mer komfortabel. Dette fører også til en jevnere slitasje.

Silent Groove-design. Økt kjørekomfort. De halvkuleformede fordypningene i veggene på de tverrgående sporene gir ytterligere kjørekomfort. Denne innovasjonen reduserer både innvendig og utvendig støy. Designet reduserer også luftmotstand og kjøler ned dekkets overflate, noe som igjen forbedrer slitestyrken.

Aramid Sidewall teknologi. Unik beskyttelse mot støt- og kuttskader, og hull i veien. Kjernen i Aramid Sidewall teknologien stammer fra Aramid-fiberet, som er tilført gummiblandingen i dekkets sidevegg. Det samme materialet brukes i luftfarts- og forsvarsindustrien. (Hakka Blue 3 SUV)
 
Off-Road-klør. Bedre grep. De diagonale, rektangulære klørne i skulderområdet griper underlaget på en kontrollert måte, og forbedrer dermed trekkraft og bremsing på mykt underlag. (Hakka Blue 3 SUV)

Steinutkastere. Bedre holdbarhet. Steinutkastere forhindrer at skarpe steiner fester seg i dekkets spor og borrer seg inn til stammen. Dette forbedrer dekkets levetid og gir ekstra beskyttelse ved å forhindre dekkskader. (Hakka Blue 3 SUV).

Driving Safety Indikatoren (DSI) opplyser om mønsterdybden. Tallene lar deg kontrollere gjenværende mønsterdybden i millimeter.

Informasjonsområdet. Plassering på bil - og lufttrykk indikatorene på informasjonsområdet på siden av dekket forbedrer sikkerheten, da det gjør det mulig å markere korrekt lufttrykk og hvor dekket har vært montert på bilen i forbindelse med dekkskift.                                                                                                         

Les mer og last ned produktbilder og video:

Les mer om Nokian Tyres Hakka Blue 3

https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-tyres-hakka-blue-3/

Les mer om Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV

https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-tyres-hakka-blue-3-suv/

Last ned produktbilder og video

 www.nokiantyres.com/hakkablue3PR


For ytterligere informasjon:

Nokian Tyres plc,

Produktssjef Petri Luoma, tel. +358 (0)10 401 7889 
[email protected]

Sjef for innholds- og produktsmarkedsføring Teemu Sainio, tel. +358 (0)10 401 7296
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram