to. mai 3 09:00 2012 i kategori Selskapsnyheter
Kvalitet lønner seg:

Billig i dag kan bli dyrt i morgenDet finnes ingen gratis lunsj, heller ikke når det gjelder bildekk. Det dekket som er billigst å kjøpe i dag, kan lett bli det dyreste valget i det lange løp.
- En ekstra lav pris har som regel en årsak, fastslår Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Et stort og uoversiktlig dekkmarked flommer over av ”gode” tilbud mer og mindre året rundt, og for en vanlig forbruker kan det være mer enn vanskelig å orientere seg i denne jungelen. Alle er ”best”, og noen er det til priser som mange lett lar seg friste av.

- For personbildekk eksisterer det også i Norge et stort gråmarked. Dette preges ikke minst av import av ekstremt billige dekkmerker fra lavkostland. Slike dekk tilbys til priser verken vi eller noen annen høykvalitets dekkleverandør er i nærheten av å matche, sier Gulbrandsen, som oppfordrer dekk-kunder til å tenke seg om når nye dekk skal kjøpes.

- Det er alltid grunner til at enkelte dekk er veldig billige, og den viktigste grunnen er sannsynligvis at det er brukt billigere materialer i produksjonen. Dette kan ha stor betydning både for dekkets oppførsel på bilen og for levetiden.

Spanderer man litt mer penger på å kjøpe premium dekk, får man ikke bare dekk som holder lenger, men man vil også spare mye penger på redusert drivstofforbruk på grunn av lavere rullemotstand. Forskjellen kan være opptil en halv liter pr. 100 kilometer, fastslår Tron Gulbrandsen.

Hakka-garanti- En annen og verdifull fordel ved å velge premium dekk, er større trygghet for investeringen. Nye Nokian Hakka sommerdekk leveres med Hakka-garanti og Hakka veihjelp inkludert i prisen, forteller Gulbrandsen.

Hakka-garanti gjelder i 1 år eller til mønsterdybden er nede på 4 millimeter. Dersom et Nokian Hakka sommerdekk som er riktig montert og normalt brukt blir ødelagt ved et uhell innenfor denne perioden, får kunden et tilsvarende nytt dekk kostnadsfritt.

Hakka veihjelp sikrer hjelp ved uhell med dekk langs veien 24 timer i døgnet. En telefon til et nødhjelpsnummer er alt som skal til før hjelp er underveis.

Det eneste kunden må gjøre, er å registrere dekkjøpet sitt i Hakka Club.

Nordens enesteNokian Tyres er eneste dekkprodusent i Norden, og er alene om å utvikle både sommer- og vinterdekk spesielt for nordiske kjøreforhold. Resultatet har vært en rekke seire i dekktester i bilmagasiner, både for de meget anerkjente Nokian Hakkapeliitta vinterdekk og den nye Nokian Hakka-familien av moderne og effektive sommerdekk.

Nokian Tyres har dessuten vært en foregangsbedrift innen dekkindustrien når det gjelder miljø, og har allerede i mange år produsert sine dekk uten tilsetning av noen form for helseskadelige høyaromatiske oljer.

Konsernet har produksjon i Nokia i Finland og i St. Petersburg i Russland, med testanlegg for henholdsvis vinter- og sommerdekk i Ivalo i Lappland og i Nokia.

Nokian TyresNokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkjøring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsføres hovedsakelig i områder med snø og skoger, og med krevende kjøreforhold på grunn av ulike årstider. Nokian Tyres utvikler produkter der målet er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 910 avdelinger i 23 land. Nokian Tyres omsetning i 2011 ble 1.456 millioner euro, og antall ansatte er nærmere 4.000. Nokian Tyres-aksjen noteres på NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer informasjon på www.nokiantyres.com

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaBlue
www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Nokians sommerdekkutvalg:
https://www.nokiantyres.no/produktgruppe?group=1.02

Mer informasjon:

Tron Gulbrandsen, Tlf. 6484 7700 – [email protected]
www.nokiantyres.no