må. oktober 22 06:06 2012 i kategori Selskapsnyheter
Lettere å velge dekk – økt vintersikkerhet

Nokian Tyres vintergreps merking informerer om is- og snøgrep i toppklasseNokian Tyres lanserer nå sin egen dekkmerking som informerer forbrukerne om utmerket vintergrep. Klassifiseringen ligner den som brukes i EUs dekkmerking, og informerer forbrukerne om hvor bra det piggfrie vinterdekket er under nordiske vinterforhold.

- Ved hjelp av vår egen dekkmerking vil vi løfte frem vintersikkerheten ved våre dekk. Den nye vintergrepsmerkingen hjelper nordiske forbrukere til å velge riktig type piggfrie vinterdekk til de aktuelle kjøreforholdene, sier Anti-Jussi Tähtinen, kommunikasjons- og markedsdirektør i Nokian Tyres.

Vinterdekk i den beste klassen – A – er meget sikre under krevende og varierende vinterforhold. I Nokian Tyres vintergreps klassifisering har vinterdekk i klasse A 20 prosent bedre bremsegrep på is- og snødekte veier enn referansedekket (Standard Reference Test Tyre) som brukes i testen for EUs dekkmerking.

Den nye vintergrepsmerkingen kommer som et klassifiseringsklistremerke som sitter på slitebanen på piggfrie Hakkapeliitta vinterdekk. De piggfrie vinterdekkene Nokian Hakkapeliitta R og Nokian Hakkapeliitta R SUV inngår i Nokian Tyres brede utvalg av vinterdekk for tøffe nordiske vinterforhold, og ligger i klasse A når det gjelder is- og snøgrep.

EUs dekkmerking dekker ikke virkelige vinterforholdFra og med november 2012 gjør EUs nye dekkmerking valget av nye dekk enklere. Dekkmerkingen tar hensyn til tre egenskaper: Drivstoffeffektivitet, våtgrep og ekstern dekklyd. Dessverre tar ikke den nye dekkmerkingen hensyn til skikkelige vinterforhold som er typiske for Norden. Under krevende vinterforhold er is- og snøgrep de viktigste egenskapene for vinterdekk.

EUs nye dekkmerking gjelder sommerdekk og piggfrie vinterdekk – eller friksjonsdekk – men omfatter ikke piggdekk. Den nye dekkmerkingen er å finne på dekk allerede under den kommende vintersesongen.

Våtgreps klassifisering kan gi feil informasjonDekkets våtgreps klassifisering viser ikke hvordan et vinterdekk passer for nordiske vinterforhold. Nordiske piggfrie vinterdekk er utviklet for glatt føre, is og snø i Norden. I EUs nye dekkmerking har nordiske piggfrie vinterdekk dårligere våtgrepsklassifisering enn vinterdekk som er utviklet for europeiske forhold. Dette kan føre til at forbrukeren kjøper vinterdekk som ikke passer til nordiske forhold.

For sentraleuropeiske vinterdekk legges det stor vekt på kjøreegenskapene ved rask kjøring på tørre veier, noe som betyr at isgrepet blir dårligere. Europeiske vinterdekk som er utviklet for milde vinterforhold har meget godt våtgrep, men isgrepet er dårligere – normalt på samme nivå som EUs referansedekk. Alle EUs dekklassifiseringer er fastlagt i forhold til nøyaktig spesifiserte tester.

EUs nye dekkmerking: www.nokiantyres.no/eu-nye-dekkmerking

Foto av vintergrepsmerkingen: www.nokiantyres.com/EUtyrelabel

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc

Markeds-og kommunikasjonsdirektør
Antti-Jussi Tähtinen, tel. +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com

Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700 – fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom