fr. januar 16 07:59 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Mer bæreevne og holdbarhet:

Det nye styredekket Nokian NTR 52 fungerer pålitelig også når det er slitt

Nokian Heavy Tyres lanserer nå det nye fordekket Nokian NTR 52 for middels lange turer innen frakt og busstransport. Dekket er designet for forakselen og oppfyller de nye EURO 6-forskriftenes krav til bæreevne. Dekket har en høyere belastningsklasse enn sin forgjenger Nokian NTR 32. Nokian NTR 52 er M+S-merket og passer utmerket til helårsbruk. Takket være dekkets nye konstruksjon og gummiblanding oppnår man suverene kjøreegenskaper og et godt veigrep under forholdene på hovedveiene.

Nokian NTR 52

Nokian Heavy Tyres har utviklet en helt ny type dekkmønster i sikksakk. Det nye dekkmønsteret er designbeskyttet i Europa.

– Nokian NTR 52 har ekstra høy slitasjestyrke. Når dekket slites, blir sikksakk-mønsteret tettere, og dette øker ribbenes sideveisstøtte og gir samtidig bedre kjørestabilitet. De nye sporene reduserer også problemet med at sein setter seg fast i dekket. Disse egenskapene gjør at dekkene også er pålitelige når de er slitt, forteller produktsjef for Nokian lastebildekk, Teppo Siltanen.

En jevn slitasjeform kombinert med den nye konstruksjonen og det nye mønsteret gir dekket lang levetid og flere kilometer. Den lave rullemotstanden gir sparte drivstoffkostnader og en jevn kjørenytelse. Dekkstøyen er også lav, og det gjør kjøreopplevelsen enda mer behagelig enn før.

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI), som er utviklet og patentert av Nokian Tyres, gjør det lettere å følge med på slitasjen og sikkerheten.  Den viser i tall hvor mange millimeter slitasjeoverflate det er igjen i hovedsporene på dekket.

Nokian NTR 52 er laget for Mellom-Europa, Russland og Norden. De tre første størrelsene er tilgjengelige fra starten av 2015: 

  • 315/70R22.5 156/154L (154/150M)
  • 315/80R22.5 156/154L (154/150M)
  • 295/80R22.5 152/148M

Sikkerhet og økonomisk for krevende yrkeskjøring

Nokians dekk for lastebiler og busser utvikles for krevende yrkesbruk og varierende forhold for å gjøre det mulig å kjøre sikkert under alle slags vær- og veiforhold. På våre egne testsenter i Ivalo og Nokia tester vi de mest ekstreme kjøreforholdene i alle årstider.

Dekkene videreutvikles ved å kjøre millioner av kilometer i forskjellig bruksomgivelser og alle slags føreforhold. Vårt nære samarbeid med buss- og transportselskapene gir verdifull brukserfaring som støtte i planleggingsarbeidet. Målet med den allsidige testingen er å tilby de mest sikre og økonomiske dekkene på markedet for yrkeskjøring. Vår sterke kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens første vinterdekk for yrkesarbeidere innen tung trafikk i 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianntr52

Les mer om Nokians produktutvalg:
https://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Nokian Truck Tyres

Se på video. http://youtu.be/mWc5-6il_to

Første vinterdekk oppfunnet for 80 år siden.

Se på video. http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer informasjon:

Nokian Heavy Tyres
Teppo Siltanen Produktsjef, Lastebildekk tlf.+358 10 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Nokian Dekk AS
Trond H. Andersen
Salgssjef last & regummiering
tel. +47 958 42 624
trond.andersen(at)nokiantyres.com