må. oktober 25 02:36 2021 i kategori Produkt pressemeldinger

Milde vintere stiller nye og høyere krav til valg av dekk

Gjennom vinteren varierer forholdene fra bar asfalt til speilblank is, kram snø og slaps. Gode vinterdekk skal være sikre og komfortable på alle underlag, samtidig som valg av dekk påvirker også drivstofforbruket ditt og miljøet.

Tradisjonelt sett har vinterdekkets viktigste sikkerhetsegenskap vært hvordan det presterer på is. Nå som vintrene blir mildere betyr det at dekk også må være godt egnet for både barmark og våt asfalt. I tillegg kan man spare både penger og miljø ved å velge riktig dekk. 

– Under krevende forhold er dekk av høy kvalitet ekstremt viktig for sikkerheten. Filskift på motorvei eller i isete kryss kan være utfordrende. Vintrene blir nå mildere, men mindre snø betyr ikke nødvendigvis at veiene blir mindre glatte. Når slaps og vann fryser i løpet av natten blir veiene glatte til man skal kjøre til jobb morgenen etter, advarer produktsjef i Nokian Tyres, Kjetil Røssel. 

Sikkerhet er førsteprioritet for norske bilister

En ny forbrukerundersøkelse fra Nokian Tyres* viser at norske bilister først og fremst ønsker at vinterdekk skal ha sikre vinteregenskaper. Godt grep og gode kjøreegenskaper på is er de viktigste egenskapene til vinterdekk, ifølge norske bilister. Deretter følger tilsvarende egenskaper på snø og slaps. 

Det er først og fremst produktutvikling og materialvalg som gjør kvalitetsdekk bedre enn billigdekk, i tillegg til at de fungerer bedre på varierende veiforhold. Nøye utviklede dekkonstruksjoner- og mønstre samt råvarer av høy kvalitet, gjør at kvalitetsdekk er stivere, noe som gir presise og stabile kjøreegenskaper på asfalt. 

– Nokian Tyres sitt nye Hakkapeliitta 10 gir sikre kjøreegenskaper, særlig på isete veier og hardpakket snø. Dekket er utviklet for å fungere utmerket både på milde vinterdager og kaldere forhold med flere minusgrader, hvor det er snø og is på veien. I Motors (8/2021) test av vinterdekk ble Hakkapeliitta 10 rangert som det beste dekket på is og snø, men også det sikreste dekket i ekstremsituasjoner på bar bakke, sier Røssel. 

Kvalitetsdekk mer komfortable

Ettersom det oftere er barmark om vinteren, blir dekkstøy stadig viktigere når det gjelder kjørekomfort. Spesielt elbileiere setter pris på at bilen er stillegående, og da bør man se etter dekk av høy kvalitet – da disse vanligvis også har mindre dekkstøy. 

– De som ønsker så stille dekk som mulig har tradisjonelt valgt piggfrie vinterdekk. I dag finnes det også piggdekk som er stillegående. Under utviklingen av Hakkapeliitta 10 arbeidet vi spesifikt for å redusere dekkstøy. Det nye dekket har et lag med støydempende gummi under piggene, som sammen med den optimaliserte piggplasseringen gjør dekkstøy inne i kupeen usedvanlig lavt. Hakkapeliitta 10 EV-versjonen er skreddersydd for elbiler og tar komforten til et helt nytt nivå takket være støydempingsteknologien Silent Drive, sier Røssel. 

Oppdatert EU-merking gjør det enklere å velge riktig dekk

EUs dekkmerking ble oppdatert tidligere i år. Merkingen viser dekkets støynivå og drivstoffeffektivitet. Siden mai har den også vist dekkets is- og snøgrep, noe som gjør det lettere å velge piggfrie dekk som er egnet for nordiske forhold. 

– Piggfrie vinterdekk som er laget for sentraleuropeiske forhold tilbyr ikke sikre kjøreegenskaper for den norske vinteren. Sentraleuropeiske dekk er optimalisert for våte veier, mens dekkene som er designet for nordiske forhold gir bra grep også på snø- og is. Den nye dekkmerkingen betyr at du som forbruker nå enkelt kan sammenligne egenskaper for å være sikker på at det tåler vinterforholdene i Norden, sier Røssel. 

*Undersøkelsen ble gjennomført av Gambri i august 2021 og hadde 925 norske respondenter.

 

For ytterligere informasjon:

http://www.nokiantyres.no/

Kjetil Røssel, Produkt og Markedssjef, Nokian Tyres Norge, tel. 911 55 274 

[email protected]   

Twitter  I YouTube I Facebook I Linkedin  I Instagram 

 

Nokian Tyres utvikler og produserer premiumdekk for folk som verdsetter sikkerhet og holdbarhet. Inspirert av vår skandinaviske bakgrunn produserer vi innovative produkter for biler, lastebiler og tunge maskiner som gir det sikkerhet under alle kjøreforhold. Vår dekkjede Vianor tilbyr dekk og bilservice. Selskapets hadde i 2020 en omsetning på ca. 1,3 milliarder euro og 4 600 ansatte. Nokian Tyres er notert på Nasdaq i Helsinki. Mer informasjon er tilgjengelig på www.nokiantyres.se