to. september 30 05:45 2010 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Country King: Mer slitesterkt landbruksdekk gir en ekstra sesongVed hjelp av en ny gummiblanding er slitestyrken på spesialdekket Nokian Country King – som er utviklet for helårlig anleggsmaskindrift – blitt maksimert. Dekkets slitestyrke er økt med opp til 20 prosent sammenlignet med forgjengeren, takket være grundig utviklingsarbeide. Samtidig har det blokkmønstrede spesialdekket fått enda bedre beskyttelse mot stikk- og skjæreskader, noe som ikke minst er viktig ved allsidig bruk på tilhengere. Nokian Country King radialdekk ruller lett både på åker, landevei og anleggsplasser.

- I praksis betyr forandringene at entreprenøren kan bruke dekket en ekstra arbeidssesong i mange typer innsats. Dekket er driftssikkert på tunge og krevende transportstrekninger med skiftende underlag. Jo mindre dekkskader man får, desto flere effektive driftstimer gir dekket. I tillegg til forbedringene har dekket beholdt sine tidligere gode egenskaper som meget godt grep, lav rullemotstand og komfortable kjøreegenskaper, sier Martti Päivinen, produktutviklingssjef i Nokian Heavy Tyres.

Nokian Country King sparer drivstoff og er et godt valg både til store landbruksmaskiner og tilhengere som kjøres mer på vanlig vei enn på åker. I denne typen innsats brukes store maskiner og lassene er tunge, noe som krever at dekkene er slitesterke og driftssikre. Med tungt lass øker Nokian Country Kings bæreevne og kontaktflate mot marken. Takket være den robuste konstruksjonen gynger ikke tilhengeren under lasting. Det moderne radialdekket har en forsterket stålradialkonstruksjon som holder lenge og gir god bæreevne både på steinete åkere og på myk sandmark. Gjennom lange arbeidsdager verdsetter man både dekkets lave støynivå og komfortable kjøreegenskaper.

Mønsteret som åpner seg fra slitebanens skulderområde gjør at dekket renser seg lett og raskt. Slitasjevarsleren (DSI) viser gjenværende mønsterdybde med tydelige tall. Dekkets hastighetsklasse er D (65 km/t). Takket være den lave rullemotstanden reduseres drivstofforbruket, noe som gjør dekket til et økonomisk og miljøvennlig valg. Den nye gummiblandingen er brukt i alle Nokian Country King spesialdekk som selges fremover.

Nokian Heavy Tyres er i tet på miljøspørsmål. Som første dekkprodusent i verden sluttet Nokian Tyres med å bruke skadelige høyaromatiske oljer i sin produksjon. Også ved produksjon av Nokian Country King brukes utelukkende rensede, lavaromatiske oljer.

Nokian Country King – stabilt og allsidig radialdekk  • Høy bæreevne, stabilt og med komfortable kjøreegenskaper
  • Lav rullemotstand reduserer drivstofforbruket
  • Renser seg lett og raskt

Mer informasjon: www.nokianheavytyres.com

Trond H. Andersen, salgssjef tung sektor , Nokian Dekk AS – tlf. 64847700 – trond.andersen(at)nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutviklingssjef, Nokian Heavy Tyres, tlf. +358 10 401 7544, martti.paivinen(at)nokianntyres.com