fr. september 8 01:59 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Hakka sommerdekkfamilie fornyes: Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Det nye sommerdekket Nokian Hakka Black 2 er designet for hurtig og sporty kjøring. Dekket har en stabil styreevne, og mestrer de strenge kravene til den nordiske sommeren. Dynamic Grip-konseptet utviklet av Nokian Tyres sikrer en presis kontaktflate både på våt asfalt og i skarpe svinger.

Nokian Hakka Black 2 SUV

Nokian Hakka Black 2 SUV, designet for større kraftige SUV kjøretøy, gir stabile og presise kjøreegenskaper. Den robuste oppbygningen og de aramidforsterkede sideveggene beskytter mot støt og rifer, og gir derfor god holdbarhet.

Nokian Hakka Black 2 er designet for høy hastighet og tilhører UHP-kategorien, toppklassen for personbildekk. Utvalget består av 40 dimensjoner fra 17 til 21 tommer, i hastighetskategoriene V (240 km/h), W (270 km/h) og Y (300 km/h). Nokian Hakka Black 2 SUV kommer i 29 dimensjoner som dekker størrelser fra 17 til 22 tommer. De fleste dimensjoner har XL-merking for høyest mulig lastekapasitet. Produktene er tilgjengelig våren 2018.

Denne nye generasjonen supplerer den allsidige Hakka sommerdekkfamilien, som er utviklet og testet for sjåfører på nordiske veier. Økovennlige Nokian Hakka Green 2 og regnværsvennlige Nokian Hakka Blue 2 er begge velkjente testvinnere. Nøkkelmarkeder for den testvinnende Hakka sommerdekkfamilien er de nordiske landene samt Russland.

Dynamic Grip-konseptet sikrer balansert veikontakt

Det varierende sommerværet og de ujevne veiene i Norden er utfordrende for sommerdekk. Gjennom mer enn tre år med intensiv produktutvikling er det blitt satt særlig fokus på trygg, kontrollert styreevne på de røffe og oppkjørte nordiske veiene.

- Det balanserte, presise veigrepet til Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV kommer blant annet av det unike Dynamic Grip-konseptet. Som sjåfør kan du kjenne hvordan dekket griper, hvordan det tilpasser seg veien og hvordan det umiddelbart reagerer på rattet, særlig på regnfylte veier. Dynamic Grip-konseptet kombinerer en ny generasjon dekkmønster, en flerlagsstruktur og en gummiblanding som sikrer ypperlig veigrep under varierende værforhold, sier Kjetil Røssel, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres.

I tillegg til laboratorie- og innendørs testing, benyttet Nokian Tyres av datamodellering og høyhastighetskameraer i utviklingsarbeidet. Dekkene ble testet under reelle forhold, i Finland, Sverige og Norge. For å finjustere dekkenes egenskaper under ekstreme forhold og høy hastighet, ble dekkene kjørt på egne høyhastighetsbaner i Tyskland og Spania. Formel 1-mester Mika Häkkinen bidro også med sin ekspertise i test arbeidet.

Nytt, moderne mønster gir større kontroll og mer komfort

Det moderne asymmetriske mønsteret øker kjørekomforten. Mønsteret domineres av tre brede og robuste hovedribber som øker styreevnen og stabiliteten. De dype Hydro Canyon-sporene i hovedribbene gjør dekket meget motstandsdyktig mot vannplaning. Det åpne designet akselererer vannstrømmen inn i hovedsporene som raskt og effektivt leder vannet vekk fra mellom dekket og veien.

Den indre skulderen er bundet godt, noe som stiver av mønsteret og gir stabilitet også på ujevne og røffe veier. Ribben nærmest den ytre skulderen har ingen spor eller seiper, noe som øker stabiliteten. De halvkuleformede innrykkene på ribbveggene tilfører ytterligere kjørekomfort. Innovasjonen Silent Groove Design reduserer innvendig og utvendig støy.

Flerlags struktur maksimerer veigrepet Dekk overflaten består av flere ulike gummiblandinger og er skreddersydd for røft bruk og høy hastighet. Flerlags strukturen i mønsteret reduserer også rullemotstanden, noe som sparer drivstoff. Dekkene har molekylkjeder og polymermateriale som utgjør en fast struktur. Dette sikrer bedre veigrep og høyere slitestyrke enn tidligere dekk generasjoner.

- Det helt nye mønsteret lot oss skape en kontaktflate for dekket som gir logisk og forutsigbar kjøring på ulike veiflater i både solskinn og regnvær. Kontakten er stødigere og mer dynamisk enn tidligere, noe som fører til ypperlig veigrep og bedre holdbarhet, forklarer Røssel.

Nokian Hakka Black 2 SUV – kontrollert og stabil prestasjon

Det moderne, asymmetriske mønsteret til Nokian Hakka Black 2 SUV bidrar til den presise styreevnen som kjennetegner dekket. Den stabile innsiden og utsiden forbindes med et massivt blokkmønster som er bundet sammen med langsgående ribber, og gjør dekket både stilig og slitesterkt.

For å gi stabilitet til tyngre kjøretøy er ribben i midten bredere enn i dekk ment for personbiler. Den robuste og brede skulderen, kombinert med asymmetriske hjørner i sporene, gir bedre styring i svinger. Holdbarhet for varierende, nordiske forhold er optimalisert med dobbel kjerne, stålbeltekonstruksjon med nylonbelte og en ny slitesterk mønster blanding.

Aramid sidewalls maksimerer slitestyrke Dekk for SUV-bruk blir kan ofte bli skadet av støt mot sideveggene. Som alle SUV-produkter fra Nokian Tyres har også samtlige dimensjoner i Nokian Hakka Black 2 SUV Aramidforsterkede sidevegger. Gummiblandingen består av ekstremt sterke aramidfibre, et materiale som også brukes i skuddsikre vester. Dette er en unik løsning som øker slitestyrken ved at dekket blir mer motstandsdyktig mot støt og rifter.

I tillegg til mønsterdybdeindikatoren (DSI – Driving Safety Indicator), patentert av Nokian Tyres, har dekket en indikator for vannplaning. På sideveggene finner du også Nokian Hakka ID-logoen som indikerer at produktet er særlig egnet for nordiske sommerveier. Nokian Hakka – et unikt nordisk konsept Sommerdekkfamilien, Nokian Hakka, er skreddersydd for nordiske forhold. De ujevne veiene og det skiftende været vi finner i Norden krever dekk med spesielle egenskaper. Derfor har Nokian Tyres utviklet gummiblandinger og dekkstrukturer nettopp for nordiske forhold. Det gjør at Nokian Hakka sommerdekk presterer pålitelig og forutsigbart fra tidlig vår til sen høst. Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk er dekket av Hakka-garantien. Garantien er gjeldende i ett år fra registrering og vil erstatte dekket med et nytt dersom dekket ikke kan repareres etter en punktering.

Nokian Hakka Black 2 – Cool Performer

  • Ekstremt stabilt under ekstreme forhold  
  • Maksimal komfort
  • Behagelig og presis styreevne, selv på våte og røffe veier

Nokian Hakka Black 2 SUV - Tough Cool Performer

  • Kontrollert og stabil styreevne
  • Ypperlig kjørekomfort
  • Aramidforsterkede sidevegger for ekstrem slitestyrke

Dynamic Grip-konseptet. Presis kjørefølelse. Dekket griper godt, tilpasser seg veioverflaten og responderer øyeblikkelig på rattet. Optimal veikontakt maksimerer også kjørekomfort og holdbarhet. Dynamic Grip-konseptet kombinerer en ny mønstergenerasjon, en flerlagsstruktur og en gummiblanding som sikrer ypperlig veigrep under varierende værforhold.

Hydro Canyon-spor. Ypperlig motstand mot vannplaning. De dype sporene på de langsgående midtribbene lagrer vann på en effektiv måte. Det åpne designet akselererer vannstrømmen inn i de brede hovedsporene som raskt og effektivt leder vannet ut og bort fra området mellom dekket og veien.

Silent Groove Design. Bedre kjørekomfort. De halvkuleformede innrykkene på de langsgående ribbveggene gir økt kjørekomfort. Denne innovasjonen reduserer innvendig og utvendig støy, reduserer luftmotstand og kjøler dekket. Dette bidrar til bedre slitestyrke.

Unik holdbarhet: Aramid Sidewall technology. Aramidfibre som styrker dekkets sidevegger øker holdbarheten og beskytter dekket mot krevende kjøreforhold. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot utvendige støt og rifter.

Produktbilder og video

Video: Nokian sommerdekk – Testing i det ekstreme
http://youtu.be/BydRpvWoZFw

Les mer:

Ytterligere sikkerhet på nordiske veier - Hakkagarantien
https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc, Dekkekspert og produksjef, Kjetil Røssel tlf: 64 84 77 26 [email protected]

Teknisk leder for kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 [email protected]

Finn rett Nokian Tyres sommerdekk til din bil:
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/sommerdekk/