to. september 18 12:28 2008 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Hakka Z SUV – lettrullende dekk for nordiske forholdMed Nokian Hakka Z SUV lanserer nå Nokian Tyres et nytt effektivt, robust og komfortabelt sommerdekk. Store og motorsterke SUV-modeller krever at dekkene både har høy ytelse og stor slitestyrke, og forbrukerne krever det samme. En kundeundersøkelse Nokian Tyres gjennomførte i vår, viser at de tre viktigste egenskapene for et SUV-dekk ansees å være våtgrep, slitestyrke og kjørekomfort.

Det nye Nokian Hakka Z SUV for nordiske forhold møter forbrukernes krav til fulle. Dekket ruller lett og har myke og presise kjøreegenskaper, men er samtidig slitesterkt. Det nye dekket er stort og iøynefallende, men likevel raskt og smidig. Dekklyden er lav, og det nye spesialdekket trives utmerket under ekstra krevende forhold.

De første Hakka sommerdekkene, utviklet spesielt for grove asfaltveier og krevende og varierende nordiske forhold i sommerhalvåret, ble lansert våren 2007. Hakka sommerdekk trives under kjølige forhold, men mestrer også høye temperaturer glimrende. Hakka-garantien gir merverdi for forbrukerne.

Hakka sommerdekk er på hjemmebane på hullete, dårlige veier, under raskt skiftende forhold – og på våte veier. Kjøreegenskapene er selvsagt også ypperlige på fine asfaltveier varme sommerdager.

Utvalget er meget bredt i tre forskjellige hastighetsklasser i klasse V (210 km/t), i klasse W (270 km/t) og i klasse Y (300 km/t) dimensjoner fra 17 tommer opp til 22 tommer. Kundene kan kjøpe det nye dekket fra våren 2009. Dekket markedsføres på Nokian Tyres kjernemarkeder: Norden, Russland, Ukraina og Kasakhstan.

Nokian Hakka Z SUV – effektivt, sikkert og presistValg av løsninger under utviklingen av mønsteret for Nokian Hakka Z SUV påvirker også annet enn bare dekkets utseende. Mønsteret med alle sine detaljer spiller en viktig rolle når det gjelder kjøreegenskaper, rullemotstand, grepsegenskaper og dekklyd.

Dekkets mønster gir sikre kjøregenskaper og forbedrer styreresponsen. Dekkets stabile midtribbe, det stive og faste skulderområdet og inside/outside-formen gir gode kjøreegenskaper. Midtribbene passer spesielt godt for et dekk i høye hastighetsklasser, og forbedrer dekkets sikre og presise kjøreegenskaper. Utseendemessig er Nokian Hakka Z SUV et typisk produkt i Hakka-familien - asymmetrisk og med ulike indre og ytre skulderparti.

Det nye SUV-dekket for rask kjøring og krevende forhold har et helt nytt fotområde. Det diagonale stive området, den skjøteløse og sterke wirekonstruksjonen og den triangelformete kilen som støtter fotområdet gir eksakte og følsomme kjøreegenskaper. Fotområdet er spesielt utviklet for SUV-dekk, og beskytter også felgen. Dekket har rask styrerespons og varmeutviklingen er lav.

Det skjøteløse nylonbeltet forsterker dekkets konstruksjon og gir behagelige kjøreegenskaper uten vibrasjoner i alle hastighetsområder. Dekkmønsteret gir lav dekklyd selv på grov asfalt, og demper ujevnheter på veien.

Ny rett mønsterform gir meget gode kjøreegenskaper
Nokian Hakka Z SUV har en ny rett mønsterform som gir bedre stabilitet spesielt i svinger, ved filbytte og unnamanøvre. Dekket gir forutsigbare og ukompliserte kjøreegenskaper også i kritiske situasjoner. Den nye mønsterformen reduserer i tillegg varmeutviklingen i høye hastigheter.

Formen på den innvendige skulderen, og polerte hovedspor, lenser raskere bort vann under dekket, noe som reduserer risikoen for vannplaning. De polerte sporene gir også dekket et stilig design.

Cool Zone Concept: Miljøvennlig rapsolje og høyteknologi møtesNokian Hakka Z SUV er utviklet for krevende forhold med dagens mest avanserte teknologi.

De viktigste innovasjonene er slitebanen med flere gummisjikt, raps/silica gummiblanding og en ny mønsterform som gjør Nokian Hakka Z SUV til et unikt dekk.

Lengst nede blant slitebanens flere gummisjikt finnes en tynn gummiblanding som har til oppgave å redusere rullemotstand og varmeutvikling. Det midterste sjiktet av slitebanen har en elastisk gummiblanding som reagerer raskere på styringen enn tradisjonelle gummiblandinger. Kontakten med veien blir følsom og eksakt. Dekkets stabile egenskaper merkes spesielt godt på sporete veier.

Grove veier stiller store krav til slitebanens gummiblanding. Den må fungere uten problemer ved forskjellige temperaturer, som kan variere fra rundt null til høye sommertemperaturer.

I slitebanen på Nokian Hakka Z SUV er det brukt rapsolje som er et fornybart naturprodukt. Rapsoljen gjør at dekket får bra beskyttelse mot ytre skader, og dekket tåler glimrende de dynamiske belastningene under kjøring. Raps/silica gummiblanding, som er spesielt utviklet for Nokian Hakka Z SUV, gir godt våtgrep spesielt ved lavere temperaturer. Gummiblandingen demper også dekkstøy fra grov asfalt effektivt. Dekket ruller stille og behagelig.

Slitesterk ytelseDen vellykte kombinasjonen av sommersilica og rapsolje i gummiblandingen reduserer dekkets rullemotstand, noe som gir lavere drivstofforbruk og dermed reduserte utslipp.

På dekksidene på Nokian Hakka Z SUV er det brukt en ekstra sterk gummiblanding som gir god beskyttelse mot stikkskader. Også andre SUV-dekk og 4x4-dekk fra Nokian Tyres har samme gummiblanding.

Nokian Hakka Z SUV er utviklet og testet gjennom flere år, både på grove nordiske veier og på raske motorveier på kontinentet. Slitestyrken er utviklet i laboratorium og under krevende testkjøring på grove asfaltveier.

Mer sikkerhet og god komfortMidt på mønsteret finnes en slitasjevarsler (Driving Safety Indicator, DSI) som viser gjenstående mønsterdybde i millimeter. Det er viktig at dekkene er gode når det regner og når veiene er sporete og kanskje har teleskader.

På dekksiden finnes en inforute der anbefalt dekktrykk kan avmerkes. Rett lufttrykk gir bilen presise kjøreegenskaper, reduserer risikoen for skader på dekket og reduserer drivstofforbruket.

Nokian Hakka Z SUV inneholder ingen skadelige høyaromatiske oljer. Som alle andre produkter fra Nokian Tyres fabrikker i Finland og Russland produseres også Nokian Hakka Z SUV av rensede og godkjente oljer med minimal miljøpåvirkning.

Gratis Hakka-garanti gir trygghetNokian Hakka sommerdekk har en robust konstruksjon, og med utvidet Hakka-garanti får kunden ekstra trygghet. Dersom et dekk som er riktig montert og normalt brukt får en skade, så får bileieren et nytt tilsvarende dekk uten kostnad fra et dekkverksted som selger Nokian-produkter i Sverige, Finland, Norge, Russland, Ukraina og Kasakhstan.

Fem sterke sider som kjennetegner Nokian Hakka Z SUVKjøresikkerhet: Sportslige kjøreegenskaper og smidig styring gir sikker kjøring uten overraskelser.
Våtgrep: Dekket trives under kjølige forhold og gir store SUV-modeller sikre kjøreegenskaper.
Slitesterk ytelse: Dekkets konstruksjon er slitesterk. Det betyr stabile og robuste kjøreegenskaper, god beskyttelse mot rivnings- og stikkskader (takket være raps/silica gummiblandingen) og lav varmeutvikling som gir lav rullemotstand.
Komfort: Stillegående, ingen vibrasjoner og effektiv demping av ujevnheter betyr komfortable kjøregenskaper som gjør det enkelt å kjøre langt både behagelig, sikkert og problemfritt.
Miljøvennlig: Ruller lett, sparer drivstoff. I produksjonen brukes rapsolje og rensede oljer.


Mer informasjon: Nokian Tyres plcProduktutviklingssjef Teppo Huovila, tlf. +358 10 401 7701,
[email protected]

Produktsjef Petri J. Niemi, tlf. +358 10 401 7646,
petrij.niemi(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.com/nokianhakkazsuv


www.nokiantyres.com