to. januar 24 08:05 2008 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Hakkapeliitta R SUV: Nytt piggfritt vinterdekk for SUV-modellerNokian Hakkapeliitta R SUV er et nytt piggfritt vinterdekk som gir stabile og sikre kjøreegenskaper for tunge SUV-biler. Dekket har mange likheter med det nye friksjonsdekket Hakkapeliitta R for personbiler. En viktig miljøvennlig egenskap, er
den meget lave rullemotstanden som reduserer drivstofforbruket og dermed også
CO2-utslippet.

Nokian Hakkapeliitta R SUV har mønster og gummiblanding som sikrer meget godt grep på isete og våte veier, samtidig som dekket også har forbedrede kjøreegenskaper på bare, tørre veier. Den helt nye nordiske gummiblandingen inneholder naturgummi, men også silica og miljøvennlig rapsolje. Gummiblandingen forbedrer is- og snøgrepet, og øker dekkets holdbarhet.

Stabile og sikre kjøreegenskaper

I tillegg til sikre vinteregenskaper, er god kjørestabilitet og godt våtgrep viktige egenskaper for det nye dekket. For en stor og tung SUV-modell er stabile kjøreegenskaper en viktig sikkerhetsfaktor. Med Nokian Hakkapeliitta R SUV får bilføreren tidlig varsel når bilen er i ferd med å miste veigrepet. Dekket gir en følsom og nøyaktig styrerespons, noe som gjør kjøringen på glatte vinterveier lettere. Dekket samarbeider også optimalt med bilens stabilitetssystem.

Også dekksidene må være slitesterke. Nokian Hakkapeliitta R SUV har en sterk, dobbel stammekonstruksjon som er skreddersydd for SUV-biler. Dekksidene har en ekstra sterk gummiblanding som gir god beskyttelse mot stikkskader.

Nokian Hakkapeliitta R SUV oppfyler med god margin det viktigste kravet for varemerket Hakkapeliitta: Det er et ekte vinterdekk for nordiske forhold, med meget godt grep både på snø og is, våte og tørre veier.

Miljøvennlig

Nordiske friksjonsdekk klarer seg som regel godt når rullemotstanden hos forskjellige dekk sammenliknes. Nokian Hakkapeliitta R SUV ruller lett og har meget lav rullemotstand, noe som reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp.

Som alle andre produkter fra Nokian Tyres, produseres også det nye SUV-dekket helt uten skadelige, kreftfremkallende oljer. Som myknere brukes i stedet rensede, uskadelige oljer.

Omfattende utvalg

Nokian Hakkapeliitta R SUV passer til nesten alle SUV-modeller på markedet. De fleste dimensjonene fra 16 til 20 tommer har XL-merking, noe som innebærer at dekkene kan bære også meget tunge bilmodeller.

Det nye SUV-dekket leveres i hastighetsklasse R (170 km/t), mens de fleste konkurrentene leverer dekk med Q-merking (160 km/t). Salget starter høsten 2008, og hovedmarkeder er Norden og Russland.

Mer informasjon:

Teppo Huovila, produktutviklingssjef, tlf. +358 10 401 7701,
[email protected]

Petri Niemi, produktsjef, tlf. +358 10 401 7646,
[email protected]

Antti-Jussi Tähtinen, markedssjef, tlf. +358 10 401 7940,
[email protected]

Allan Ostrovskis, utviklingssjef, tlf. 070-2448 820,
[email protected]

Bjørn Kamphus, adm. direktør Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7740, [email protected]

Jan-Erik Sofiedal, produktspesialist Nokian Dekk AS, tlf. 6484 7735,
[email protected]

Bilder:

www.nokiantyres.com/HakkapeliittaRSUV