fr. oktober 5 04:54 2012 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Noktop Hakkapeliitta F – Tilhengerdekk med overlegent grep under alle vinterforholdProduktfamilien Nokian Noktop Hakkapeliitta fortsetter sin vekst idet Nokian Tyres presenterer den første vinterregummieringen på markedet for brede tilhengerdekk. Nye Nokian Noktop Hakkapeliitta F gir tilhengerdekk et grep i Hakkapeliitta klasse kombinert med utmerket slitestyrke. Den nye regummieringen er utviklet spesielt for stammer med dimensjonen 445/45R19.5.

Nokian Noktop Hakkapeliitta F regummieringsmønster er ideelt spesielt for lave tilhengere, som blir mye brukt ved kjøring i utlandet under krevende og skiftende nordiske forhold. Denne regummieringen for tilhengere sikrer utmerket grep uansett føreforhold, fordi lamelleringsteknikken Spiral Sipe System, som er utviklet av Nokian Tyres, er en garantist for førsteklasses grep.

- Takket være det unikt tette mønsteret i slitebanen og de sterkt buktende sporene har dekkmønsteret utallige skarpe kanter som biter seg fast i et hvilket som helst underlag. Dekkets grep forbedres ytterligere av at evnen til å drenere bort snø og slaps er utmerket, takket være de brede sporene i dekket, forteller produktutviklingssjef for Nokian lastebildekk, Teppo Siltanen.

Miljø og økonomiske kilometerDekkmønsteret på Nokian Noktop Hakkapeliitta F er basert på tett lamellering, som bidrar til å unngå dannelse av hakk som er typisk for ribbemønstre. Takket være dette slites dekket jevnt, hvilket gir dekket enda lengre kjørelengde.

Gummiblandingen i slitebanen, som er utviklet av Nokian Tyres, er i tillegg til å gi enestående grep også svært slitesterk. Dessuten har gummiblandingen lav varmeutvikling, hvilket betyr redusert rullemotstand. Med lavere rullemotstand oppnås klare innsparinger i drivstoffutgiftene.

Nokian Noktop Hakkapeliitta F sparer ikke bare driftskostnader, men også miljøet. I likhet med alle andre typer Nokian Hakkapeliitta dekk produseres også Nokian Noktop Hakkapeliitta F helt uten bruk av høyaromatiske oljer. Lavere rullemotstand reduserer også avgassutslippet og sparer dermed både lommeboken og miljøet.

Regummiering av dekk er et miljøtiltak, da det sparer energi og råvarer og effektivt reduserer CO2 -utslippene.

Økt sikkerhet ved å følge med på dekkslitasjenSlitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator), som er utviklet og patentert av Nokian Tyres, gir ekstra sikkerhet på veien ved å gjøre det enklere å følge med på dekkslitasjen. Prosentandelene midt i dekkmønsteret forteller den gjenstående mønsterdybden i dekkets hovedspor. Tallene slites bort etter hvert som dekket slites ned, og ved hjelp av disse er det derfor enkelt å følge med på hvilken forfatning dekket er i til enhver tid.

Så lenge vinterslitasjevarsleren (Winter Safety Indicator – WSI) er synlig, har dekket sikkert vintergrep. Når snøkrystallsymbolet forsvinner, kan dekket fremdeles uten problemer brukes på sommerføre.

Nokian Noktop regummieringsmaterialer er slitesterke og gir godt grepNokian Tyres er Nordens største produsent av regummieringsmaterialer. Nokian Noktop regummieringssortiment utvikles for krevende forhold, og produktutviklingen styres av den unike vinterkompetansen til verdens nordligste dekkfabrikk og av prinsippet om varig sikkerhet. Nokian Noktop produkter undersøkes og testes grundig. Resultatet er regummieringer med utmerket grep som ruller lett, sparer drivstoff og tåler hard slitasje.

Bilder: www.nokiantyres.com/NoktopHakkapeliittaF

Ytterligere informasjon:

Nokian Tyres plc
Produktutviklingssjef (lastebildekk) Teppo Siltanen
tlf. +358 10 401 7709, teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Business Manager (lastebildekk), Ari Maunula
tlf. +358 10 401 7521, ari.maunula(at)nokiantyres.com