to. september 8 03:07 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Rockproof – et nytt sterkt spesialdekk for krevende forhold

Nokian Tyres har utviklet Nokian Rockproof, et nytt SUV-dekk med ekstrem holdbarhet for yrkessjåfører og offroad-entusiaster. Nokian Rockproof er spesialtilpasset kjøring i steinbrudd, skogs- og gruveområder. Dekket kombinerer holdbarheten til tunge maskin dekk med komforten til dekk for passasjerbiler.

Nokian Rockproof

Den nye kuttsikre Nokian Rockproof Hybrid-gummiblandingen og det aggressive dekkmønsteret gir ekstra god beskyttelse,, selv under tøffe offroad-forhold. Nokian Rockproof er utviklet for lastebiler, SUVer og offroad-bruk. Det er utviklet i samarbeid med Nokian Heavy Tyres og testet av profesjonelle ved gruver og steinbrudd i Europa og Nord-Amerika.

Hastighetsvurdering er Q (160 km/h). I Europa kommer det i 8 ulike dimensjoner, og vil være til salgs tidlig 2017.

Presis håndtering og lengre levetid

Dekket har fått ekstra støtte til mønsterklossene noe som gir mer presis håndtering og stabilitet. De ulike vinklene og en forskjøvet støtte på siden av klossen sikrer at dekkets slitebane forblir fast og at rennene ikke blir skadet under hard kjøring. Den forsterkede øvre delen av sideveggen gir ekstra beskyttelse mot punktering og kuttskader fra skarpe steiner.

Steinutkasterne i bunnen av sporene hindrer skarpe steiner fra å feste seg i slitebanens overflate og forårsake skader. Steinutløserne gir ekstra beskyttelse i ujevnt terreng og forlenger dekkets levetid.

-Offroad-kjøring og tøff profesjonell bruk krever ekstrem holdbarhet og beskyttelse mot punktering. Mange dekk har altfor kort levetid under slike forhold, og i arbeidssammenheng betyr skader ofte ekstra arbeid og utgifter. Nokian Rockproof har en slitebane som er utviklet for bruk i gruver og steinbrudd, noe som gir ekstra god beskyttelse mot kutt. Dekkets sterke struktur og aramidforsterkede sider beskytter det for slag fra sidene, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Tyres.

En skuddsikker vest for dekkene dine

Gummiblandingen inneholder ekstremt slitesterke aramid-fibre som er resistente mot kutt og slitasje. Aramid Sidewall-blandingen avstiver og forsterker sideveggen, så den lettere kan takle slag og påkjenninger. Denne teknologien brukes også av fly- og forsvarsindustrien.

Mesteren av ekstreme forhold

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent. Selskapet leverer innovative dekk for biler, lastebiler og tunge maskiner i områder hvor ekstreme forhold stiller høye krav til dekkene. Nokian Heavy Tyres Ltd er en del av Nokian Tyres plc. Nokian Heavy Tyres produktserie omfatter dekk til skogbruksmaskiner og landbruksmaskiner, i tillegg til dekk brukt på havner og i gruvedrift

De viktigste innovasjonene:

Nokian Rockproof Hybrid gummiblanding. Ekstrem kuttmotstand – lengre levetid. Nye Nokian Rockproof Hybrid er skreddersydd for utfordrende offroad-bruk. Dekkets ekstreme kuttmotstand kommer til nytte under profesjonell bruk i gruver og steinbrudd så vel som under offroad-kjøring.

Steinutkastere i sporene gir lengre holdbarhet. Steinutkasterne hindrer skarpe og taggete steiner fra å feste seg i slitebanens overflate og skade dekkets struktur. Steinutkasterne forlenger dekkets levetid og gir ekstra beskyttelse, spesielt i ujevnt terreng.

En ny form for slitestyrke og beskyttelse: Aramid Sidewall-teknologi. Aramid-fibre styrker dekkets sidevegger og gir både økt slitestyrke og beskyttelse under tøffe forhold. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot kutt som ellers lett kunne ført til store skader.

Dekkdimensjoner I Europa: 8 dimensjoner fra LT225/75R16 opp til LT315/70R17

LT225/75 R 16 115/112 Q
LT245/75 R 16 120/116 Q
LT235/80 R 17 120/117 Q
LT245/70 R 17 119/116 Q
LT245/75 R 17 121/118 Q
LT265/70 R 17 121/118 Q
LT285/70 R 17 121/118 Q
LT315/70 R 17 121/118 Q (Nokian Rockproof logo)

Hør det fra brukerne selv

Tom Brain er skogsarbeider i det kanadiske selskapet Dyer Logging på Vancouver Island, British Columbia. Han har testet det nye spesialdekket Nokian Rockproof. Tom jobber hver dag under svært krevende forhold i hogstområder, og kjører på veier som for det meste består av sprengt fjell. De siste månedene har Tom og 4x4-trucken hans fått oppleve hvordan Nokian Rockproof gir begrepet holdbarhet en helt ny mening.

– Vi har kjørt omtrent 50 000 kilometer på disse dekkene, hvor mer enn halvparten har foregått på grusvei. Vi kjører ganske mye offroad, og tidligere har vi opplevd å punktere inne på et hogstområde med dekk som er bare to uker gamle. I løpet av de 50 000 kilometerne vi har kjørt på disse dekkene, har vi kun opplevd én punktering, noe som er helt enestående. Jeg kan med sikkerhet si at Nokian Rockproof et skikkelig tøft dekk, sier Tom.

"Et enestående dekk" -Tom Brain

Video – Tom Brain, Dyer Logging (EN): https://youtu.be/OYGZ8e5YOSE

Nokian Rockproof video: https://youtu.be/k23qbaIii7M

Bilder: www.nokiantyres.com/Rockproof

Video: Durability like never before: Nokian Aramid Sidewall technology (Engelsk)
https://youtu.be/P2yjARS7frM

Mer informasjon: www.nokiantyres.no

Nokian Tyres plc 
Fredrik Hauge Produktsjef, Nokian Dekk Tlf: +47 915 49 405 Epost: [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc