ty. januar 15 07:11 2013 i kategori Produkt pressemeldinger
Nokian Tyres fornyer vinterdekksortimentet:

Ny generasjon Nokian vinterdekk setter nye standarder for vinterkjøringNokian Tyres fornyer sitt utvalg av vinterdekk for nordiske forhold med introduksjonen av tre nye produkter i den unike vinterdekkfamilien Hakkapeliitta. Verdens best kjente vinterdekk har allerede legendestatus i områder som har skikkelig vinter. I tillegg til kjerneproduktene, introduserer Nokian Tyres også to nye vinterdekk for de sentraleuropeiske og nordamerikanske markedene.

- Dette er selskapets største lansering noen sinne med fornyelse av mesteparten av vårt sortiment av vinterdekk. Den nye generasjonen Hakkapeliitta-dekk er en meget omfattende videreutvikling av vår lange rekke av testvinnende produkter. Vi gleder oss til å lansere de finstemte sikkerhets- og kjøreegenskapene for forbrukerne, sier Kim Gran, President og CEO i Nokian Tyres.

Ved utviklingen av de nye Hakkapeliitta dekkene har fokus vært på å skape helstøpte vinterdekk som fungerer sikkert og pålitelig under krevende og skiftende nordiske forhold, fra ekstremt lave temperaturer til mildt og vått vær.

Piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 mestrer alle vinterens utfordringer. Unik piggteknologi fra oppfinnerne av vinterdekk gir grep som aldri før på is og snø. Design av dette neste-generasjons Hakkapeliitta piggdekk er basert på Nokian Hakkapeliitta 7 som ble lansert i 2009. Dette dekket satte rekord for sin kategori ved å vinne 30 tester i bilmagasiner mellom 2009 og 2012.

Nokian Hakkapeliitta R2, det nye piggfrie vinterdekket, vil mestre selv de mest krevende vinterforhold trygt. Nye innovasjoner maksimerer grepet på is for dette nordiske piggfrie dekket. Nye Nokian Hakkapeliitta R2 har tatt et nytt langt steg på dette spesielle området. Nokian Hakkapeliitta R2 er førstevalget for alle som prioriterer enestående kjørekomfort og miljøvennlig ferdsel. I tillegg til ekstremt lav rullemotstand er også egenskapene på is, snø og våte veier utviklet videre – til fordel for føreren.

Verdens nordligste dekkprodusent introduserer også det nye piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, spesielt utviklet for SUV-markedet. Nye innovasjoner på både mønster og gummiblandinger i dette stabile og robuste nye produktet sikrer at Nokian Hakkapeliitta R2 SUV leverer kjøreegenskaper og grep av høyeste klasse.

Nokian Tyres introduserer de nye Hakkapeliitta-produktene for sine viktigste partnere i testsenteret i Ivalo, Finland, de nærmeste ukene. I tillegg til lanseringen i Ivalo, vil både de nordiske land og Russland ha sine egne introduksjonsturer. Samtlige Hakkapeliitta produkter er utviklet for selskapets kjernemarkeder i de nordiske land og Russland. Levering til forhandlere starter tidlig i 2013.

I løpet av våren vil selskapet også lansere Nokian WR SUV 3 vinterdekk for Sentral-Europas skiftende vinterforhold og stadig voksende SUV-segment. Det nye Nokian WR G3 for personbiler er for sin del en utvidelse av Nokian Tyres All Weather Plus-produkter for det nordamerikanske markedet.

Detaljert informasjon om de nye vinterdekkene blir offentliggjort i februar.

Nokian Tyres plc

Antti-Jussi Tähtinen
Vice President, Marketing and Communications

Distribusjon: NASDAQ OMX, media og www.nokiantyres.com

Mer informasjon:
Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tlf. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com