su. april 3 09:00 2011 i kategori Selskapsnyheter

Ny mobilapp bedrer veisikkerhetenNokian Tyres lanserer i dag gratisprogrammet
Hakkapedia som skal gjøre veisikkerheten bedreProgrammet kan lastes ned gratis på mobiltelefonen og vil gi brukere verdifull informasjon om alt som skjer på veien. Informasjonen på mobilapplikasjonen er basert på data fra Mediamobile Nordic og Google maps. Her kan bilførere få informasjon om alt fra store bilkøer, ulykker på veien eller ustabile værforhold.

Pioner innen trafikksikkerhet. Trafikksikkerhet har vært en av de viktigste prinsippene i Nokian Tyres produktutvikling gjennom 75 år. Utvikling, testing og patentsikring av ulike løsninger som forbedrer trafikksikkerheten, har vært i fokus hele tiden. Som den del av 75-årsjubileet til vinterdekket Nokian Hakkapeliitta, lanseres mobilapplikasjonen Hakkapedia. Gjennom tjenestens interaktive funksjoner får brukerne mulighet til å dele tips og observasjoner med andre.

Tanken er at trafikantene blir involvert og rapporterer informasjon til applikasjonen. Mobilapplikasjonen er kompatibel for Iphone, Android og Symbian.

- ”Hakkapedia tillater brukeren å ta best mulig valg med hjelp av trafikkinformasjon, og til å laste opp sine egne observasjoner. Det kan hjelpe andre på veien. Samtidig kan brukeren få aktuell informasjon om trafikkork og ulykker, og justere sin rute om nødvendig”, sier kommunikasjonsdirektør Antti-Jussi Tähtinen i Nokian Tyres.

Hakkapedia samler nyttig informasjon fra brukerne på ett og samme sted. Man kan laste opp informasjon om trafikkrisikoer som farlige kryss, veihindre eller andre hindre som truer sikkerheten på veien. Det er også mulig å foreslå aktiviteter for Team Hakkapedia som vil forbedre veisikkerheten.

Hakkapedias funksjoner:

- Ruteplanlegger
- Kø på veien
- Uønskede hendelser
- Værmeldinger
- Veiarbeid
- Kamerabokser
- Nyheter
- Parkeringsplasser

For mer informasjon:

Antti-Jussi Tähtinen
Vice President, Marketing and Communications
tel. +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com

Kjetil Røssel
Customer Service
Telephone: +47 64 84 77 26
kjetil.rossel(at)nokiantyres.com

http://www.facebook.com/hakkapedianorge

Fakta:
Nokian Hakkapeliitta dekk er utviklet for ekstreme værforhold. Siden1936 har Nokian Tyres lansert 33 ulike produkter, både vinterdekk med og uten pigger. Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent med egen fabrikk og testsenter i Ivalo i Finland. Selskapet er den eneste dekkprodusenten i verden som spesielt fokuserer på behov i de nordiske landene.