to. mars 8 07:13 2012 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012:Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veierNokian Hakka Blue er den nyeste tilveksten til sommerdekkfamilien Nokian Hakka. Dekket er skreddersydd for nordiske veier, og det er lagt spesiell vekt på våtegenskapene. Dekkets nye innovasjoner som Dry Touch lameller og ”lensespor” gir Nokian Hakka Blue meget godt grep på våte veier, og stopper bilen fra 80 km/t nesten en meter tidligere enn tradisjonelle sommerdekk.

Nokian Hakka Blue er utviklet for biler med høye ytelser, og gir meget sikre kjøreegenskaper fra tidlig vår til sen høst. Til tross for sine sportslige egenskaper er dekket meget miljøvennlig. Det har mange lignende miljøvennlige innovasjoner som sin lillebror Nokian Hakka Green, blant annet den meget lave rullemotstanden som er blant de laveste i sin klasse, og som dermed reduserer drivstofforbruket.

Undersøkelser viser at regn er den værtypen som forårsaker flest trafikkulykker. Det er enkelt å kjøre bil på tørre sommerveier, men når tordenvær og kraftig regn kommer overraskende er risikoen for den farlige vannplaningen stor. Dekkene kan lett miste kontakten med underlaget og dermed styreevnen.

Dekkets nye Dry Touch sugerørslameller suger opp vann mellom dekkets slitebane og veien, og leder vannet til dekkets hovedspor. Innovasjonen gjør at dekket har størst mulig veikontakt også ved kraftig regnvær, samtidig som grepet også blir bedre på tørr vei. Den nye lamellkonstruksjonen gjør at dekket beholder sine gode våtegenskaper også når det er slitt. Dry Touch sugerørslameller er bredere i bunnen enn i åpningen, noe som har den fordelen at lamellens sporvolum øker i takt med slitasjen.

En annen ny innovasjon som reduserer risikoen for vannplaning, er såkalte ”lensespor”. De ellipseformede hullene lagrer mer vann i takt med at sporvolumet i de tverrgående sporene øker. De tverrgående sporene er i tillegg mer åpne, noe som bidrar til den økte vanngjennomstrømningen på våte veier. Også dekkets fire brede, polerte hovedspor bidrar til at vann ledes bort effektivt.

Sammenligningstester gjort av Nokian Tyres viser at bilen med Nokian Hakka Blue har en bremsestrekning på 39,5 meter fra 80 km/t på våt asfalt. Bilen med vanlige sommerdekk trenger 0,8 meter lengre bremsestrekning.

Dekkets nye slitebanegummiblanding, en kombinasjon av silica og furuolje, er optimert for høye hastigheter. Denne kombinasjonen forbedrer veigrepet også ved meget lave temperaturer, som tidlig på våren og sent på høsten.

Den nye gummiblandingen og det nye mønsteret gjør at dekkets rullemotstand er blant de laveste i sin hastighetsklasse. Dette reduserer drivstofforbruk og avgassutslipp. Nokian Hakka Blue er dessuten meget slitesterkt, selv på grove norske asfaltveier.

Nokian Hakka Blue finnes i to hastighetsklasser – V (240 km/t) og W (270 km/t). Dekket er tilgjengelig i 21 dimensjoner fra 15 til 17 tommer, alle med XL-merking, noe som innebærer at de har størst mulig bæreevne.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

ANDRE SOMMERDEKK FRA NOKIAN TYRES:Nokian Hakka Green – sikkert under alle forholdMiljøvennlige Nokian Hakka Green gir utmerket grep under alle forhold som kan forekomme gjennom en typisk norsk sommer. Dekket gir sikre kjøreegenskaper på glohete, grove asfaltveier, på regnvåte veier og om høsten, når temperaturen nærmer seg frysepunktet igjen.
Dekket har 15 prosent lavere rullemotstand enn forgjengeren, Nokian Hakka H, og gir meget god beskyttelse mot vannplaning når de verste tordenskurene skyller ned over norske sommerveier.

Nokian Hakka Green passer til små og mellomstore personbiler. Dekket er tilgjengelig i hastighetsklassene T, H og V.

BILDER: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

Nokian Hakka Z: Sikkerhet i høye hastigheterNokian Hakka Z er et høyhastighetsdekk i hastighetsklasse W (270 km/t). Enkelte dimensjoner tilbys også i klasse Y (300 km/t). Dekket er et UHP-dekk (Ultra High Performance), og er utviklet for rask kjøring med sportslige biler.

Viktigste innovasjon er Cool Silica Consept, en slitebanekonstruksjon med flere gummilag og nanosilica gummiblanding. Dekket har også en Nordic Cool UHP Silica gummiblanding som gir meget godt våtgrep og god beskyttelse mot vannplaning ved alle temperaturer.

Dekket har lav varmeutvikling selv i høye hastigheter, og den lave rullemotstanden reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp.

BILDER: www.nokiantyres.com/NokianHakkaZ
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

SUV-DEKKNokian Rotiiva AT – robust slitestyrkeDet nye slitesterke spesialdekket Nokian Rotiiva AT (All Terrain) sommerdekk garanterer optimal ytelse uten at sikkerhet og komfort svekkes. Dekket ruller effektivt både på vanlig vei og i terreng, og hører hjemme i Nokian Tyres brede produktsortiment for SUV-modeller og andre firehjulsdrevne kjøretøy.

Rotiiva AT gir gode kjøreegenskaper både på asfalt- og grusveier, og ruller uten problemer også i lett terreng. Dekkets robuste konstruksjon, og den skreddersydde gummiblandingen i slitebanen – som gir god beskyttelse mot kuttskader – gir dekket god slitestyrke også på tyngre biler. Dekket finnes i mange dimensjoner, og passer til lette lastebiler, større SUV-modeller og pickup-modeller.

Det nye produktet har et aggressivt mønster og brede, polerte spor som maksimerer grep og kjøreegenskaper på raskt skiftende sommerføre. Takket være det unike mønsteret fester ikke jord seg i sporene, og dekket ruller lett selv på mykt underlag.

Stabilisatorer i dekkets midtribbe gjør dekket stivere, noe som bidrar til stabile kjøreegenskaper og rask styrerespons.

BILDER: www.nokiantyres.com/RotiivaAT
Produktside: www.nokiantyres.no/produkter

Nokian Hakka Z SUV: Lettrullende sommerdekk for SUV-modellerNokian Hakka Z SUV er et effektivt, robust og komfortabelt sommerdekk for store og motorsterke SUV-modeller. Dekket ruller lett, og har myke og presise kjøreegenskaper.

Nokian Hakka Z SUV har en slitebane med flere lag gummi som hvert har sin spesielle funksjon. Resultatet er meget stabile kjøreegenskaper, også på sporete veier.

Raps/silica gummiblanding – som er spesielt utviklet for Nokian Z SUV – gir godt våtgrep, spesielt ved lavere temperaturer. Dekket ruller stille og komfortabelt, og dekksidene er forsterket for å gi god beskyttelse mot stikkskader.

Utvalget er meget bredt fra 17 til 22 tommer i hastighetsklassene V (210 km/t), W (270 km/t) og Y (300 km/t).

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkazsuv
Produktside: www.nokiantyres.no/produkter

Nokian Hakka SUV: Slitesterkt SUV-dekkNokian Hakka SUV er spesielt utviklet for nordiske grusveier og grove asfaltveier. Selv om det sterke dekket trives glimrende på småveier, så er det på asfaltunderlag de presise kjøreegenskapene kommer best frem. Nokian Hakka SUV har en sterk og holdbar konstruksjon, og er spesielt utviklet for allsidig bruk på SUV-biler.

Såkalte terrengklør gir bedre kjøreegenskaper på grusveier og myke underlag. Terrengklørne gir godt grep, noe som styrker trekk- og bremsegrepet. Dekket har meget høy slitestyrke, og beholder de gode egenskapene sine gjennom hele levetiden.

Stort utvalg av dimensjoner dekker alle de mest populære SUV-modellene.

BILDER: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV
Produktside: www.nokiantyres.no/produkter

INNOVASJONER PÅ NOKIAN HAKKA SOMMERDEKK:Slitasjevarsler (DSI – Driving Safety Indicator) og en spesiell vannplaningsvarsler som består av et dråpesymbol som forsvinner når mønsterdybden er nede på fire millimeter.

Polerte hovedspor. Forbedrer våtegenskapene ved at vannet lenses raskere bort mellom dekk og vei. Gir også dekket attraktiv design.

Inforute. På inforuten kan dekkets lufttrykk og plassering på bilen markeres.

Rene oljer. Samtlige Nokian Hakka sommerdekk inneholder utelukkende rensede, lavaromatiske oljer.

Tetningsring. Mudstopper tetningsring hindrer at grus trenger seg inn mellom dekk og felg. Dette øker levetiden for både dekket og felgen.

Alle Nokian Hakka sommerdekk er skreddersydd for grove asfaltveier og skiftende forhold, og er utviklet for krevende nordiske sommerforhold med raskt skiftende temperaturer. Dårlige og gropete veier, raske væromslag og våte veier er hjemmebane for Nokian Hakka sommerdekk. Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som utvikler sine dekk spesielt for nordiske forhold.

GARANTI PÅ ALLE NOKIAN HAKKA SOMMERDEKK:Ved kjøp av nye Nokian Hakka sommerdekk bør kunden registrere seg i Hakka Club for å være dekket av den omfattende Hakka-garantien.

Nokian Tyres gir alle Nokian Hakka sommerdekk en utvidet Hakka-garanti. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt ved et uhell blir ødelagt, får forbrukeren et nytt tilsvarende dekk uten kostnad. Hakka-garanti gjelder til mønsterdybden er fire millimeter eller dekket er ett år gammelt. Dekkene omfattes i tillegg av et Hakka fornøyd-løfte.

For enda større trygghet lanserer Nokian Tyres i år Hakka veihjelp, som går ut på at kunden får assistanse ved uhell med dekk underveis. En telefon til et servicenummer er alt som skal til for å få servicebil til stedet. Dersom skaden ikke kan repareres der bilen står, blir bilen tauet til nærmeste dekkverksted som selger Nokian Tyres produkter. Hakka veihjelp er tilgjengelig døgnet rundt i Norge, Sverige og Finland.

HAKKAPEDIAHakkapedia er Nokian Tyres mobil-app med fokus på trafikksikkerhet. Appen gir brukeren tilgang til verdifull og aktuell veiinformasjon direkte til sin mobiltelefon. Hakkapedia har en rekke funksjoner som fokuserer på trafikksikkerhet – for eksempel informasjon om trafikkproblemer, trafikkulykker og veiarbeider, foruten et verktøy for ruteplanlegging. Ved at tjenesten er interaktiv har deltakerne muligheter til å dele egne tips og observasjoner med andre.

HAKKAPELIITTA TESTFØRERE BLOGGER OM NOKIAN DEKKNokian Tyres nye Hakkapeliitta testførerprogram formidler testførernes erfaringer med Nokian dekk. Testførerne som er utvalgt til programmet, bidrar gjennom sine erfaringer fra daglig bruk til utvikling av enda sikrere dekk. Via tekster, bilder og videoer rapporterer testførerne om sine erfaringer med Nokian dekk. Programmet er et uttrykk for Nokian Tyres produktutviklingsfilosofi, som har økt trafikksikkerhet som sitt viktigste siktemål.

Mer information:
www.nokiantyres.no
www.hakkapedia.no
www.hakkaclub.no

Matti Morri
Sjef for teknisk kundeservice
tel +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

Tron Gulbrandsen
Salgssjef Nokian Dekk AS
tel. 64 84 77 00
tron.gulbrandsen(at)nokiantyres.com