to. oktober 12 10:42 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Tyres til topps igjen

Nok en gang stikker Nokian Tyres av med seieren i Auto Motor og Sport sin vinterdekktest. Denne gangen er det nykommeren Nokian Hakkapeliitta 9 og traveren Nokian Hakkapeliitta R2 som tar gullet.

Nokian Tyres til topps igjen

Les mer om testen og resultater
i de forskjellige øvelsene her

- Dette er utrolig gøy. Vi legger mye tid og arbeid ned i å lage dekk for den krevende nordiske vinteren. Da er det selvsagt moro når Auto Motor og Sport bekrefter at våre dekk er best på nettopp is og snø som det er mye av her i nord, sier Kjetil Røssel, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres.

Toppdekk for nordiske forhold

Som bilmagasinet skriver, stiller det kalde klimaet i nord andre krav til dekkene enn i mer sentrale deler av Europa. Derfor har magasinet reist til finsk Lappland og testet dekk for nordiske forhold.

Atten dekk er blitt testet, ti av dem piggfrie og åtte piggdekk. Bladet har testet dekkenes egenskaper innen bremsing, akselerasjon, sidegrep, kjøreegenskaper og kjørefølelse. Resultatet er slående.

- Ved første øyekast kan det synes som om forskjellene på de testede dekkene er små. Noen centimeter forskjell i bremselengde, et sekund raskere tid rundt en bane, litt mindre rullemotstand, eller litt lavere drivstofforbruk betyr bare noe for spesielt interesserte, tenker du kanskje. Nei... langt i fra! En halvmeter kortere bremsestrekning på is ved 25 km/t (som i vår test), vokser til mange, mange meter når hastigheten øker til 100 km/t, skriver Sven Furuly i testartikkelen.

Uslåelig piggdekk

Både piggdekket Nokian Hakkapeliitta 9 og piggfrie Nokian Hakkapeliitta R2 landet testens førsteplass i hver sin kategori. Med toppscore i elleve av seksten mulige er nykommeren Nokian Hakkapeliitta 9 likevel vinterdekktestens store vinner.

Nykommerens egenskaper på is og snø gir full uttelling og får toppkarakter på alle punkter. Auto Motor og Sport gir piggdekket 97,2 poeng av 100 mulige. Dermed ruver Hakkapeliitta 9 på toppen som eneste piggdekk med over 90 poeng sammenlagt.

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc, 

Produktsjef Kjetil Røssel, tlf: 64 84 77 26, [email protected]


Attachments

Les mer om testen og resultater i de forskjellige øvelsene her (.pdf)