on. september 19 08:26 2007 i kategori Selskapsnyheter

Nordisk friksjonsdekk - Nokian Hakkapeliitta R SUV øker sikkerheten for SUV-biler på vinterenNokian Tyres utvider sitt produktsortiment med en helt ny type dekk: et nordisk friksjonsdekk for SUV’er. Nokian Hakkapeliitta R SUV er skreddersydd for krevende vinterforhold og er et sikkert og godt alternativ for SUV’eiere som vil ha friksjonsdekk/piggfrie dekk.

Nokian Hakkapeliitta R SUV oppfyller det viktigste kravet for produktmerket Hakkapeliitta: det er et ekte vinterdekk for nordiske forhold. Dekket har utmerkede kjøreegenskaper på snø og tørre veier, og gir et meget bra grep selv på isete- og våte veier.

Dekkets mønster og nye gummiblandning gir Nokian Hakkapeliitta R SUV bedre grep på is enn hva et friksjonsdekk normalt har. Ved siden av gode vintergrepsegenskaper, var dekkets stabilitet og våtgrep viktige faktorer i utviklingsarbeidet. Robust og stabil styrerespons er spesielt viktig når man kjører med en stor og tung SUV. Føreren kan lett kjenne når grensen for grepet slipper, og de følsomme samt eksakte kjøreegenskapene gjør det lettere å kjøre bilen på glatte vinterveier.

Nordiske friksjonsdekk bruker å klare seg bra når man sammenligner rullemotstanden på ulike typer av dekk. Nokian Hakkapeliitta R SUV ruller lett og har meget lav rullemotstand, hvilket reduserer drivstofforbruket. Selv utslipp av kulldioxyd blir lavere.

Nokian Hakkapeliitta R SUV passer til nesten samtlige SUV’er. Antallet dimensjoner er det mest omfattende på markedet. De fleste av de 17 dimensjonene fra 16” til 20” har XL-merkning (forsterket), hvilket innebærer at dekkene klarer vekten av tyngre bilmodeller.

Det nye SUV-friksjonsdekket har hastighetsklasse R (maks 170 km/t). De fleste europeiske konkurrentene har oftest hastighetsklasse T (maks 190 km/t).

Nokian Hakkapeliitta R SUV finns tillgjenglig i et begrenset antall allerede i slutten av 2007. Offisielt starter salget av dekket i Norden og Russland, samt Nokians øvrige markeder, i 2008.

For ytterligere informasjon kontakt:

Produktsjef: Petri Niemi, Nokian Tyres, tel. +358 10 401 7646
Produktutviklingssjef: Teppo Huovila, Nokian Tyres, tel. +358 10 401 7701
Produktspesialist Norge: Jan-Erik Sofiedal, Nokian Dekk +47 64 84 77 35