fr. september 20 05:49 2013 i kategorier Selskapsnyheter, Produkt pressemeldinger

Ny generasjon Hakkapeliitta dekk: Overlegent grep og komfort for alle vinterforholdNokian Tyres tilbyr for kommende vintersesong et nytt vinterdekksortiment, med det meget komfortable piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler og det robuste og stabile piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV for SUV-modeller.

Disse to Hakkapeliitta-dekkene er i dag de nyeste mesterverkene i Nokian Tyres produktsortiment. Enda bedre vinteregenskaper i de nye dekkene fra verdens mest kjente produsent av vinterdekk setter nå nye standarder for vinterkjøring under nordiske forhold.

I 2014 er det 80 år siden Nokian Tyres, verdens ledende produsent av vinterdekk, lanserte det første vinterdekket i verden. Det første legendariske vinterdekket ble lansert for nordiske vinterforhold i 1936.

Rollen som utvikler av verdens første vinterdekk forplikter, og derfor konsentrerte man seg om å utvikle ekte Hakkapeliitta vinterdekk som fungerer sikkert og pålitelig under nordiske forhold – fra streng kulde til våte veier.

Piggfrie Nokian Hakkapeliitta R2 – nordisk komfortNytt i Hakkapeliitta-familien er det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 som ruller smidig og lett både på glatt underlag i veikryss og på snødekte asfaltveier. Nye innovasjoner fra Nokian Tyres maksimerer isgrepet for dette nye nordiske piggfrie vinterdekket, og Nokian Hakkapeliitta R2 står for et stort skritt fremover i utviklingen. Det bedre veigrepet og de presise kjøreegenskapene er på plass også når dekket blir slitt.

I likhet med forgjengeren Nokian Hakkapeliitta R med sine mange testseire, er nye Nokian Hakkapeliitta R2 førstevalget for bilister som vil ha komfortable kjøreegenskaper og et miljøvennlig dekk. Dekket har meget lav rullemotstand. Dette reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp merkbart. Nokian Hakkapeliitta R2 har mer enn fem prosent lavere rullemotstand enn forgjengeren Hakkapeliitta R, som også var kjent for sin meget lave rullemotstand. Dette er en sterk utvikling, ettersom Hakkapeliitta R hadde klart best forbrukseffektivitet i motorbladenes vinterdekktester.

Sikkerheten i det lettrullende Nokian Hakkapeliitta R2 er på topp, takket være en ny generasjon gummiblanding, skreddersydd mønster og konseptet Cryo Crystal, som forbedre grepet rett forover. Gummiblandingen inneholder diamantharde greps partikler som ligner krystaller med mange kanter. Disse griper effektivt mot underlaget og forbedrer spesielt isgrepet. Slitegummiblandingen gir meget godt grep, og dekket beholder dette gode grepet også når mønsterdybden nærmer seg grensen for sikkert vintergrep, fire millimeter.

- Nye Nokian Hakkapeliitta R2 viser at det er mulig å bevare både presise kjøreegenskaper og godt grep selv når dekket blir eldre. De mikroskopisk små krystallene fungerer med sine skarpe grepskanter nesten som innebygde pigger i gummien. Etter hvert som dekket slites, kommer de miljøvennlige krystallene frem og styrker veigrepet, sier Juha Pirhonen, utviklingssjef i Nokian Tyres, om det nye dekkets spesielle egenskaper.

Det nye dekket kom nylig på andre plass i den store vinterdekktesten i finske Tekniikan Maailma takket være sitt meget gode grep, høy kjørekomfort og god drivstoffeffektivitet. ”Et eksellent piggfritt dekk på is,” heter det bl.a. om Nokian Hakkapeliitta R2, som også fikk meget god karakter for sin stille gange og for lavest rullemotstand av alle dekkene i testen.

I Russlands største bilmagasin, Za Rulem, gikk Nokian Hakkapeliitta R2 helt til topps blant de piggfrie dekkene i testen. Best vintergrep. god kjørekomfort og stabilitet på asfalt – i tillegg til lavt drivstofforbruk – var blant de viktigste fordelene som ble listet opp i Za Rulem.

Produktsortimentet for det nye og lett kjørte Nokian Hakkapeliitta R2 omfatter 56 produkter fra 13 opp til 20 tommer, og dekket (hastighetsklasse R – 170 km/t) passer til alle moderne bilmodeller.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV – nordisk komfort og topp stabilitetI tillegg til nye Hakkapeliitta vinterdekk for personbiler, finnes også et nytt piggfritt vinterdekk for SUV-biler – Nokian Hakkapeliitta R2 SUV – på markedet. Det nye dekket gir robust og stabilt vintergrep sammen med presise og komfortable kjøreegenskaper. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har de samme innovasjonene og tekniske løsningene som Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler. Dette gjelder for eksempel konseptet Cryo Crystal. Den cryosilanbaserte vinterslitebanegummiblandingen, som også er å finne i Hakkapeliitta vinterdekk for personbiler, er tilpasset krevende SUV-kjøring. Den optimale kombinasjonen av silica, rapsolje og naturgummi gir Nokian Hakkapeliitta R2 SUV best mulig is-, snø- og våtgrep både i streng kulde og på regnvåte veier.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV støtter aktivt de stabilitetssystemene som finnes i SUV-modeller, og klarer store hjulbelastninger stabilt og fleksibelt både på is og vått føre. Takket være det unike konseptet Cryo Crystal, nytt mønster og innovasjoner som forbedrer vintergrepet har det nye dekket meget gode kjøreegenskaper både på snøføre og på tørre veier.

Produktutvalget for Nokian Hakkapeliitta R2 SUV omfatter 48 produkter fra 15 til 21 tommer, og dekket passer til både mindre og større SUV’er. I sortimentet finnes også spesialprodukter med Flat Run teknikk.

Oppdatert slitasjevarsler og inforuteAlle nye Nokian Hakkapeliitta vinterdekk har en slitasjevarsler (DSI = Driving Safety Indicator), patentert av Nokian Tyres, på slitebanen. Sifrene midt på dekket viser gjenstående mønsterdybde i hovedsporene i millimeter. Snøkrystallsymbolet er synlig til mønsterdybden er fire millimeter. Når dette forsvinner, er det på tide å kjøpe nye vinterdekk for å ha sikre kjøreegenskaper. En inforute på dekksiden øker sikkerheten og komforten ytterligere. Der kan man markere dekkets plassering på bilen og riktig lufttrykk.

Hakka-garanti øker trygghetenAlle nye Hakkapeliitta vinterdekk omfattes av den unike Hakka-garantien. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt går i stykker slik at det ikke kan repareres, får forbrukeren et nytt tilsvarende dekk kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder til dekket har minst fire millimeter mønsterdybde igjen, og gjelder i ett år fra kjøpsdato. Går dekket i stykker under kjøring på vei, er det bare å ringe til Hakka veihjelp, som sender hjelp til stedet.

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV

Video
Nye Hakkapeliitta vinterdekk:
http://youtu.be/1KtYGth-4-k

Hvordan ble verdens første vinterdekk oppfunnet?
https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/f-rste-vinterdekk-oppfunnet-for-over-80-ar-siden/forste-vinterdekk/

Testsenteret i Ivalo – White Hell
http://youtu.be/f4TSgk_1TQU

Nokian Hakkapeliitta – allsidig testvinner
http://youtu.be/IkQotSMzSfs

Nokian Hakkapeliitta – Legendarisk vinterdekk
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97

Nokian Tyres vinterdekk:
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk


Mer informasjon:

Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Produktsjef Fredrik Hauge, tlf. 6484 7700 – fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.no

http://www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom