to. september 30 05:41 2010 i kategori Produkt pressemeldinger

Nye Nokian Forest King F: Verdens sterkeste skogsmaskindekkNokian Heavy Tyres lanserer nå Nokian Forest King F, verdens sterkestes skogsmaskindekk som arbeider etter kortvirkemetoden (cut-to-length). Nokian Heavy Tyres er en foregangsbedrift på produksjon av skogsmaskindekk, og det nye diagonaldekket Nokian Forest King F 710/45-26,5 gir både meget god bæreevne og høy slitestyrke.

Det nye skogsmaskindekket for krevende skogsdrift har en markering som viser stammens bæreevne. PR-tallet for Nokian Foreest King F er 24. De fleste skogsmaskindekk på markedet har PR-tall på 16 eller 20. Det nye stabile dekket har mer enn ett tonn høyere bæreevne i skogen. Forgjengeren Nokian Forest King F med PR-tall 20 har en bæreevne på 6.900 kg, mens det nye Nokian Forest King F med PR-tall 24 har en bæreevne på 8.000 kg.

På en 6- eller 8-hjuls skogsmaskin tilsvarer den økte bæreevnen ca. 4 kbm furutømmer i sommeravvirkning. Takket være den økte driftssikkerheten kan også fulle lass transporteres sikkert, uansett tresort eller treets fuktighetsinnhold.

- Effektivitetskravene øker stadig til moderne skogsmaskiner. I tillegg til miljøvennlighet, vil entreprenører og maskinprodusenter ha et produkt med høy kvalitet og med enda bedre bæreevne og trekkevne. Våre nøye utviklede ultra sterke materialløsninger gir dekket en sterk konstruksjon, høyere driftstrykk og meget god bæreevne. Nye Nokian Forest King F er et driftssikkert dekk som bidrar til å gjøre avvirkningen enda mer effektiv, sier Martti Päivinen, produktutviklingssjef for Nokian Heavy Tyres.

Sikre og effektive driftstimerNokian Forest King F, med sitt gode grep, er et av verdens mest solgte skogsmaskindekk. Dekket ruller lett og miljøvennlig selv i krevende terreng.

Skuldrenes brede og sterke slitebane gir skogsentreprenøren mange sikre driftstimer ved varierende avvirkningsarbeide i skogen. Den brede slitebanen reduserer dekkets marktrykk, noe som gjør dekket skånsomt mot skogsterrenget med unge treplanter og ømfintlig undervegetasjon.

Dekkets rette sider gir meget god beskyttelse mot skader. Sporprofilen som fordypes mot skuldrene – sammen med de rette sidene – gir både meget gode renseegenskaper og økt slitestyrke.

Det meget pålitelige Nokian Forest King F er designet slik at det også egner seg godt for bruk av belter. Passformen blir optimal på dekket, og det egner seg meget godt for bruk under forhold som gir dårlig grep.

Markedsleder og foregangsbedrift på skogsmaskindekkNokian Heavy Tyres er markedsleder i verden på skogsmaskindekk. Bedriften har utviklet spesialdekk for skogsmaskiner som arbeider etter kortvirkemetoden (utviklet i Norden) siden 1960-tallet. I sortimentet finnes skogsmaskindekk både til Gut To Length (CTL) maskiner (kortvirkemetoden) og til Full Tree (FT) maskiner som avvirker på hele lengder. Velkjente topprodukter er blant annet Nokian Forest Rider, verdens mest avanserte skogsmaskindekk, og det meget driftssikre Nokian Forest King F. I sortimentet finnes også dekk for traktorer som helt eller delvis arbeider i skogsdrift. Produktene er velkjente for sin meget høye kvalitet som gir mange effektive driftstimer og høy funksjonalitet i varierende skogsdrift.

Felles for alle produkter er innovative løsninger, kvalitet og slitestyrke. Dette er resultatet av et utviklingsarbeide som skjer i nært samarbeid med kundene. Nokian Heavy Tyres er velkjent for profesjonalisme, fleksibilitet og god service.

I tet på miljøspørsmålBlant dekkprodusenter er Nokian Tyres i tet også på miljøspørsmål. Som verdens første dekkprodusent sluttet selskapet å bruke skadelige oljer i produksjonen av dekk, og begynte å bruke utelukkende rensede og uskadelige oljer.

Miljøvennlighet er en sentral faktor ved produktutviklingen. Spesialdekkenes gummiblandinger, slitebaner og konstruksjoner tåler hard slitasje, noe som gir både mange driftstimer og funksjonalitet. Dekk som ruller lett reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp. En utfordring for produktutviklingen er hele tiden å redusere støt, vibrasjoner og dekkstøy.

Nokian Heavy Tyres er en del av konsernet Nokian Tyres plc. I selskapets sortiment inngår skogsmaskindekk, spesialdekk for landbruk og dekk for ulike arbeidsmaskiner – blant annet for havner, terminaler, gruver, anlegg og veiarbeid.

Nye Nokian Forest King F – verdens sterkeste skogsmaskindekkDimensjon: 710/45-26,5
Markering for stammens slitestyrke (PR): 24
Bæreevne: 10 km/t/8.000 kilo (bæreevne i skog)

Nokian Forest King F – robust og stabilt også i krevende skogsdrift  • Balansert design og meget pålitelig dekk for CTL-maskiner
  • Rette, slitesterke sider og holdbar slitebane
  • Meget godt grep og sikkert også ved bruk av belter og kjeder

Nokian Forest King F dimensjoner:

710/40-22,5 PR 16
710/40-24,5 PR 20
600/55-26,5 PR 20
710/45-26,5 PR 16
710/45-26,5 PR 20
710/45-26,5 PR 24 Nytt
750/55-26,5 PR 20
780/55-26,5 PR 20 Nytt
800/40-26,5 PR 20

Mer informasjon: www.nokianheavytyres.com

Trond H. Andersen, salgssjef tung sektor – tlf. 64847700 – trond.andersen(at)nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutviklingssjef, Nokian Heavy Tyres, tlf. +358 010 401 7544, martti.paivinen(at)nokiantyres.com