fr. april 13 06:13 2012 i kategori Produkt pressemeldinger

Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D – Topp grep og stabilitet for langtransportDen siste nykommeren i den legendariske vinterdekkfamilien Nokian Hakkapeliitta er Nokian Hakkapeliitta Truck D, som gir sikkert vintergrep og ypperlig kjørekomfort for langtransport og lange bussreiser. Den første nye dimensjonen 315/80R22.5 leveres i løpet av våren.

Ved siden av det usedvanlig gode grepet i Hakkapeliitta stil, tar det nye vinterdekket for drivhjul seg mykt og pålitelig fram på grove veier i nord. Nyhetsproduktet er beregnet spesielt for kjøring på hovedveier. Det kompletterer Hakkapeliitta-produktfamilien beregnet på yrkessjåfører innen tungtransport fra verdens nordligste dekkfabrikk, ekspert på verdens mest krevende vinterforhold.

Presis kjørefølelseI Nokian Hakkapeliitta Truck lastebildekk forenes den meste moderne teknologi med enestående innovasjoner på en ypperlig måte. En rekke oppfinnelser som forbedrer sikkerheten og kjørefølelsen løfter Nokian Hakkapeliitta Truck D opp på tetplass i sin klasse.

- Vårt patenterte dobbeltblokkmønster sikrer optimalt grep og presis kjørefølelse også i ekstreme situasjoner. Den effektive støtten av mønsterblokkene muliggjør dyp lamellering og dermed best mulig grep uten at det går på bekostning av kjørestabiliteten som førerne verdsetter så høyt. Utformingen av mønsteret gjør at berøringen med veiunderlaget blir behersket og stille rullende. Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D vingler ikke, men tar seg besluttsomt og stabilt fram under alle føreforhold, forteller produktutviklingssjef for Nokian lastebildekk, Teppo Siltanen.

Den tette tverrgående lamelleringen forsterker grepet både i fart og under oppbremsing. Lamellvekkerne i slitebanen på dekket gjør lamellene mer effektive og sikrer kjøresikkerheten også under raskt skiftende føreforhold. Grepet i lengderetningen effektiviseres også med det sagtannede mønsteret (traction booster) i dekkoverflaten.

Det utmerkede vintergrepet og de stabile kjøreegenskapene fullendes med cap & base -konstruksjonen i to sjikt og gummiblandingen utviklet for utfordrende nordiske forhold, som fungerer utmerket i et bredt temperaturområde og tåler hard slitasje.

Mer slitestyrkeI tillegg til den skreddersydde gummiblandingen, skyldes den utmerkede slitestyrken den nøye planlagte fordelingen av mønsterblokkene i det kraftige mønsteret: mønsterrepetisjonen er balansert for å møte ujevnhetene i veioverflaten. Den optimerte mønsterblokkfordelingen og det jevne overflatetrykket sikrer også jevn slitasje. Takket være den dype 3D-lamelleringen varer det utmerkede grepet til Nokian Hakkapeliitta Truck D lenge selv om dekket slites.

Den lett rullende grepvirtuosen er gjerrig på drivstoff. Dekket maksimerer innsparingene med sin usedvanlig lave rullemotstand, som reduserer drivstofforbruket og avgassutslippet. Takket være det moderne mønsterdesignet og den optimerte mønsterblokkfordelingen er dekkstøyen behagelig lav, opptil 3 dB lavere enn sin forgjenger. I likhet med alle Nokian Hakkapeliitta dekk er miljøvennlige Nokian Hakkapeliitta Truck D produsert helt uten høyaromatiske oljer.

Slitasjevarslere gir ekstra sikkerhetEnkle slitasjevarslere forenkler sikkerheten og overvåkingen av slitasje. Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI) utviklet og patentert av Nokian Tyres, viser med tall hvor mange millimeter mønsterdybde som er igjen i hovedsporene.

Vinterslitasjevarsleren (Winter Safety Indicator, WSI) forteller når dekkets vintergrep er på sitt beste. Når snøkrystallen forsvinner, egner dekket seg utmerket for sommerforhold.

Nyhetsproduktet finnes også utviklet og testet for krevende forhold som regummieringsmaterialer på Nokian Noktop Hakkapeliitta D, og de er garantert kostnadseffektive.

Nokian Hakkapeliitta Truck D er spesielt beregnet på nordiske forhold og på andre av Nokian Tyres’ markedsområder, hvor det er nødvendig med lastebildekk som egner seg for krevende vinterkjøring.

Produktfamilien Nokian Hakkapeliitta TruckNye Nokian Hakkapeliitta Truck D. Slitesterkt og stabilt vinterdekk for drivhjul for langtransport og lange bussreiser. Sikkert grep og nøyaktig økonomi for krevende kjøreforhold.

Nokian Hakkapeliitta Truck F. Pålitelig vinterdekk for framaksel for mellomlange og lange turer. Effektivt grep, kompromissløs slitestyrke og økonomi for ekstreme forhold.

Nokian Hakkapeliitta Truck E. Førsteklasses vinterdekk for drivhjul til tungtransport. Best mulig grep under ekstreme forhold samt utmerket slitestyrke. Stabile kjøreegenskaper.

Sikkerhet og økonomi for krevende yrkeskjøringNokians lastebil- og bussdekk utvikles for krevende yrkesbruk og vekslende forhold for å sikre trygg transport under alle vær- og føreforhold. Ved våre egne testsentre i Ivalo og i Nokia testes ekstreme kjøreforhold til alle årstider.

Dekkene videreutvikles ved å kjøre millioner av kilometer i ulike bruksmiljøer og under alle typer føreforhold. Det tette samarbeidet med speditører og transportfirmaer gir verdifull brukserfaring til støtte i planleggingsarbeidet. Målet med den allsidige testingen er å tilby markedets sikreste og mest økonomiske dekk til yrkeskjøring. Vår sterke kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens første vinterdekk for yrkessjåfører innen tungtransport i 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckD

Les mer om Nokians produktutvalg:
https://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Ytterligere opplysninger:

Nokian Tyres plc
Produktutviklingssjef, (lastebildekk)
Teppo Siltanen
tlf. 010 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Business Manager, (lastebildekk)
Ari Maunula
tlf. 010 401 7521
ari.maunula(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokiantyres
www.youtube.com/NokianTyresCom