to. september 25 05:33 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

80 år siden oppfinnelsen av verdens første vinterdekk

Nye Nokian Hakkapeliitta vinterdekk gir sikkert veigrep vinteren igjennom

I år fyller verdens første vinterdekk 80 år. Dekket ble designet og produsert av Nokian Tyres i 1934. Siden den gang har Nokian jobbet med å utvikle nye løsninger og innovasjoner som gjør vinterdekk enda tryggere og mer komfortable.

I fjor var det bare én magasintest det nye dekket Nokian Hakkapeliitta 8 ikke vant i Norge, Sverige, Finland og Russland. De andre dekkene i Hakkapeliitta-familien, som det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R2, piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, og det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, var også helt i test-toppen. Den nye piggteknologien i Nokian Hakkapeliitta 8 gir bedre veigrep og kjørekomfort enn tidligere, samtidig som veislitasjen reduseres. Partiklene i Nokian Cryo Crystal Concept har gjort at det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R2 har et helt nytt veigrep på is. I begynnelsen av 2014 introduserte vi et konseptdekk med utfellbare pigger som gir et glimt av den framtidige teknologien for vinterdekk.

Nokian Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien

Nokian Hakkapeliitta-familien har vokst ytterligere, og forbrukere kan nå velge mellom 220 nye produkter med eller uten pigger, mellom 13 og 21 tommer.

- De som kjøper Nokian Hakkapeliitta vinterdekk og Hakka sommerdekk får også med vår unike Hakka-garanti. I høst skal utvalget bli enda større, og vi gir bilister muligheten til å velge akkurat det vinterdekket de trenger, sier Business Manager, Petri Niemi i Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien som gjelder i ett år fra kjøpsdato eller ned til 4 mm mønsterdybde. Om et dekk som er korrekt montert og riktig brukt blir skadet og ikke kan repareres, får kunden et tilsvarende dekk uten kostnad fra en dekkforhandler som selger Nokian Tyres produkter i Finland, Sverige eller Norge. Hvis dekket blir skadet mens du er på veien, får du også veihjelp.

Det er mange måter å velge et dekk som passer for deg og din bil. Du kan lese tester i bilmagasiner, høre på anbefalinger fra forhandlere, eller sette din lit til naboens mening. I dag er en avgjørende del av dekkvalget å høre på erfaringer fra folk som allerede har brukt produktet. På Nokian Tyres’ sin nye nettside får du hjelp til å velge gjennom konkrete produktanmeldelser fra våre brukere.

Nokian Hakkapeliitta 8 piggdekk – testvinneren!

Nokian Hakkapeliitta 8 er det nyeste piggdekket for personbiler i Hakkapeliitta-familien, og veigrepet på snø og is er løftet til et helt nytt nivå. Piggteknologien forsterker veigrep, sikkerhet og kjørekomfort på vinterføre. Dekkets vinteregenskaper har resultert i flere førsteplasser i magasintester i de nordiske landene.

Nokian Hakkapeliitta 8 har i gjennomsnitt 50 prosent flere pigger enn sin forgjenger Nokian Hakkapeliitta 7. Allikevel havner det godt innenfor miljøreglementet for piggdekk. Den nye, avanserte piggteknologien, har gjort at veislitasjen til Nokian Hakkapeliitta 8 er betraktelig lavere enn tidligere modeller. Lavere drivstofforbruk og dekkstøy fører også til bedre miljøegenskaper.

Den nye piggfordelingen og Nokian Eco Stud 8-konseptet gir gode vinteregenskaper, som godt grep ved akselerering og bremsing, mindre slitasje, og bedre kjørekomfort.

Verdensrekorden for kjøring på is, 335,713 km/t, ble satt med Nokian Hakkapeliitta 8 dekk, noe som også er en indikasjon på det gode veigrepet på vinterføre. Verdensrekorden ble satt av Nokians prøvekjører Janne Laitinen i Bottenvika, Finland i mars 2013.

Dimensjonsutvalget omfatter 67 produkter, fra 13 til 21 tommer. De fleste dimensjonene er merket med XL for størst mulig bæreevne. Utvalget inkluderer også spesialprodukter som bruker teknologien Flat Run.

Nokian Hakkapeliitta R2 piggfritt dekk – nordisk komfort

Det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R2 har også vunnet flere magasintester for piggfrie dekk. Spesielt har Nokian Cryo Crystal Concept bidratt til bedre veigrep på is. Greps partikler harde som diamanter har blitt tilsatt gummiblandingen for å ta tak i veioverflaten og dermed øke grepet på is.

Dekkmønsteret beholder grepet selv når det nærmer seg 4 millimeter som er minimumet for godt vintergrep.

Det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R2 ruller lett og er et enkelt førstevalg for miljøbevisste bilførere. Dekket har meget lav rullemotstand som sparer drivstoff og reduserer utslipp av karbondioksid.

Nokian Hakkapeliitta R2 er nå tilgjengelig i tre nye dimensjoner. Utvalget inkluderer 59 produkter som går fra 13 til 20 tommer.

Nye Nokian Hakkapeliitta 8 SUV piggdekk – grep og slitestyrke som aldri før

Det nyeste dekket, Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, er laget for SUVer. Bransjens mest moderne piggteknologi gir godt grep på snø og is. Sideveggene har aramid fibre som også brukes i luftfarts- og militærindustrien. Grepet og slitestyrken er forbedret og gir bilførere rom for å utnytte SUVens kjøreegenskaper til det fulle.

Det nye konseptet Nokian Eco Stud 8 sørger for godt vintergrep på alle overflater. Konseptet ble opprinnelig brukt til Hakkapeliitta 8, og har nå blitt skreddersydd for tyngre SUV-bruk. Det nye piggkonseptet gir god balanse mellom grep ved akselerasjon, brems og sideveis grep på is. Balansert grep er helt nødvendig for at en høy SUV skal beholde gode kjøreegenskaper og stabilitet under skiftende forhold.

Det stabile dekket tilbys i et utvalg av 48 dimensjoner, fra 16 til 21 tommer. Utvalget inkluderer flere spesialprodukter som bruker teknologien Flat Run eller er merket XL for størst mulig bæreevne.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV piggfritt dekk – nordisk komfort og stabilitet

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, det piggfrie alternativet for SUVer, har et robust og stabilt vintergrep og presis styrefølelse. Dekket deler mange av de samme egenskapene og tekniske løsningene som Nokian Hakkapeliitta R2 – slik som det nye Cryo Crystal Concept.

Den cryo-silan baserte gummiblandingen med mer silica enn tidligere, som brukes i Hakkapeliitta vinterdekkene for personbiler har blitt tilpasset for krevende SUV-bruk. Kombinasjonen av silica, naturgummi og rapsolje gir Nokian Hakkapeliitta R2 SUV best mulig grep på snø, is og våte overflater.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV er nå tilgjengelig i tre nye dimensjoner – utvalget består nå av 50 produkter, fra 15 til 21 tommer. Utvalget inkluderer også spesialprodukter som bruker Flat Run-teknologien.

Indikatorer på dekkmønsteret bidrar til å øke sikkerheten

Nokian Tyres har utviklet den patenterte slitasjevarsleren DSI (Driving Safety Indicator). DSI viser med tydelige tall hvor mange millimeter mønsterdybde som er igjen i hovedsporene på dekkene. Når snøkrystallet i slitasjeindikatoren slites bort, er dekkets vinteregenskaper ikke tilfredsstillende og bør byttes. I Inforuten markerer man anbefalt lufttrykk, dekkets plassering og strammemomentet som skal brukes på boltene eller mutterne.

Nokian Hakkapeliitta 8
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-8/

Produktbilder: https://www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8

Nokian Hakkapeliitta R2
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-r2/

Produktbilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-8-suv/

Produktbilder: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8SUV

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
https://www.nokiantyres.no/vinterdekk/nokian-hakkapeliitta-r2-suv/

Produktbilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV

Les mer:

Hakka-garantien: https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Nokian Hakkapeliitta 8: Verdensrekord for raskeste bil på is, 335,713 km/t  

Hvordan ble verdens første vinterdekk oppfunnet?

Sammenlign verdens første vinterdekk med et moderne piggfritt vinterdekk

Hakkapeliitta vinterkjøreskole
https://www.nokiantyres.no/bedriften/nyhetsartikkel/unnga-grfta-og-brytekanten-hakkapeliitta-med-vinterkjreskole/

Det beste innen testing av vinterdekk – Ivalo testsenter – White Hell (engelsk) http://youtu.be/2GON0xE9t00

Mer informasjon:

Produktsjef, Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, tel. 64847700 fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

Nokian Tyres plc,

Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tlf. +358 10 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com