ty. september 15 12:00 2020 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nye Nokian Nordman-sommerdekk: Nokian Nordman SZ2 presise kjøreegenskaper, Nokian Nordman S2 SUV en holdbar følgesvenn

Sikkerhet og pålitelighet er blant de viktigste egenskapene til nordiske sommerdekk. Kombinasjonen av sporete veier, varme temperaturer og plutselige regnbyger stiller derfor høye krav til dekkene. 

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent – tilbyr Nokian Nordman sommerdekk, laget for å tåle raske temperaturendringer og utfordrende veier. Nokian Nordman SZ2 er utviklet for kjøring i høye hastigheter og gir god kontroll både på vått og tørt underlag. Nokian Nordman S2 SUV er skreddersydd for SUV'er, og er et trygt valg for alt fra bykjøring til skogsstier.   
 
– I tråd med vår produktfilosofi gir Nokian Nordman-dekk deg en utmerket kombinasjon av god sikkerhet og lang levetidDe tekniske løsningene og innovasjonene er perfeksjonert gjennom millioner av kilometer med testing, sier produktutviklingssjef Jarno Röytiö fra Nokian Tyres. 

Sommerdekkene fra Nokian Nordman representerer B-segmentet i Nokian Tyres sitt omfattende og allsidige utvalg av sommerprodukter. Med tanke på valuta for pengene er det et utmerket alternativ til Nokian Hakka-sommerdekkserien, som er det absolutt beste innen premium ytelse. De nye produktene vil være tilgjengelig hos forhandlere våren 2021.  

Nokian Nordman SZ2 – trygg og presis, selv i ekstreme forhold 
 
Det nye sommerdekket Nokian Nordman SZ2 gir forbedrede kjøreegenskaper både på asfalt og grus. Produktet er utviklet for høye hastigheter, og tilhører også UHP-kategorien, toppnivået for dekk til personbilDimensjonsutvalget består av 21 produkter fra 16 til 20 tommer, i hastighetsmerkingene V (240 km/t), W (270 km/t) og Y (300 km/t).  

Nokian Nordman SZ2

Slitebaneformen gir perfekt støtte til den gode kjøreegenskapene dette sportslige dekket. De stive områdene på innsiden og utsiden av skulderområdene kobles til mønsterblokker som er bundet sammen av langsgående ribber. De brede og massive ribbene stiver av dekket og reduserer bevegelse i slitebanen. Slitebanemodellen er som nevnt veldig stivt, noe som gir god kontroll og kjøreegenskaper ved høyere hastigheter. Nokian Nordman SZ2 reagerer øyeblikkelig på rattutslag, noe som er et viktig krav for sikker håndtering under ekstreme forhold 

De langsgående ribbene ved siden av den indre skulderen domineres av dype laterale spor som stabiliserer håndteringen. Samtidig blir vannplaning effektivt forhindret av Hydro Grooves innovasjonen, som lagrer vann mellom overflaten og dekket, for så å lede vannet inn i de langsgående sporene. For å avverge vannplaning ble det også utformet separate Swoop Grooves i de tverrgående hovedsporene på den ytre skulderen. Disse ellipseformede sporene lagrer mer vann når volumet på de tverrgående sporene øker. Formen sørger for at dekket har utmerket grep på vått underlag, selv når det er slitt.  
 
Bekymringsfri og komfortabel kjøring 
 
– Sjåfører som er vant til høyere hastigheter kan stole på at Nokian Nordman SZ2 holder i mange år, selv når dekket begynner å slites. Slitebanen er skreddersydd for å tåle belastningen som kommer fra dårlige veier. Gummiblandingen fungerer i et bredt spekter av temperaturer, og forbedrer grep på vått underlag både tidlig om morgenen og sent på kveldenGummiblandingen forbedrer også kjørekomforten ved å dempe støyet som skapes av grov asfalt, sier Röytiö.  

Den ekstremt stive stålbeltepakken, er laget av en ekstremt sterk ståltrådStrekkfastheten til hver enkelt tråd tilsvarer en masse på ca. 2,400 kg. I hvert dekk ligger det nesten 2,5 kilometer med slik ståltråd.  

Fordypningene på veggene til tverribbene har en halvkuleform som kan minne om mønsteret på en golfballnoe som gir ekstra god kjørekomfort. Denne innovasjonen heter Silent Groove Design og reduserer både innvendig, og utvendig støy 
 
Nokian Nordman S2 SUV – effektiv og komfortabel 
 
Nye Nokian Nordman S2 SUV er skreddersydd for allsidig bruk SUV kjøring. Den tåler de mest utfordrende veiene og sparer samtidig drivstoff. Takket være sin svært gode levetid vil dette sportslige dekket bare fortsette å rulle.  

Nokian Nordman S2 SUV

Det omfattende dimensjonsutvalget er rettet mot det stadig voksende SUV-markedet. Det består av totalt 26 produkter med størrelser fra 16 til 19 tommer. Hastighetsmerkingene for de nye produktene er T (190 km/t), H (210 km/t) og V (240 km/t). Dette betyr at Nokian Nordman S2 SUV-serien passer til nesten alle de populære SUV-modellene som selges i Norden. Det brede utvalget inkluderer også flere spesialprodukter som er markert XL for høyest mulig lastekapasitet.  

Det asymmetriske dekkmønsteret øker kjørekomforten og gjør styringen presis. De seipede blokkmønstrene på skulderområdene, den varierte åpningen av sporene og de forskjellige størrelsene på slitebanene med støtteblokker, gir ekstra stivhet og fleksibiliteten til slitebanen. Dette gjør at dekket passer godt til forskjellige kjøresituasjoner. 
 
Slitestyrken til Nokian Nordman S2 SUV har blitt finjustert med en tøff og sterk slitebane som tåler hull i veien, støt og slitasje.  
 
Balansert og lett rullende – selv utenfor veien   

Flere nye innovasjoner gir ekstra sikkerhet i regnvær, som er en vesentlig del av den nordiske sommeren. De kuleformede Trumpet sporene lagrer vann mellom dekk og vei, og akselererer strømmen fra hovedsporene mot tverrsporene. Det sørger for maksimalt grep selv på regnvåte veier.  
 
 Nokian Nordman S2 SUV gir utmerket grep på både tørt og vått underlagEt godt valg for sjåfører som verdsetter effektiv og sikker kjøring, men som også vil benytte egenskapene til SUV-ene sine på skogsveier og i bytrafikkOff-Road Klør funksjonen griper veibanen på en kontrollert måte, og forbedrer grepet under akselereringSteinutkastere forhindrer at steiner setter seg fast i sporene og mellom mønsterblokkene 

Som tidligere har slitebanen på begge de nye produktene Nokian Tyres sin patenterte Driving Safety-indikatorVanndråpesymbolet forsvinner r det er mindre enn fire millimeter mønsterdybde igjen, noe som indikerer økt risiko for vannplaning. Under et dekkskift kan infofeltet på sideveggen brukes til å notere riktig lufttrykk, hvor dekkene skal monteres og strammemomentet til hjulmutrene.  
 
Nokian Nordman SZ2 – presis og sikker håndtering 

  • Stabilt, presist og stillegående  
  • Lett å kontrollere, selv i de mest ekstreme situasjonene 
  • Tåler slitasje fra utfordrende veier på en veldig god måte 

De viktigste innovasjonene: 
 
Hydro Grooves: Bedre kjørestabilitet, grep på vått underlag og vannplaningsmotstand. De langsgående ribbene ved siden av den indre skulderen domineres av dype laterale spor som stabiliserer håndteringen. Samtidig forhindrer den nye Hydro Grooves innovasjonen vannplaning effektivt ved å lagre vann mellom overflaten og dekket, og ved å lede vannet bort fra dekket.  

Swoop Grooves:  Avverger vannplaning effektivt. De ellipse formede spaltene på de tverrgående sporene på den indre skulderen lagrer mer vann etter hvert som volumet øker. Dette forbedrer vannplaningsegenskapene. De tverrgående sporene er også laget for å være mer åpne, noe som akselererer strømmen av eksosvann.  

Silent Groove Design: Bedre kjørekomfort. De sirkulære, golfball-lignende fordypningene på veggene til de tverrgående sporene styrer luftstrømmen. De forhindrer dannelsen av en ubehagelig, hylende lyd. Utformingen gjør kjøringen behagelig og stille. Det reduserer også luftmotstand og kjøler ned dekkoverflaten, noe som forbedrer slitestyrken.  

Nokian Nordman S2 SUV – stabil og holdbar ytelse  

  • Kontrollert sikkerhet fra vår til høst  
  • Komfortabel og balansert for by- og terreng 
  • Kraftig stamme og gummiblanding samt steinkastere sørger for god levetid  

De viktigste innovasjonene: 
 
Trumpet Grooves: Effektiv avverging av vannplaning. De kuleformede Trumpet Grooves lagrer vann mellom dekk og vei, og akselererer strømmen fra hovedsporene mot tverrsporene slik at du får maksimalt grep på vått underlag.  

Off-Road Klør: Bedre grep. De diagonale, rektangulære klørne på skulderområdet griper veibanen på en kontrollert måte. Det forbedrer trekkraften samt gir bedre bremsing på sandveier og annet mykt underlag.  

Steinutkastere: Bedre varighet. Steinutkastere i slitebanens hovedspor forhindrer at steiner klemmes fast i sporene og slitebanen, noe som også forbedrer levetiden 

Hydro Grooves: Bedre kjørestabilitet, grep på vått underlag og vannplaningsmotstand. De langsgående ribbene ved siden av den indre skulderen domineres av dype laterale spor som stabiliserer håndteringen. Samtidig forhindrer den nye Hydro Grooves innovasjonen vannplaning effektivt ved å lagre vann mellom overflaten og dekket, og ved å lede vannet bort fra dekket.  

Silent Groove Design: Bedre kjørekomfort. De sirkulære, golfball-lignende fordypningene på veggene til de tverrgående sporene styrer luftstrømmen. De forhindrer dannelsen av en ubehagelig, hylende lyd. Utformingen gjør kjøringen behagelig og stille. Det reduserer også luftmotstand og kjøler ned dekkoverflaten, noe som forbedrer slitestyrken. 

Last ned produktbilder og videoer av Nokian Nordman SZ2 

Last ned produktbilder og videoer av Nokian Nordman S2 SUV 

For ytterligere informasjon 

Nokian Tyres plc, Produktansvarlig Petri Luoma, tel. +358 (0)10 401 7889  
[email protected] 

Ansvarlig for innholds- og produktmarkedsføring Teemu Sainio, tel. +358 (0)10 401 7296 
[email protected]