on. september 12 09:51 2018 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nyheter på dekkmarkedet: Nokian Hakkapeliitta R3 og Hakkapeliitta R3 SUV

De nye Nokian Hakkapeliitta-dekkene er laget for å gi et godt piggfritt grep og god kjørekomfort på vinterføre.

Nyheter på dekkmarkedet: Nokian Hakkapeliitta R3 og Hakkapeliitta R3 SUV

Det nye piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R3 fra verdens nordligste dekkprodusent skal kombinere sikkerhet og komfort på vinterføre. Dekket er tilsatt grepspartikler laget av biomateriale som gjør at den nye generasjonen piggfrie vinterdekk tilpasser seg til de varierende veiforholdene og styrker grepet på is.

I sitt 120. år tilbyr Nokian Tyres denne vintersesongens bredeste utvalg av produkter på markedet – med over 500 produkter.

– Denne høsten er Nokian Hakkapeliitta-sortimentet mer omfattende og konkurransedyktig enn noensinne. Sammen med prisvinnende Nokian Hakkapelitta 9 piggdekk, tilbyr vi helt nye piggfrie Hakkapeliitta vinterdekk for personbiler og SUVer. Da er det gøy å gå på jobb, sier produktsjef og dekkekspert i Nokian Dekk, Kjetil Røssel.

Dataoptimalisering og krystallpartikler i dekkene

Nokian Hakkapeliitta R3 bruker Arctic Sense Grip-konseptet for å gi et bedre isgrep og en mer stabil kjørefølelse. Konseptet tar i bruk spesielle mønsterblokker, funksjonelle pumpelameller og utviklede grepspartikler.

Dekkprodusenten har brukt dataoptimalisering av det symmetriske dekkmønsteret for å sørge for at seipene og gropene fungerer optimalt under varierende forhold.

De nådeløse utfordringene den nordiske vinteren gir møtes med en ny generasjon gummiblanding som inneholder Cryo Crystal 3 grepspartikler. Dette forbedrer det langsgående og tverrgående grepet. De mikroskopiske partiklene fungerer på et vis som innebygde pigger, ved å skape sterke og skarpe grepskanter på innsiden av gummien.

Også for el-biler

Nokian Hakkapeliitta R3 er tilgjengelig i et bredt utvalg med nesten 70 ulike dimensjoner, fra 14 tommer og opp til 21-tommersmodeller. Dekket er laget for å passe moderne biler, deriblant hybridbiler og el-biler. Utvalget dekker blant annet Tesla Model S, Tesla Model 3, BMWi3 og VW e-Golf.

Det nye dekket har en Speed Index på R (170 km/t), og for dekk med en profil på 45 eller lavere en Speed Index T (190 km/t).

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV er designet for SUVer med høy ytelse. Den robuste dekkstammen og de Aramid-forsterkede sideveggene gir økt slitestyrke og beskyttelse mot støt og kutt.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV er tilgjengelig i 67 dimensjoner – fra 16 til 21 tommer. De fleste størrelsene er markert XL for den høyeste mulige vektkapasiteten i gitt dimensjon. Det nye Hakkapeliitta R3 SUV er et utmerket valg også for hybrid- og el-biler, inkludert Volvo XC90, BMW X5, MB GLC 350e og Tesla Model X.

Utmerket drivstofføkonomi

Nordiske piggfrie vinterdekk er blant de som presterer best når det gjelder rullemotstand, sammenliknet med andre dekktyper. Rullemotstanden til Nokian Hakkapeliitta R3 er opptil 5 prosent lavere enn Nokian Hakkapeliitta R2, som allerede leverte den laveste rullemotstanden i tester gjort av bilmagasiner.

Lav rullemotstand betyr betydelig drivstoffbesparelse. For elektriske biler betyr dette en forbedret rekkevidde. Sammenlignet med mange premium vinterdekk vil en bil med Nokian Hakkapeliitta R3-dekk konsumere 2 prosent mindre drivstoff.

Nye Nokian Hakkapeliitta R3 og Hakkapeliitta R3 SUV:
Last ned produktbilder og videoer

Nokian Hakkapeliitta R3 – Nordisk komfort

  • Utmerket grep og lettstyrt på is og snø
  • Førsteklasses komfort uansett værforhold
  • Lav rullemotstand gir reduserte drivstoffkostnader og lengre rekkevidde for el-biler

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – Nordisk komfort og stabilitet

  • Utmerket grep, lettstyrt og stabilt på is og snø
  • Komfortable kjøreegenskaper
  • Aramid-forsterkede dekksider gir unik holdbarhet og beskyttelse.

Mer informasjon: www.nokiantyres.no  

Nokian Dekk AS, Produktsjef Kjetil Røssel, 911 55 274