må. februar 3 11:34 2014 i kategorier Selskapsnyheter, Produkt pressemeldinger
Nytt økonomisk piggfritt vinterdekk for nordiske forhold:

Nokian Hakkapeliitta CR3 – komfort for krevende profesjonelle brukereNokian Tyres lanserer nå et nytt piggfritt vinterdekk for skap- og distribusjonsbiler, Nokian Hakkapeliitta CR3. Dekket sparer drivstoff, og gir godt grep og komfortable kjøreegenskaper både i glatte gatekryss i byen og på dårlig brøytede landeveier.

Foruten den lave rullemotstanden, er dekkets trygge kjøreegenskaper spesielt utviklet for isete, snødekte og våte veier. Det nye piggfrie vinterdekket utnytter konseptet Nokian Cryo Crystal, som maksimerer isgrepet og som også finnes i det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler.

Utvalget av dimensjoner for Nokian Hakkapeliitta CR3 er skreddersydd for moderne bilmodeller, og omfatter 20 produkter fra 14 til 17 tommer. Dekk for både lettere og tyngre kjøretøy har samme mønster. Salg av dekket starter høsten 2014, og de viktigste markedene er Norden og Russland.

Konseptet Nokian Cryo Crystal maksimerer vintergrepetEn ny generasjon gummiblanding, skreddersydd mønster og konseptet Nokian Cryo Crystal – som gir dekket optimalt grep både sideveis og rett forover – gir Nokian Hakkapeliitta CR3 sikkerhetsegenskaper i toppklasse.

Gummiblandingen inneholder diamantharde greps partikler som ligner krystaller med mange kanter. De mikroskopiske krystallene med sine skarpe kanter ligger som innebygde pigger i gummien og forbedrer grepet. Presise kjøreegenskaper og godt grep holder seg også mens dekket slites og blir eldre. Da kommer de jevnt plasserte miljøvennlige krystallene ytterligere frem i gummien og forbedrer grepet.

Nokian Hakkapeliitta CR3 har lommeformede lameller på mønsterblokkene i skulderområdet. Disse ”pumper” bort vann fra kjørebanen og styrker grepet. De patenterte pumpelamellene med større volum, og et stort antall sikk-sakk lameller øker våt- og isgrepet ytterligere.

Ny skreddersydd gummiblanding gir økt grep og slitestyrkeKonseptet Cryo Crystal, som forbedrer isgrepet, og den slitesterke slitebanegummiblandingen utgjør sammen en komplett helhet. Den nye slitebanegummiblandingen, tilpasset til dekk for lette lastebiler, fungerer sikkert ved skiftende temperaturer og reduserer rullemotstanden, noe som i sin tur reduserer drivstoffkostnadene. Gummiblandingen gir det robuste Nokian Hakkapeliitta CR3 meget godt is-, snø- og våtgrep, foruten meget god slitestyrke ved skiftende temperaturer.

Mønsterblokkenes lameller fungerer aktivt, uansett variasjoner i grepsnivå og temperatur. Gummiblandingen med et høyt innslag av naturgummi inneholder også rapsolje, som forbedrer isgrepet og øker slitestyrken.

Stabile kjøreegenskaperDekket har flere gjennomprøvde løsninger som er kjent fra andre Hakkapeliitta vinterdekk, og som gir best mulig grep og balanserte kjøreegenskaper. Dekket er retningsbestemt, og på det aggressive mønsteret finnes et tett nett av lameller som gir ytterligere grep når friksjonen er på sitt dårligste – eksempelvis på våt is.

På det nye mønsteret øker den sammenhengende midtribben og det bundne midtområdet kjørestabiliteten. Dekket slites jevnere, noe som gir ekstra sikkerhet når dekket blir eldre. Drivhjulsdekkene slites vanligvis mer på midtområdet.

Nokian Hakkapeliitta CR3 er et økonomisk dekk med stabile kjøreegenskaper og lav dekkstøy. I tillegg til mønsteret, er det dekkets robuste konstruksjon som gir disse egenskapene. Den meget slitesterke doble stålbeltekonstruksjonen holder godt ved tøff kjøring, og bærer også tunge hjulbelastninger pålitelig.

Stålbeltene har en ny type elastiske ståltråder som forsterker dekkets konstruksjon og bidrar til at dekket kan beholde sine beste egenskaper lengre enn tidligere. Samtidig reduseres rullemotstanden, og dermed også drivstofforbruket.

Økt sikkerhet og komfortPå slitebanen finnes en slitasjevarsler (DSI = Driving Safety Indicator) som er patentert av Nokian Tyres. Sifrene midt på dekkets slitebane viser gjenværende mønsterdybde i millimeter. Sifrene forsvinner et etter et etter hvert som dekket slites. Alle Nokian vinterdekk har slitasjevarsleren. Snøkrystall-symbolet (Winter Safety Indicator, WSI) øker vintersikkerheten ytterligere. Den er synlig til mønsterdybden er fire millimeter.

På dekksiden av Nokian Hakkapeliitta CR3 finnes det en inforute for dekkets plassering på bilen og lufttrykk. Nytt er at man her også kan markere strammemomentet for dekkboltene.

Som alle andre Hakkapeliitta vinterdekk omfattes også det nye Nokian Hakkapeliitta CR3 av den unike Hakka-garantien.

Nokian Hakkapeliitta CR3 – komfort til profesjonell bruk  • Meget godt vintergrep
  • God slitestyrke, lavt støynivå
  • Sparer drivstoff og miljø

Viktigste innovasjoner:Konseptet Nokian Cryo Crystal. Meget godt vintergrep, presise kjøreegenskaper. De diamantharde grepspartiklene i gummiblandingen ligner krystaller med mange kanter. De forbedrer grepet, spesielt på is.

Pumpelameller. Bedre våt- og isgrep. De lommeformede lamellene på skulderområdet ”pumper” unna vann fra kjørebanen og styrker grepet.

Ny slitebanegummiblanding. Økt sikkerhet og bedre drivstofføkonomi. Gummiblandingen som er optimert for tung innsats fungerer sikkert ved skiftende temperaturer og reduserer rullemotstanden. Gummiblandingen gir meget godt is- og snøgrep, og har høy slitestyrke. Blandingen av naturgummi og silica inneholder også rapsolje, som forbedrer dekkets isgrep og øker slitestyrken. I tillegg til den høye andelen naturgummi, inneholder gummiblandingen også rapsolje for styrket isgrep og økt slitestyrke.

Tett lamellnett og få brede lameller. Optimalt grep og optimale kjøreegenskaper. Det aggressive mønsteret har et lamellnett som er tettere enn tidligere. Få bredere lameller i midtområdet forbedrer grepet, spesielt på våt is der friksjonen er minst.

Ny stålbeltekonstruksjon. Stabilitet og slitestyrke. I tillegg til mønsteret er det dekkets robuste konstruksjon som gir stabile kjøreegenskaper. Den meget sterke doble stålkonstruksjonen bærer selv tunge hjulbelastninger pålitelig. Stålbeltene har en ny type elastiske ståltråder som forsterker dekkets konstruksjon, og bidrar til at dekket bevarer sine beste egenskaper lengre enn tidligere. Samtidig reduseres rullemotstanden, og dermed også drivstofforbruket.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaCR3

Tester under ekstreme forhold:
http://youtu.be/f4TSgk_1TQU

Hvordan ble verdens første vinterdekk oppfunnet?
https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/f-rste-vinterdekk-oppfunnet-for-over-80-ar-siden/forste-vinterdekk/

Historien om Hakkapeliitta vinterdekk:
https://www.nokiantyres.com/company/hakkapeliitta-80-years/

Nokian Hakkapeliitta – Legendarisk vinterdekk:
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97

Testvinneren Nokian Hakkapeliitta:
www.youtube.com/watch?v=IkQotSMzSfs&feature=share&list=UUv-VDEjbdBkuZ-eSvYOn0FA

Hakkapeliitta vinterkjøreskole
https://www.nokiantyres.no/vinterkjoreskole

Hakkkapeliitta testførerblogger
http://community.nokiantyres.no/

Hakka-garanti:
www.hakkaclub.no

Mer informasjon:

Nokian Renkaat plc,
Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, 64 84 77 00 – Fredrik.hauge(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom