on. mars 19 11:26 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

Sommerdekkfamilien Nokian Hakka for nordiske forhold:

Ekstra trygghet med Hakka-garanti

Nokian Hakka sommerdekk er et naturlig valg for bilister som verdsetter dekk som er utviklet spesielt for skiftende nordiske sommerforhold. Nokian Hakka sommerdekk har vunnet mange tester, og byr på meget komfortable kjøreegenskaper.

De slitesterke sommerdekkene  gir optimalt grep ved varierende temperaturer fra tidlig på våren til sent på høsten på grove norske asfaltveier. Den unike Hakka-garantien med tilhørende veihjelp sikrer at reisen kan fortsette også om det blir en midlertidig stans på grunn av dekkskade.

I den komplette familien av Nokian Hakka sommerdekk inngår det sportslige alternativet Nokian Hakka Black for motorsterke biler, Nokian Hakka Blue for familiebiler og det meget lettrullende Nokian Hakka Green. De robuste SUV-dekkene i sommerdekkfamilien er Nokian Hakka SUV og Nokian Hakka Z SUV.

Alle Nokian sommerdekk gir meget god beskyttelse mot vannplaning, som utgjør en relativt stor risiko på sporete norske asfaltveier sommerstid.

- Risikoen for vannplaning kan reduseres vesentlig med gode sommerdekk. Et godt eksempel på sommerdekk av høy kvalitet, er Nokian Hakka Blue som har vunnet flere sommerdekktester. Mange motorblader skriver at Nokian Hakka Blue er det absolutt beste dekket på vått underlag. Dekket har flere innovasjoner som reduserer risikoen for vannplaning, blant annet sugerørlamellen Dry Touch, som effektiv suger opp vann mellom dekket og veien og leder vannet til dekkets hovedspor.

Dekket har dessuten såkalte lensespor – ellipseformede hull i de tverrgående hovedsporene på skulderpartiet. Disse lagrer vann når sporvolumene i de tverrgående sporene øker, sier Allan Ostrovskis, teknisk sjef i Nokian Tyres.

Nokian Hakka Black for rask kjøring

Den siste nyheten i Nokian Hakka-sortimentet er sportslige Nokian Hakka Black, som er et sommerdekk i toppklasse for krevende kjøring. Dekkets slitebanegummiblanding er en konstruksjon med flere gummisjikt og nanoteknikk, samt et mønster som er spesielt utviklet for rask kjøring. Summen er meget gode kjøreegenskaper i et dekk som reagerer lynraskt på styringen, noe som er en absolutt forutsetning for sikker kjøring når man nærmer seg yttrgrensene for veigrepet.

Slitebanegummiblandingen Nordic Intelligent UHP Silica er spesielt utviklet for Nokian Hakka Black, og er skreddersydd for tøff kjøring og høye hastigheter. Gummiblandingen optimerer dekkets våtgrep i sterkt varierende temperaturer, fra kjølige vårvinter-dager til de varmeste sommerdagene, og videre til kalde høstdager.

Kjøreegenskapene er meget gode under alle forhold, også i ekstreme situasjoner.

Mellomsjiktet under slitebanen har en nanosilica gummiblanding med små molekyler. Denne unike blandingen gjør at Nokian Hakka Black styrer betydelig raskere enn dekk med tradisjonelle gummiblandinger. Den følsomme og pålitelige veikontakten merkes spesielt ved kjøring i svinger og ved filskifte.

Den nye innovasjonen Hydro Grooves gir effektiv beskyttelse mot vannplaning ved å lagre vann mellom dekket og veien og ved å lede det videre til de langsgående sporene. Den nye innovasjonen sørger for sikre kjøreegenskaper også på våte veier.

Nokian Hakka Black for rask kjøring er et dekk i UHP-kategorien; den tøffeste kategorien for personbildekk. I sortimentet inngår 34 produkter fra 16 til 20 tommer i hastighetsklassene W (270 km/t) og Y (300 km/t).

Mer informasjon om Nokian Hakka Black:

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Nokian Hakka Blue og Nokian Hakka Green – pålitelige og sikre dekk for familiebiler

De pålitelige testvinnerne i sommerdekkfamilien Nokian Hakka tilbyr meget gode kjøreegenskaper under alle forhold og ved de ofte sterkt skiftende sommertemperaturene i Norge.

Nokian Hakka Blue for familiebiler gir meget god beskyttelse mot vannplaning, mens Nokian Hakka Green for mindre biler ruller ekstremt lett, noe som reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp.

Nokian Hakka Green har på sidene av de langsgående ribbene små halvrunde hull som ligner overflaten på en golfball. Disse har som oppgave å avkjøle dekket, noe som øker levetiden og senker lydnivået. Denne nye Silent Groove designen reduserer dekkets luftmotstand, og dermed også bilens drivstofforbruk. Dekkets design reduserer også dekkstøy inne i kupéen. De unike venturi sporene gir god beskyttelse mot vannplaning, og furuoljen i gummiblandingen optimerer det grønne dekkets slitestyrke.

Nokian Hakka Green finnes i 26 produkter fra 13 til 16 tommer i hastighetsklassene T (190 km/t), H (210 km/t) og V (240 km/t).

Innovasjonene på Hakka Blue med sine gode våtegenskaper er Dry Touch lamellene og lensesporene, som gir meget godt grep og god beskyttelse mot vannplaning. Også Nokian Hakka Blue er lettrullende, og drivstofforbruket er blant de laveste i sin klasse.

I sortimentet av Nokian Hakka Blue finnes både dekk i hastighetsklasse V (240 km/t) og hastighetsklasse W (270 km/t). I sortimentet finnes totalt 26 produkter fra 15 til 17 tommer.

Mer informasjon om Nokian Hakka Blue:

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

Mer informasjon om Nokian Hakka Green:

Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV og Nokian Rotiiva – robuste kjøreegenskaper for store SUV-modeller

For de store og motorsterke SUV-modellene kan Nokian Tyres tilby et stort utvalg av SUV-dekk for krevende og varierende kjøring.

Det slitesterke og robuste Nokian Z SUV for effektive SUV-modeller ruller lett, og har både lette og presise kjøreegenskaper. Dette spesialdekket trives under ekstreme forhold og har lav dekkstøy. Nokian Hakka Z SUV er tilgjengelig i hastighetsklasse V (210 km/t), W (270 km/t) og Y (300 km/t) og i dimensjoner fra 17 til 22 tommer.

Også Nokian Hakka SUV er skreddersydd for varierende nordiske veier, eksempelvis grusveier og grove asfaltveier. Selv om dekket trives godt på mindre veier, kommer de presise kjøreegenskapene også til sin rett på asfalt. Dekket har ulikt mønster på inner- og ytterskulder, noe som gir meget god beskyttelse mot vannplaning.

Også Nokian Hakka SUV har en robust og slitesterk konstruksjon for varierende SUV-bruk. Dekket passer meget godt for SUV-førere som verdsetter effektive og sikre kjøreegenskaper. Nokian Hakka SUV finnes i de vanligste SUV-dimensjonene i hastighetsklassene T og H.

Nokian Rotiiva AT (All Terrain) er et slitesterkt spesialdekk som gir optimal ytelse uten at dette går ut over verken sikkerhet eller komfort. Dekket ruller effektivt både på asfalt og i lettere terreng. Dekkets robuste konstruksjon, og den skreddersydde slitebanegummiblandingen med god beskyttelse mot ytre skader, gir høy slitestyrke selv på tyngre biler.

Dekket finnes i mange dimensjoner og passer meget godt på lette lastebiler, de største SUV-modellene og på pickup-modeller.

Mer informasjon om Nokian Hakka Z SUV:

Bilder: www.nokiantyres.com/NokianHakkaZSUV

Mer informasjon om Nokian Hakka SUV:

Bilder: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV

Mer informasjon om Nokian Rotiiva:

Bilder: www.nokiantyres.com/RotiivaAT

Patentert sikkerhet og komfort

Alle Nokian Hakka sommerdekk har en slitasjevarsler (DSI – Driving Safety Indicator) som er patentert av Nokian Tyres. De har også et vanndråpesymbol som forsvinner når mønsterdybden er mindre enn fire millimeter. Dette innebærer at dekket da ikke lenger har god beskyttelse mot vannplaning.

Hakka-garanti med veihjelp gir mer trygghet

Nokian Tyres unike Hakka-konsept omfatter også Hakka-garanti med tilhørende veihjelp som øker tryggheten på nordiske veier. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt blir skadet slik at det ikke kan repareres, så får forbrukeren et tilsvarende nytt dekk kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder i ett år fra kjøpsdato, eller til mønsterdybden er fire millimeter.

Hakka-garantiens veihjelp sikrer at man kommer seg videre dersom uhellet er ute. Om et dekk går i stykker underveis, behøver man bare å ringe til Hakka-garantiens veihjelp, så rykker de ut med assistanse.

Hakka-garanti:

https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti

Mer informasjon:

Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS – tlf. 6484 7700,

[email protected]

www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyresnorge | www.youtube.com/NokianTyresCom