on. april 14 12:17 2010 i kategori Selskapsnyheter

Sommerdekkutvalg 2010Nokian Hakka Z – lettrullende dekk for nordiske forholdNytt høyhastighetsdekk i hastighetsklasse W (270 km/t), og med noen dimensjoner i hastighetsklasse Y (300 km/t). Nokian Hakka Z er et UHP-dekk (Ultra High Performance) for sportslige biler og kjøring i høye hastigheter.

Dekkets viktigste innovasjon er Cool Silica Concept, en ny slitebanekonstruksjon med flere gummisjikt. Dekket har en ny Nordic Cool Silica gummiblanding som gir meget godt våtgrep ved vekslende temperaturer, og god beskyttelse mot vannplaning. Den nye gummiblandingen demper også dekklyden effektivt på grov nordisk asfalt. Dekket har lav rullemotstand, noe som reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaZ

Nokian Hakka Z SUV – lettrullende SUV-dekkNokian Tyres Z SUV i høyere hastighetsklasser ruller lett, og gir presise og stabile kjøreegenskaper. Samtidig er det både robust og meget slitesterkt. Det sikre dekket finnes i flere dimensjoner opp til 22 tommer.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkaZSUV

Nokian Hakka SUVNokian Hakka SUV er et nytt sommerdekk for SUV-modeller i hastighetsklassene T og H (190 km/t og 210 km/t). Det nye dekket er spesielt utviklet for grove nordiske grus- og asfaltveier. Det asymmetriske mønsteret og gummiblandingen Nordic Cool Silica gir dekket presise og sikre kjøreegenskaper både på tørr og våt vei. For å gi enda bedre kjøreegenskaper på grusveier og myk underlag, har dekket såkalte terrengklør, utbuktninger som er skjeve og kantete. Terrengklørne gir godt feste, og bedre driv- og bremsegrep.

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkaSUV

Nokian Hakka V og H for krevende nordiske forholdNokian Hakka V og H er to sommerdekk i hastighetsklassene H (210 km/t) og V (240 km/t). Dekkene har smale og rette spor som effektivt leder bort vann mellom dekk og vei. Spesielle sprutavvisere gjør at dekket kaster mindre vann til sidene og mot bakenforkjørende biler. I de langsgående sporene finnes også spesielle hull som reduserer dekklyden.

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkaH_and_V

Nokian Hakka i3Nokian Hakka i3 er et populært sommerdekk i hastighetsklassen T (190 km/t) for små og mellomstore familiebiler. Dekket har mange lignende egenskaper og innovasjoner som Hakka-dekk i høyere hastighetsklasser. Dekkets helsilica gummiblanding (Nordic Cool Silica Compound) er utviklet spesielt for skiftende nordiske forhold. Dekket gir sikre kjøreegenskaper også når temperaturen synker under +10. Nokian Hakka i3 er et økonomisk dekk som ruller lett, noe som gir lavere drivstofforbruk.

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkai3

Hakka C Van og Hakka C CargoTo sommerdekk for minibusser og lette lastebiler. Begge er utviklet for å møte alle krav minibusser og lette lastebiler stiller til dekk for krevende nordiske forhold.

Nokian Hakka C Van for lettere last- og persontransport passer eksempelvis godt for minibusser i taxikjøring.

Nokian Hakka C Cargo er et mer robust dekk, som også lett bærer tyngre lass. Felles for begge er gummiblandinger som er spesielt utviklet for denne type dekk.

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkaCVan_and_CCargo

Mer informasjon:

Teppo Huovila, produktutviklingsdirektør, tlf. +358 10 401 7701, teppo.huovila(at)nokiantyres.com

Allan Ostrovskis, teknisk sjef, tlf. 070-244 8820, allan.ostrovksis2(at)nokiantyres.com

Jan-Erik Sofiedal, produktsjef, tlf. 64 84 77 00, jan-erik.sofiedal(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.com