on. juni 10 10:00 2020 i kategori Produkt pressemeldinger

Styreakseldekk for tunge kjøretøy som brukes på vei og i terreng – Nokian R-Truck-serien kompletteres med ny XL-størrelse

Serien Nokian R-Truck er utviklet for å innfri de spesielle kravene som stilles til dekk som skal brukes både på vei og i terreng. Dekkene i denne serien fungerer like godt på motorveier som på gjørmete skogsveier og i anleggskjøring, og har blitt varmt mottatt blant yrkessjåfører som kjører på vei og i terreng. Det nye styredekket Nokian R-Truck Steer XL i størrelsen 385/65R22.5 sørger nå for at også de tyngste lastebilene for anleggs- og tømmertransport kan ta seg trygt frem på løst og fast underlag.

Nokian R-Truck-serien er laget for å innfri kravene for kjøring på grove overflater og bare veier, og takler krevende bruk både på vei og i terreng. Effektiv selvrensing sørger for godt grep også på mykt underlag, samtidig som den høye materialkvaliteten sikrer motstand mot kutt og oppflising.

«Nokian Tyres har tidligere lansert en spesialdesignet Extra Load XL-versjon av styredekket Nokian Hakkapeliitta Truck F2 for å innfri behovet for vinterstyredekk i premiumklassen for blant annet de tyngste snøplogene», minner Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres. «Vi har nå utviklet Nokian R-Truck Steer XL for å gi også de tyngste lastebilene for bygg- og tømmertransport mulighet til å bruke dekk som er laget for å tåle tungt arbeid på vei og i terreng.»

Kontrollert styring

Terrengbruk krever mye av dekket. Det åpne dekkmønsteret kombinert med vide spor sikrer at Nokian R-Truck Steer XL har bra selvrensing og grep under vekslende kjøreforhold. Steinutvriderne i hovedsporene forlenger dessuten dekkenes levetid – særlig på grovt underlag.

«Vi er opptatt av å utvikle dekk som bevarer de gode egenskapene sine under hele levetiden», understreker Teppo Siltanen. «Gummiblandingen av høy kvalitet slites sakte, og den lave varmeutviklingen gjør at dekket varer lengre.»

Ny vektklasse

Det nye Nokian R-Truck Steer XL-dekket blir tilgjengelig i den populære størrelsen 385/65R22.5. «Vi ønsker å åpne opp nye muligheter for tunge lastebiler», forklarer Teppo Siltanen. «Med Nokian R-Truck Steer XL er det enda en vektklasse som kan dra fordel av gode terrengegenskaper.»

 

For ytterligere informasjon:

Manu Salmi, SVP, Managing Director, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 410 7680

Teppo Siltanen, produktsjef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tlf. +358 10 401 7709

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/R-truckPR

Produktside: www.nokiantyres.com/r-truck

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy