on. mai 12 11:47 2021 i kategori Selskapsnyheter

Testingen er i gang på Nokian Tyres sitt nye testsenter i Spania

Nokian Tyres har nå startet testingen på det nye dekktestsenteret i Santa Cruz de la Zarza i Spania. Alle ti baner skal brukes til å teste dekkene i ekstreme forhold, og testsenterets kronjuvel er den 7 kilometer lange ovalbanen som strekker seg rundt hele testsenteret.

‒ Alle testsentrene våre er innovative investeringer, og utvidelsen av testkapasiteten vår er et stort steg. De allsidige banene ispedd moderne utstyr gjør at vi kan teste dekk under flere forhold; i mye nedbør, i ekstrem varme og i svært tørre omgivelser. Testsenteret i Spania, kombinert med vintertestsenteret i Ivalo, Lappland, løfter vår totale testkapasitet til et helt nytt nivå, uttaler Olli Seppälä, sjef for forskning og utvikling i Nokian Tyres. 

Det nye testsenteret vil gjøre at selskapet kan redusere produktutviklingstiden samt styrke sin posisjon på premiumdekk. 

‒ Nå kan vi teste dekkene våre selv, under de forholdene vi vi utvikler dekkene for. Dette gir oss et stort konkurransefortrinn, spesielt med tanke på at mange av produktene våre utvikles for de sentraleuropeiske og nord-amerikanske markedene, sier Seppälä. 

Det nye testsenteret har allerede fått kallenavnet «Hakka Ring», etter en intern navnekonkurranse hos Nokian Tyres. Over 150 forskjellige navneforslag ble sendt inn, men det var «Hakka Ring» som gikk helt til topps. Valget falt på «Hakka Ring» ettersom Hakka og Hakkapeliitta er velkjente merkevarer, og fordi verdens mest berømte racerbaner ofte har tilnavnet «ring». 

Byggingen av testsenteret begynte i 2018, men ble noe utsatt på grunn av Covid-19. Når situasjonen var stabilisert, og målrettet tiltak var implementert, kunne det viktige arbeidet fullføres. 

‒ Det er ikke mange testsentre i denne klassen som er bygget tidligere, så dette vil øke kredibiliteten vår som en premium dekkkprodusent, sier Jukka Kasi, visedirektør for produkter og utvikling. 

Nå som alle de forskjellige banene er ferdigstilt skal det settes sammen et team som skal jobbe på senteret. Testanlegget har for øvrig også et eget besøkssenter, som allerede er åpnet og klart til bruk. 

‒ Dette prosjektet har krevd høy konsentrasjon over lang tid, så vel som en stor dose lidenskap og profesjonalisme. Nå har vi fått realisert en drøm, sier Kasi. 

Fakta om Nokian Tyres sitt dekktestsenter i Spania: 

  • Beliggenheten i Spania legger til rette for helårstesting av både sommerdekk, helårsdekk og vinterdekk. 
  • I det store området på 300 hektar er det flere testbaner for tørre og våte forhold, så vel som for fartstesting i opptil 300 km/t. 
  • Senteret bruker bærekraftig teknologi. Dette inkluderer blant annet over 1,000 solcellepaneler, resirkulering av vann og hvite tak. 
  • Nokian Tyres er involvert i å forske på nye bio-baserte materialer i et område i nærheten av testsentret, for å på sikt kunne utvikle enda mer miljøvennlige dekk. 
  • Testsenteret i Spania er Nokian Tyres sitt tredje dekktestsenter og komplimenterer nettverket av slike sentre. Dette nettverket omfatter også senteret i Ivalo, Finland, som er på 700 hektar og i nærhet av Nokian Tyres finske hovedkontor i Nokia.