to. januar 24 07:46 2008 i kategori Produkt pressemeldinger

Topp grep og holdbarhet for nordiske forhold:


Nokian Hakkapeliitta Truck E først i ny produktfamilie for lastebilerNokian Tyres lanserer nå Nokian Hakkapeliitta Truck E, et nytt lastebil- og bussdekk for krevende og varierende kjøreforhold. Dekket er det første i Nokian Tyres Hakkapeliitta Truck produktfamilie, og oppfyller med god margin Nokian Tyres velkjente grunnverdier: Sikkerhet, holdbarhet og miljøvennlighet.

Som navnet Nokian Hakkapeliitta E (Extreme) antyder, tåler dekket tøffe og krevende forhold godt. Det nye dekket er skreddersydd for nordiske forhold, og gir både utmerket grep og god holdbarhet.

På dekkmønsteret finnes 1.100 tverrgående lameller som utgjør et effektivt nett av lameller for å maksimere grepet. Spesielle ”lamellvekkere” sørger for at lamellene reagerer raskt på underlag og temperaturforandringer.

Det aggressive pilformede og V-formede mønsteret, og de skarpe kantene på mønsterblokkenes fremre del, gir bedre trekk- og bremsegrep, og gir dessuten forbedret grep i snø. Det gjør det mulig å dra i gang også i en glatt bakke, fordi dekket har godt grep både i lengde- og sideretning.

Takler også grove underlag problemfritt

- Nokian Hakkapeliitta Truck E er et resultat av flere års utviklingsarbeide. Dette er en ny produktgenerasjon, der vi har lykkes med å kombinere de meget gode greps- og holdbarhetsegenskapene som yrkessjåfører vil ha, sier Teppo Siltanen, produktsjef for lastebildekk i Nokian Tyres. Utgangspunktet for utviklingsarbeidet har vært Nokian Noktop 41, regummieringsmaterialet for drivaksler, og lastebildekket Nokian NTR 817, som begge har høstet stor anerkjennelse.

Den gode holdbarheten er oppnådd ved bruk av en helt ny gummiblanding som er utviklet for nordiske forhold. Det ytterste gummilaget gir produktene de gode vinteregenskapene: Dekket gir meget godt grep under varierende og vanskelige forhold. Det nedre gummilaget reduserer både varmeutvikling og rullemotstand.

Dekket holder lenge også på grove asfaltveier, slites jevnt og gir godt grep selv når det er slitt. Slitebanen er meget motstandsdyktig mot stikkskader, noe som gir ekstra sikkerhet under krevende bruk på eksempelvis skogsbilveier.

Stabil og eksakt styrerespons

Nokian Hakkapeliitta Truck E gir eksakt og stabil styrerespons. Robust konstruksjon og vekselvis plasserte mønsterblokker garanterer at en lastebil med tilhenger kan kjøres stabilt selv med tungt lass. Også det kraftig pilformede mønsteret øker stabiliteten. De vekselvis plasserte mønsterblokkene reduserer også dekklyden.

Nyhet – vinterslitasjevarsler

Nokian Hakkapeliitta Truck E har en ny innovasjon, vinterslitasjevarsler (Winter Safety Indicator WSI) som viser hvor lenge dekket har sikkert vintergrep i dyp snø eller på sørpeføre. Når snøflaksymbolet i dekkmønsteret er slitt bort, fungerer dekket fremdeles godt ved normal vinterkjøring.

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator DSI) viser hvor mange millimeter mønsterdybde som til en hver tid gjenstår. Sifrene forsvinner et etter et når dekket slites.

Vi anbefaler høstmontering for Nokian Hakkapeliitta Truck E. Når mønsterdybden er 4 millimeter eller mindre anbefaler vi at man kjøper nytt dekk eller får dekket regummiert. På isete veier gir den brede piggplaseringen i 6 rader meget godt grep.

Økonomisk og miljøvennlig

Nokian Hakkapeliitta Truck E er utviklet for gods- og spesialtransporter, busser og tømmerkjøring. Dekket er både økonomisk og miljøvennlig. Det ruller lett, og sparer dermed drivstoff. Dekket produseres helt uten merkepliktige skadelige høyaromatiske (HA) oljer.

Salget av Nokian Hakkapeliitta Truck E starter i august på Nokian Tyres kjernemarkeder i Norden og Russland. Fra starten av er dimensjonene
295/80 R 22.5 og 315/80 R 22.5 tilgjengelige.

Nokian Hakkapeliitta for nordiske forhold

Nokian Hakkapeliitta forbindes med sikker vinterkjøring; som et dekk for nordiske forhold. Hakkapeliitta-dekk gir sikre kjøreegenskaper under meget krevende vinterforhold.

Med Nokian Hakkapeliitta Truck E får vinterdekkfamilien Hakkapeliitta nå en lenge savnet storebror. Den opprinnelige prototypen for de lette Hakkapeliitta-dekkene var faktisk et lastebildekk som ble utviklet på fabrikken i Nokia allerede i 1934. To år senere ble det første Hakkapeliitta vinterdekket for personbiler lansert. Det fikk senere navnet ”Snø-Hakkapeliitta”. Legenden var født, og reisen fortsetter fremdeles.

Den nye Nokian Hakkapeliitta Truck produktfamilien er spesielt utviklet for lastebiler og busser i Norden og i Russland. Det nye dekket er beregnet på krevende yrkessjåfører som verdsetter godt grep og stabile kjøreegenskaper, og på dem som vil kjøre raskt og sikkert uavhengig av om det snør eller om det er sørpeføre på veien – eller om det er våt vei vår og høst. Nye produkter i Hakkapeliitta produktfamilie vil suksessivt bli lansert.

Nokian Hakkapeliitta Truck E:

  • Best mulig grep også under ekstreme forhold
  • Meget god slitestyrke på grov nordisk asfalt
  • Stabil og eksakt styrerespons.

Mer informasjon:

Nokian Renkaat plc

Teppo Siltanen, produktsjef lastebildekk, tlf. +358 10 401 7709,
[email protected]

Ari Maunula, markedssjef lastebildekk, tlf. +358 10 401 7521,
[email protected]

Trond H Andersen, Key Account Manager, Nokian Dekk AS, tlf. +47 64 84 77 00,
[email protected]

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckE