on. februar 1 07:30 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Unik piggløsning: Balansert grep, stabil og robust kjøring

Nye Nokian Hakkapeliitta 9 SUV er et piggdekk utviklet spesielt for SUV. Dekket har et fast veigrep og gir stødig styring av bilen, takket være bransjens mest moderne piggteknologi og mange helt nye innovasjoner. Et balansert langs- og tverrgående grep gir en sikker kjøreopplevelse, fri for bekymringer på snø og slaps, så vel som på is. Det patenterte Nokian Tyres Functional Stud Concept ble introdusert med Nokian Hakkapeliitta 9 for personbiler. Nå er konseptet og dekkmønstret videreutviklet for krevende SUV-bruk. Aramid Sidewall-teknologien er benyttet i dekket. Aramid fibre i dekkets sider gir maksimal holdbarhet.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Nokian Hakkapeliitta 9 kommer i et omfattende utvalg og variasjoner med dimensjoner fra 16 til 21 tommer. Alle dekkene vil være tilgjengelig fra vinterdekksesongen høsten 2017. I det allsidige utvalget finnes dekk som bruker Flat Run teknologi og som har XL-merket for høyest lastekapasitet. De viktigste markedene for det nye medlemmet av den testvinnende Hakkapeliitta vinterdekkfamilien, er Norden, Russland og Nord-Amerika. Funksjonell pigg-konsept maksimerer balansert veigrep Nokian Hakkapeliitta 9 SUV er en sikker vinner i det tøffe nordiske vinterværet. Dekket har et symmetrisk mønster i lengderetningen og en fastsatt rotasjonsretning. Mønsteret fungerer best under varierende vintervær og muliggjør bred spredning av piggene på dekket. Dette forsterker grepet og senker støyen fra dekket. Et balansert veigrep er spesielt viktig for kraftige SUVer fordi de er høyere enn vanlige biler.

– Det funksjonelle piggkonseptet til nye Nokian Hakkapeliitta 9 SUV gir SUV-sjåfører både utmerket grep i lengderetningen og et solid tverrgående grep på is og snø. Det nye pigg-konseptet balanserer lengderetning og tverrgående grep på is spesielt godt. Selv når sjåføren trenger kvikke manøvre, beholder dekket styringen og stabiliteten, sier Juha Pirhonen, Vice President, forskning og utvikling i Nokian Tyres. Det revolusjonerende og funksjonelle konseptet har ulike pigger i midten og på dekkets skuldre. De forskjellige piggene på de ulike delene av dekket, fungerer som aktive sikkerhetsverktøy. Piggene i midten av dekket gir maksimalt grep i lengderetningen under akselerasjon og bremsing.

Piggene på skulderdelene gir førsteklasses tverrgående grep, noe som er spesielt viktig når man runder hjørner på glatte veibaner. Piggens greps del vil alltid treffe et stort område i veibanen, noe om gir maksimalt tverrgående grep. Den øverste delen på piggen er skrå, noes om gjør den i stand til å feste seg enda dypere ned i isen enn tidligere utgaver. Dette resulterer i et forbedret grep på isete føre. Den presise piggkontakten er styrt av Eco Stud 9-konseptet. Piggplasseringen på hvert dekk er optimalisert og skreddersydd for hver dekkdimensjon ved hjelp av datateknologi. På Nokian Hakkapeliitta 9 SUV brukes det spesielle pigger som er dimensjonert for hard SUV-bruk.  

Snow Grip Boosters på begge sider av midtdelene i midten av mønsteret gir skapere kanter som gir forbedret snø-grep både for lengderetning og tverrgående retning. Den aggressive Deep Snow Grooves på skulder-delene gir ekstra grep når man kjører i dyp snø. Pålitelig til å kjøre, utmerket grep Nokian Hakkapeliitta 9 SUV støtter stabilitets-kontrollsystemer i SUV-er. Dekket både bærer og fordeler lasten på hjulet presist og fleksibelt. Stabiliteten er forbedret gjennom flere nyskapinger.

– Nokian Hakkapeliitta 9 SUV er designet for hard og varierende bruk. Dekket har hardt skulderparti som bruker støttebroer mellom skulderdelene. Disse bidrar til å redusere bevegelse mellom mønstrene, noe som øker kjørestabiliteten, sier Pirhonen.

Det nye økovennlige gummiblandingen er skreddersydd for allsidig SUV bruk. Den spesielle gummiblandingen fungerer på et bredt spekter av temperaturer. I tillegg gir blandingen lang holdbarhet og sikrer et trygt grep og stabil styring. Den slitesterke og robuste doble strukturen gir ekstra fasthet når man kjører på landlige småveier, så vel som urbane hovedveier.

Presis informasjon om dekkets tilstand Dekket har indikatorer for trykk og plassering på sidene. Det gir økt vintersikkerhet og brukervennlighet. Informasjonsdelen gir mulighet for å registrere korrekt trykk og plassering når man bytter dekk. Mønsteroverflaten har også Driving Safety Indicator (DSI) patentert av Nokian Tyres. Et nummer på midten av dekket viser hvor mye dybde som gjenstår på hovedmønsteret. Snøflak-symbolet til Winter Safety Indicator (WSI) er synlig frem til mønsterdybden er på fire millimeter. Når snøflak-symbolet ikke lenger er synlig, er det anbefalt at sjåføren å kjøpe nye vinterdekk, for å sikre tilfredsstillende sikkerhet på vinterføre.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV – Naturlig funksjonell 

  • Balansert langs- og tverrgående grep på is og snø
  • Ekstremt stabil og robust kjøring
  • Bedre holdbarhet som følge av den sterke strukturen og aramid fibre i sideveggene

Lanseringsside – bilder og mer informasjon: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta9

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent

De mest sentrale innovasjonene:

Nokian Tyres Functional Stud Concept. Ekstremt grep på vinterføre. Ulike skreddersydde pigger for midten og på skuldrene av dekket. I tillegg til strålende langsgående grep, gir de ulike piggene bedre grep ved bremsing akselerasjon og svingning. Det gir bedre grep på snø og isete overflater.

Eco Stud 9 Concept. Tryggere på vinterføre og mykere veikontakt. To typer pigger med ulik form, Eco Stud puten som demper sammenstøtet med veien, et luftrom midt på den nedre delen av dekkanten, reduserer støtet fra piggen og at tuppen på piggene i midten er avskrådde. De avskrådde tuppene fordeler sammenstøtet fra piggen på en større område. Dette miljøvennlige og moderne piggkonseptet reduserer veislitasje og gir et mer komfortabelt støynivå.

Avstivede skuldre gir bedre kjørestabilitet. Støttebjelker mellom skuldrene gir mindre bevegelse på mønsterblokkene, noe som igjen gir høyrere kjørekomfort.

Aramid Sidewall Technology. Unik sliterstyrke. Sideveggene består av ekstremt slitesterke aramid fibre. Dette er det samme materialet som blir benyttet av både romfarts- og forsvarsindustrien. Aramidfibrene forsterker sideveggene slik at dekket enda bedre tåler overraskende støt og kutt.

Snow Grip Booster. Strålende grep på snø. Kuttene på hver side av mønsterblokkene i midten gir skarpere kanter som forbedrer veigrepet på snø.

Deep Snow Grooves. Mer grep på snødekte veier. De aggressive Deep Snow Grooves på skuldrene gir ekstra grep på veier med dyp snø.

Miljøvennlig gummiblanding. Imponerende vintergrep, stabilitet og slitestyrke. Den nye typen miljøvennlig gummiblanding kombinerer trygghet på vinteren med slitestyrke. Det nye biomaterialet Green Elasto Proof gjør at gummien holder seg elastisk selv på lave temperaturer. rapsolje gir gjør gummiblandingen mer slitesterk. Den spesielle gummiblandingen fungerer på tvers av ulike temperaturer, varer lengre og gir bedre grep og mer stabil styring.

Mønstret er støttet av dekket. Stabil og komfortabel styring. Slitemønstret, som er stivt og sammenvevd i bunn, går ut i flere spor når det nærmer seg kontakten med kjøreflaten.

Selvlåsende 3D-lameller. Mer presis kjøring. De selvlåsende 3D-lamellene låser mønsterblokkene sammen ved veikontakt. Det gir forbedret styring i svinger og i unnamanøvre.

Ultra tøyelig stålbeltestrukturer. Balansert og presis kjøring betyr flere fornøyelige kilometer. Den ultratøyelige stålbeltestrukturen gjør dekkets struktur lett, men hard. Dette kan kjennes som presis styring ved unnamanøvrering og filbytter, selv ved høye hastigheter. Forbedret motstand mot kutt og punkteringer gir også dekkene lengre rekkevidde.

Spesiell omfavnende gummiblanding. Optimal slitestyrke, lavere støynivå. Gummiblandingen gir et fleksibelt press på dekkets kant, noe som gir perleområdet økt slitestyrke. Denne nyvinningen reduserer effektivt støy inne i bilen siden det det demper vibrasjoner fra dekket og dermed hindrer at vibrasjonene kommer inn i kupeen.

Finn rett vinterdekk til din bil: 
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/vinterdekk/

For ytterligere informasjon:

Nokian Tyres Norge
Fredrik Hauge, Produktsjef
[email protected], +4764847700

Nokian Tyres plc
Vice President, Research and Development Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708 [email protected]

Technical Customer Service Manager Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 [email protected]