ty. mai 12 11:47 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Verdens første vinterdekk med beste karakter i EU’s dekkmerking

Til høsten lanserer Nokian Tyres verdens første vinterdekk med EU’s dekkmerking i klasse A, for våtgrep og drivstoffeffektivitet. Nokian WR SUV 3 i størrelse 265/50 R19 V, kan redusere bremselengden på våte veier med opptil 18 meter og spare drivstoff med inntil 0,6 l /100 km.

I løpet av de siste årene har bilindustrien vært svært opptatt med å redusere de negative effektene av bilkjøring, som for eksempel utslipp av karbondioksid. Selv i de større kjøretøyklassene, som for eksempel SUV-klassen, er man i industrien blitt sikre på at hybridbiler vil dominere fremtidens bilmarked.

– I likhet med bilprodusentene, er vår egen produktutviklingsavdeling også opptatt av å gjøre bilkjøring tryggere og grønnere. Nye Nokian WR SUV 3 er absolutt «state-of-the-art» innen dekkbransjen, og representerer en helt ny måte å tenke SUV-dekk, sier Fredrik Hauge produktsjef i Nokian Dekk.

Det nye dekket Nokian WR SUV 3 inneholder Nokian sin unike Twin Trac SUV Silica-gummiblanding, som er skreddersydd for tunge SUV-biler. For å gi dekket ekstra holdbarhet er sideveggene ytterligere forsterket med Nokian Aramid Sidewall-teknologi.

Motbeviser skeptikerne

Nokian WR SUV 3 motbeviser ideen om at store SUV-er ikke kan oppnå lav rullemotstand. Det lettrullende Nokian WR SUV 3 er det første vinterdekket som har oppnådd A resultat for rullemotstand, som et bevis på dekkets drivstoffeffektivitet. Forskjellen i forbruk mellom det beste og svakeste dekket i klassene A-G er på rundt 0,6 l/100 km. De beste dekkene reduserer CO2-utslippene med opptil 14 g/km.

Resultat A i EU’s dekkmerking for våtgrep beviser dekkets sikkerhet på våte veier. For sjåfører, kan riktig dekkvalg utgjøre en forskjell i bremselengde på over 18 meter, eller fire billengder (forskjellen mellom klasse A og F).

Lavt drivstofforbruk kombinert med sikkert grep

Det gode grepet og de balanserte kjøreegenskapene til Nokian WR SUV 3 er et resultat av et funksjonelt dekkmønster, kombinert med den helt nye gummiblandingen Nokian Twin Trac SUV Silica, som er utviklet spesielt for SUV-kjøretøy. 

Det nye dekket inneholder en kombinasjon av Nokian sin Hakkapeliitta-gummiblanding som er utviklet for krevende og kalde vintre og et silicabasert stoff som gir god ytelse i mildere vær. Sluttresultatet er Nokian Twin Trac SUV Silica-gummiblanding som inneholder naturgummi, silica og rapsolje. Den unike partikkeldistribusjonen gir dekket et ekstra godt snø- og våtgrep.

– På grunn av det lettrullende dekkmønsteret og en større mengde silica i gummiblandingen holdes rullemotstanden lav, dette gjør at dekket oppnår lavere forbruk og utslipp enn sine mer tradisjonelle konkurrenter. Denne kombinasjonen forbedrer også dekkets kjørestabilitet og slitestyrke, sier Hauge.

Militærteknologi

Dekkets EU merking viser bare én lydbølge, noe som betyr at dekket har lav ekstern støy.

SUV-dekk blir ofte skadet av slag mot dekkets sidevegger. Nokian WR SUV 3 bruker Nokian Aramid Sidewall-teknologi for å maksimere beskyttelsen mot kutt og støt. Gummiblandingen i sideveggene inneholder supersterke aramid fibre, som er usedvanlig motstandsdyktig mot slitasje og kutt. Det samme materialet benyttes også av luftfarts- og militærindustrien.

Nokian WR SUV 3 er produsert for bruk i sentral Europa.

For mer informasjon, les den engelske pressemeldingen her: https://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-tyres-offers-the-world-s-first-aa-class-winter-tyre-in-terms-of-wet-grip-and-fuel-efficiency/

Bilder: www.nokiantyres.com/AA-labelNokianWRSUV3

Video (Engelsk): http://youtu.be/LtTGEK64nZE

Nokian WR SUV 3: www.nokiantyres.com/winter-tyres/nokian-wr-suv-3/

Kontaktpersoner:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com 

Olli Seppälä, Product Development Manager, tlf. +358 10 401 7549 olli.seppala(at)nokiantyres.com

Juha Pirhonen, Development Manager, tlf. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge 
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc