ty. juli 1 01:01 2014 i kategori Selskapsnyheter

VM i myrfotball: Det hjelper å kunne mestre krevende forhold!

Hva er det som får så mange mennesker til å sitte limt til TV-skjermen og følge med på fotball-VM fra Maracana stadion i Rio de Janeiro?

Eller hva er det som får voksne mennesker til å bykse og krype i myr og søle helt opp til livet og spille myrfotball i Hyrynsalmi i Nord-Finland? 

Det finnes ikke noe enkelt og entydig svar, men kanskje kan det ha noe å gjøre med vår primitive lyst til å rulle seg i leire. Alle som driver med myrfotball synes i alle fall at dette er en fantastisk morsom – og litt sprø – sport!

VM i Myrfotball 2014 arrangeres i tråd med tradisjonen i Hyrynsalmi nord i Finland 18.-19. juli. Konkurransen vokser for hvert år, og i årets VM deltar hele 250 lag, med totalt ca. 5.000 deltakere fra 10 land. Det er også ventet mer enn 10.000 tilskuere.

VM i Myrfotball er den rake motsetning til VM i fotball i Brasil, der bare byggingen av arenaer kostet titalls milliarder. VM i Myrfotball spilles på baner som ligger der som et naturlig myrlandskap, og som derfor egentlig ikke koster noe som helst.

- Myrfotball har sikkert blitt populært fordi det er en så helt annerledes sportsgren. I løpet av konkurransedagene kan man leve en fullstendig annerledes tilværelse enn til vanlig. I verste fall når gjørma opp til livet på deltakerne, og de som holder på synes det hele er fantastisk morsomt.

Samtidig tar man likevel også konkurransefaktoren på alvor, og det er vel dette som er med på å gjøre myrfotball til en sprø og morsom sport. Hovedsaken er å ha det gøy, men det er klart at når man spiller finale, veier konkurransemomentet tyngst, sier Kimmo Kyhälä, en av arrangørene av VM i Myrfotball. 

Å klare seg under ekstreme forhold 

Nokian Tyres har lenge vært en av hovedsamarbeidspartnerne for VM i Myrfotball. Man hva har dekkprodusenten Nokian Tyres og myrfotball til felles?

- Både myrfotball og utviklingen av dekk for krevende nordiske forhold krever at man kan mestre ekstreme forhold, at man er engasjert, og at teamarbeidet fungerer perfekt. Myrfotball er dessuten morsomt, noe som også er en god beskrivelse av våre produkter, som gjør det mulig å kjøre bil sikkert og komfortabelt – og at man kan nyte kjøringen og ha det moro bak rattet, kommenterer Antti-Jussi Tähtinen, markeds- og kommunikasjonsdirektør for Nokian Tyres.

I løpet av to dager blir det spilt 700 – 800 kamper på 20 myrbaner som hver måler 35 x 60 meter, og som har varierende dybde.

VM har seks serier både for menn og kvinner, og hvert lag har målvakt og fem utespillere. Reglene ligner på vanlige fotballregler. De største forskjellene er mindre bane og kortere spilletid. 

God kondisjon, sterk vilje og lange bein!

Det var finnene som oppfant myrfotballen for ca. 30 år siden. Spilletiden er 2 x 10 minutter, men bare et halvt minutts tråkking i dyp gjørme tar hardt på kreftene. Ifølge Kimmo Kyhälä bør spillerne både ha god kondisjon og sterk vilje!

- Det er ikke nødvendig å være noe supermenneske for å spille myrfotball, men lange bein som en elg er en klar fordel. Da klarer man seg bedre i den dype gjørma. Vanlige fotballspillere er ikke nødvendigvis bedre i myrfotball, men selvsagt hjelper en slik bakgrunn.

Det er lett å bli hektet på myrfotball hvis man først har fått prøve seg på det, sier Kyhälä.

I fjorårets VM i Myrfotball vant finske lag samtlige seks serier. Foruten Finland og Sverige, deltar i år også lag fra Russland og Island. På Island har myrfotball blitt så stort at det årlige nasjonale mesterskapet faktisk er blitt det mest populære sommerarrangementet på Island.

Myrfotball spilles dessuten blant annet i India.

Bilder: www.nokiantyres.com/swampsoccer2014 

Video: http://youtu.be/NRHagzE57Zc

Mer informasjon om VM i Myrfotball: http://suopotkupallo.fi/in-english/

Mer informasjon:
Nokian Tyres plc
Markeds- og kommunikasjonsdirektør Antti-Jussi Tähtinen, tel. +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com 

www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyresnorge
www.youtube.com/NokianTyresCom
https://twitter.com/NokianTyresCom
https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc