Terrengdekk

Terrengdekk

Terrengdekk er spesielt utviklet for allsidig bruk, både på og utenfor veien. De kan monteres på SUV-er eller ulike typer Off-Road kjøretøy. Hva kjennetegner et terrengdekk, og passer de til kjøretøyet ditt?

Finn dekkene som passer best for deg

Hva er terrengdekk? 

Terrengdekk er designet for utfordrende kjøring utenfor veiene, med sterk vekt på terrengkapasitet. Terrengdekk er også egnet for kjøring på vei, men de er ikke like allsidige som SUV-dekk når det kommer til bruk på motorveien. 
 
Terrengdekk er utstyrt med et grovt og tykt mønster, som gir grep i vanskelige terrengforhold og på utfordrende overflater som grus, sand og gjørme. Terrengdekk er en dekkmodell som vanligvis brukes på tunge off-road kjøretøy, og de presterer spesielt godt når man forlater godt vedlikeholdte veier. 
 

Hvilke biltyper trenger terrengdekk? 

Terrengdekk er det riktige valget for kjøretøy som regelmessig kjøres utenfor veien eller på dårlig vedlikeholdte, gruslagte veier. Vanligvis er dette SUV-er og pickup-biler, men dekkene kan også monteres på varebiler. 

 
Nokian Tyres-modeller for SUV-er og offroad-kjøretøy 

Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV er et dekk med vekt på egenskaper i høy hastighet og en sportslig, presis kjørefølelse. Disse dekkene er gode på å å overføre kjøreegenskapene og kraften til SUV-en din til veien på en sikker og kontrollert måte. På grunn av deres utmerkede grep og høye lastekapasitet, er Hakka Black 3 SUV også egnet for SUV-er utstyrt med elektrisk motor.

Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV er det riktige valget for små og mellomstore SUV-er. Disse dekkene har utrolig gode egenskaper på våte overflater og forhindrer vannplaning effektivt. Samtidig gir dekket stabile og behagelige kjøreegenskaper under daglig bruk. Hakka Blue 3 SUV har også gode egenskaper på myke underlag, med offroad-klør i skulderområdet som gir et kontrollert grep under kjøring på løsmasser.

Produktfamilien, Nokian Tyres Hakkapeliitta, er utviklet for bruk om vinteren. Her finnes egne versjoner av både pigg- og piggfrie dekk som er spesielt laget for SUV-er og som tar deg trygt frem til på snødekte og isete veier. Nokian Tyres Hakkapeliitta Light Truck 3 er designet for krevende vinterforhold til tyngre kjøretøy som pick-up trucks. 

Forskjeller mellom terreng- og SUV- dekk 

Både terreng- og SUV-dekk kan monteres på SUV-er og offroad-kjøretøy basert på dekkstørrelse og dekkenes egenskaper. Velg dekk basert på deres tiltenkte bruk. 
 

Optimal bruk av terrengdekk 

Terrengdekk er det rette valget for utfordrende offroad-kjøring. Hvis du hovedsakelig bruker kjøretøyet ditt til skogsarbeid, kan det være passende å bruke terrengdekk, da de gir pålitelig trekkraft i mykt og gjørmete terreng. 
 
Terrengdekk kan også være nødvendige når man regelmessig kjører utenfor veisystemet eller på veier som er svært dårlig vedlikeholdt. De gir imidlertid ikke samme komfort som vanlige sommerdekk når det kommer til kjøring på motorveien. 
 

Optimal bruk av SUV-dekk 

Vårt dekkutvalg designet for SUV-er passer som regel for terrengkjøretøy, firehjulsdrevne kjøretøy, crossovers og urbane SUV-er. Deres høye lastekapasitet sikrer holdbarhet selv under tunge kjøretøy. 
 
Disse dekkene er designet for å yte utmerket både ved bykjøring og under mer krevende offroad-forhold. Du kan finne SUV-dekk i vårt utvalg som har egenskapene til å håndtere høye hastigheter på motorveien, samtidig som de gir en presis styringsfølelse og pålitelig grep, også for mer sportslige SUV-er.

Nokian Tyres sine SUV-dekk har sidevegger forsterket med aramidfibre, som gir utmerket beskyttelse mot støt og kuttskader. 

 
Med solide SUV-dekk kan du kjøre trygt selv på humpete og gruslagte veier. Mønsteret til disse dekkene gir utmerket grep i lett terreng og reduserer bremselengden til din SUV. 
 
Premiumdekk med lav rullemotstand reduserer drivstofforbruket, samt at de sørger for redusert dekkstøy som forbedrer kjørekomforten. Vi produserer holdbare og robuste SUV-dekk for både sommer- og vinterbruk. Du kan velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk til din SUV, som gir godt grep under ekstreme forhold uten å gå på bekostning av kjøreopplevelsen. 
 

Dekkmerking for terrengdekk 

SUV- og terrengdekk kan brukes både på veien og i terrenget. Merkingen på dekkene gir mer informasjon om hvilken type miljø dekkene er best egnet for. 
 

AT – Terrengdekk 

AT-merkingen står for all terrain og betyr at dekket er designet for bruk både på veien og ute i terrenget, men med et spesielt fokus på terrengegenskaper. All terrain-dekk er et kompromiss mellom vanlige personbildekk og mud-terrain (MT) dekk. 
 

MT – Mud-terrain 

Dekk merket med MT eller mud terrain er spesifikt designet for ekstremt utfordrende terrengforhold. Disse dekkene har et veldig grovt og dypt mønster. 

 

MT-dekk er mindre egnet for kjøring på veien sammenlignet med terrengdekk, og det anbefales ikke å kjøpe MT-dekk hvis kjøretøyet ditt ikke regelmessig kjøres i ekstreme terrengforhold. 
 

M+S, 3PMSF, og snøfnuggsymbolet 

SUV- og terrengdekk designet for vinterbruk er merket med M+S og 3PMSF for å indikere deres ytelse under vinterforhold. M+S står for Mud+Snow, som er en produsentmerking som ikke krever ekstern sertifiseringstesting. 3PMSF-merkingen tildeles derimot av et godkjent testsenter. 
 
Du kan finne M+S-merkingen på dekkets sidevegg. 3PMSF-merkingen er gjenkjennelig ved et snøfnugg inne i et fjellsymbol. I dag må alle godkjente vinterdekk uten pigger ha både M+S- og 3PMSF-merkingene. 
 

Nokian Tyres offroad-dekk 

Dekk for SUV-er og terrengkjøretøy har en mye høyere profil sammenlignet med gjennomsnittlige personbildekk, som gjør sideveggene mer utsatt for støt og skader. Terrengdekk har vanligvis forsterkede sidevegger fordi de høye sideveggene lett kan ta skade av skarpe gjenstander i terrenget. 

SUV-modeller fra Nokian Tyres har sidevegger forsterket med aramidfiber, som gjør dem holdbare selv under krevende kjøreforhold. 

 
Sideveggene forsterkes med aramidfibre, som også brukes i skuddsikre vester og luftfartsindustrien. Dette materialet gir utmerket beskyttelse mot støt og kuttskader i sideveggene. I tillegg til kjøring i terreng, beskytter de forsterkede sideveggene også motskader om man treffer en fortauskanter eller kjører over hull med skarpe kanter. 
 

Finn holdbare SUV-dekk hos Nokian Tyres 

I tillegg til lett terrengforhold, er SUV-dekk egnet for dagligdags bruk på asfalterte veier. Dette gjør dem til et godt valg for flertallet av SUV-er og terrengkjøretøy i daglig bruk. 

 

Vårt utvalg inkluderer også piggdekk og piggfrie dekk til SUV-er, egnet for harde vinterforhold. Disse dekkene, designet for de utfordrende vinterforholdene i Norden, gir et sikkert grep på is, snø og slaps. 

 

FINN DEKKENE SOM PASSER BEST FOR DEG