Sikre og økonomiske sommerdekk av høy kvalitet

Det kan være fristende å kjøpe billige dekk. Hvorfor betale mer enn nødvendig om man har lite penger? Mange tror at det ikke er så viktig med kvaliteten på sommerdekk siden det ikke er glatt på denne tiden. Men fysikkens lover gjelder også om sommeren, og derfor skal man være like nøye ved valg av sommerdekk som ved valg av vinterdekk. Dekkene spiller en viktig rolle for bilens aktive sikkerhet, siden det er de som utgjør bilens eneste kontakt med underlaget. En klok bileier velger derfor kvalitetsprodukter, noe som alltid vil være et sikkert og økonomisk fornuftig valg.

Det lønner seg å satse på kvalitet og sikkerhet. Dekk som koster mer som nye, blir billigere i det lange løp, etter mange mils kjøring. Dekk av høy kvalitet bevarer sine gode egenskaper lenge, og gir mange sikre mil. De ruller lett, noe som reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp.

Sikkerheten er den viktigste egenskapen, skriver et stort antall bilblader i Norden og i Tyskland når de tester sommerdekk.

Testene viser at billige sommerdekk har svakere sikkerhetsegenskaper. Sammenlignet med kvalitetsdekk er grepet dårligere ved bremsing på vått underlag. Ved raske unnamanøvre lever ikke billige dekk opp til forventningene. De reagerer ikke raskt nok på styringen. Bilførerens muligheter til å lykkes med en rask unnamanøver blir dårligere, og sikkerheten svekkes.

Nokian Tyres utvikler og produserer sommerdekk som har sikkerhet og miljøvennlighet som sine viktigste egenskaper. Topproduktene i Nokian Hakka sommerdekkfamilie er spesielt utviklet for nordiske forhold, og for kjøring på varierende veier gjennom den skiftende våren, den lyse sommeren og den kjølige høsten.